ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-471448

Εχασε έδαφος (και) ο ΟΦΗ

Στα «μέτρα» του ΠΑΣ Γιάννινα εξελίχθηκε, τελικά, η 15η αγωνιστική της Football League. Μετά την ήττα του Παναιτωλικού από τον Εθνικό, ήρθε χθες Δευτέρα και η ήττα του ΟΦΗ από τον Αγροτικό Αστέρα.
Πλέον οι Γιαννιώτες είδαν τη διαφορά τους από τους Κρητικούς να αυξάνεται στους 7 βαθμούς (στους 6 το προβάδισμα του Παναιτωλικού), ενώ και ο Διαγόρας μπήκε «γερά» στη μάχη της ανόδου, καθώς πέρασε στην τρίτη θέση.
Στη Λιβαδειά, ο Λεβαδειακός νίκησε 2-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας και πλασαρίστηκε στην πρώτη 6άδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι, με υπηρεσιακό προπονητή τον Κώστα Παπαδάκο, παρέμειναν στην προτελευταία θέση.
Η Αναγέννηση πάντως ψάχνει την αναγέννησή της. Το ξαφνικό «διαζύγιο» των Καρδιτσιωτών με τον Νίκο Κεχαγιά μόλις εννιά μέρες αφότου ο Έλληνας προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και η είδηση της μεγάλης επιστροφής του Σωκράτη Μπουντούρη στην ομάδα της καρδιάς του συνθέτουν το σκηνικό της κοσμογονίας που συντελείται στους «κιτρινόμαυρους» για να βγουν από την κρίση (προτελευταία θέση).
Ο Κεχαγιάς υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους και με απολογισμό δύο ηττών έβαλε πρόωρο τέλος στην καριέρα του στην Αναγέννηση. Ακολούθησαν αλλεπάλληλα συμβούλια των μελών της διοίκησης, αλλά και συναντήσεις με τους ποδοσφαιριστές, με στόχο τη συσπείρωση και την αντεπίθεση.
 Όσο για τον Μπουντούρη, ο έμπειρος στράικερ δεν κόλλησε στον Πανθρακικό και αποφάσισε να γυρίσει, για να ηγηθεί του νέου ξεκινήματος.
Στα υπόλοιπα της β΄ χθες στη Φυλή, ο Θρασύβουλος νίκησε 1-0 την Βέροια και όλα
τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής ήταν: Παναιτωλικός – Εθνικός 1-2, ΠΑΣ Γιάννινα – Δόξα Δράμας 1-0, Διαγόρας – Ιωνικός 2-1, Ηλιούπολη – Πανθρακικός 0-0, Τρίκαλα – Καλλιθέα 1-0, Πιερικός – Εθνικός Αστέρας 1-1, Αγροτικός Αστέρας – ΟΦΗ 2-0, Λεβαδειακός – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0, Θρασύβουλος – Βέροια 1-0.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Επιασε το στόχο του για τον πρώτο γύρο, με την μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Μετά την ΑΕΚ, που πέρασε κρίση έπειτα από την ήττα του Ολυμπιακού Βόλου στο Πανθεσσαλικό, ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού από τους «μεγάλους» του κέντρου, να πέσει θύμα των ερυθρολεύκων του Σάκη Τσιώλη και να ψάχνει να βρει την… ταυτότητα του.
 
 
Με είκοσι βαθμούς τελείωσε τον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός Βόλου, όσους ακριβώς ήθελε ο Σάκης Τσιώλης και έγινε η πρώτη ομάδα που κέρδισε τον Παναθηναϊκό φέτος ως οικοδεσπότη στο ΟΑΚΑ. Εχει ηττηθεί ξανά εκεί ο Παναθηναϊκός αλλά ως τυπικά φιλοξενούμενος της ΑΕΚ.
Το καλύτερο σπριντ πάντως οι αδιάφοροι ποδοσφαιριστές των πρασίνων το έκαναν προς τη φυσούνα των αποδυτηρίων για να ξεφύγουν από τους αγριεμένους οπαδούς τους. Αν έτρεχαν έτσι κατά τη διάρκεια του αγώνα, ίσως είχαν καταφέρει κάτι καλύτερο απέναντι στον πολύ καλά παραταγμένο Ολυμπιακό Βόλου που διαχειρίστηκε πολύ σωστά το ματς. Περίμενε τους πράσινους και με άψογη αμυντική λειτουργία και καλή κυκλοφορία όποτε χρειάστηκε, φρόντισε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα τουλάχιστον στην διασφάλιση του βαθμού της ισοπαλίας, τον οποίο κρατούσε σχετικά εύκολα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε μόνο μια κλασική ευκαιρία και η πρώτη του τελική προσπάθεια, ούτε καν υποψία ευκαιρίας, έγινε μετά από 15 λεπτά στο παιχνίδι! Σε αυτό έπαιξε βασικό ρόλο η απόδοση του Σανκαρέ που «έσβησε» τον Σισέ. Η ερυθρόλευκη άμυνα ήταν αυτή που «κράτησε» τον Ολυμπιακό στη διεκδίκηση του διπλού.
Ομως άλλος ήταν ο παίκτης που χτύπησε την κατάλληλη στιγμή και έγραψε τον θρίαμβο. Η άμυνα κράτησε το μηδέν και ο Μόνχε έδωσε τους τρεις βαθμούς. Σίγουρα, μια νίκη έρχεται μετά από μεγάλη ομαδική δουλειά και προσπάθεια. Ομως με τις χαμένες ευκαιρίες που είχε ο Ολυμπιακός Βόλου στα προηγούμενα παιχνίδια, το ότι ο Μόνχε βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση μετά την προσπάθεια του Ουμπίντες και κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα πετυχαίνοντας το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, τον κάνει να είναι το πρόσωπο του αγώνα. Μάλιστα η χθεσινή ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του, ήταν σαν να «σφράγισε» την επιβράβευσή του.
Ιστορική νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου λοιπόν, που έκλεισε τους αγώνες του στην Σούπερ Λίγκα για το 2010 με τον καλύτερο τρόπο. Σήμερα στο Πανθεσσαλικό είναι έτοιμος να κάνει ακόμα ένα βήμα σε μια άλλη διοργάνωση. Αυτή του κυπέλλου. Θέλει κι εκεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη και περιμένει και τον κόσμο του για να γιορτάσει μαζί του, τόσο για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, όσο και για την πρόκριση στα ημιτελικά. Κι αν στο πρωτάθλημα απλά ο Ολυμπιακός Βόλου ρύθμισε την κορυφή, βγάζοντας πρωταθλητή Χειμώνα, στο κύπελλο θέλει ακόμα περισσότερα, κυνηγώντας μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη στη συνέχεια.
 
 
 
 
 
 
Δεν υπήρχαν διακρίσεις
Οι οργισμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού που εισέβαλαν στο γήπεδο αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης, μπορεί να ήταν δυσαρεστημένοι από την κακή εμφάνιση των δικών τους ποδοσφαιριστών, αλλά οι φωτοβολίδες που έριχναν και τα μπουκάλια δεν έκαναν διακρίσεις… Ετσι την ώρα που ο Αλβαρεζ έτρεχε να μπει στη φυσούνα για να γλυτώσει από τα χειρότερα, μια φωτοβολίδα «έσκασε» λίγο πιο δίπλα. Ο φροντιστής της ομάδας όμως που δεν πρόλαβε να τρέξει, δέχθηκε επίθεση, αλλά ευτυχώς, δεν ήταν κάτι το σοβαρό.
Αγ. Θαν.
 
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τους
Οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού που βρισκόταν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου της αναμέτρησης στο VIP lounge του ΟΑΚΑ, εμφανίζονταν ιδιαίτερα προβληματισμένοι. Ειδικά ο Δομάζος μετέφερε στους γύρω του την ανησυχία του. Τελικά οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν. Λίγο πιο κει από τους παλαίμαχους πάντως ο Γκοβού και η παρέα του απολάμβαναν το φαγητό τους ξέγνοιαστοι χωρίς να έχουν αντιληφθεί το τι θα ακολουθούσε. Ο μόνος με τον οποίο δεν τα έβαλαν οι οπαδοί ήταν ο Σισέ, που προσπάθησε μάλιστα να τους ηρεμήσει…
Αγ. Θαν.
 
«Την έπεσαν» στους δημοσιογράφους
Δεν μπορούσαν να κρύψουν οι λίγοι δημοσιογράφοι από το Βόλο τη χαρά τους στο γκολ, και κάποιοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που το αντιλήφθησαν άρχισαν να τους απειλούν από την δίπλα κερκίδα. Ακουσαν αρκετά γαλλικά οι εκπρόσωποι του Τύπου, αλλά το επεισόδιο σταμάτησε εκεί. Αλλωστε οι Παναθηναϊκοί είχαν την πίκρα τους και είχαν να ασχοληθούν με τα χάλια της δικής τους ομάδας…
Αγ. Θαν.
 
Δεν ασχολούμαστε
Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με κομπλεξικούς που προσπαθούν να ρίξουν λάσπη. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ούτε καν ασχολήθηκε με το θέμα που προέκυψε στον Ολυμπιακό Βόλου την περασμένη εβδομάδα και για το οποίο μίλησε και ο Καπετάνος στην συνέντευξη Τύπου στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Τώρα αν κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις επειδή βλέπουν ότι δεν μπορούν να μας βλάψουν αλλιώς, στην προσπάθεια θα μείνουν, όπως και τόσες φορές που το επιχείρησαν.
Αγ. Θαν.
 
Εκρυθμη η κατάσταση
Εκρυθμη είναι η κατάσταση στη Νίκη Βόλου μετά την ήττα της ομάδας στο Παντελής Μαγουλάς. Οι οργανωμένοι στα «λαϊκά δικαστήρια» που έστησαν έξω από την «κλούβα» το απόγευμα της Κυριακής δεν παρατράβηξαν το σχοινί προσπαθώντας να περάσουν το μήνυμα τους χωρίς ακρότητες. Όμως η αλήθεια είναι ότι πλέον έχουν δίκαιο… Πολλοί ποδοσφαιριστές πάντως θα ζητήσουν να μείνουν ελεύθεροι τις επόμενες ημέρες.
Αγ. Θαν.
 
Τους υποδέχτηκε η Πανταζή
Η Σίσσυ Πανταζή, η παλιά Βολιώτισσα πρωταθλήτρια του στίβου, που αγωνίστηκε μάλιστα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν η εκπρόσωπος της Αμαρυλλίδας που υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό Βόλου στο κλειστό των Βριλησσίων. Η Σίσσυ Πανταζή μετέχει στην διοίκηση της ομάδας, εκτελεί και χρέη γυμνάστριας κάνοντας το ζέσταμα των παικτριών, ενώ η κόρη της, η Μαρία Καπερώνη, αγωνίζεται ως καλαθοσφαιρίστρια.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στη Νίκη;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου