ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Οι μεγάλες νίκες… μένουν»

οι-μεγάλες-νίκες-μένουν-471481

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 1988 όταν ο Ολυμπιακός Βόλου στην πρώτη του αγωνιστική της Α’ Εθνικής υποδέχονταν τον Παναθηναϊκό στο ασφυκτικά γεμάτο ΕΑΚ. Με προπονητή τον Βασίλη Δανιήλ και τέρματα των Μπόντα στο 14’ και Καραμίχαλου στο 16΄οι ερυθρόλευκοι έπαιρναν προβάδισμα νίκης επί των πρασίνων οι οποίοι μπόρεσαν να απλά να μειώσουν στο τελικό 2-1 με τον Νίλσεν στο 64’.
Σήμερα 22 χρόνια μετά η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου πέτυχε ακόμη μία μεγάλη νίκη σε βάρος του Παναθηναϊκού. Ο Αντώνης Μάνδαλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων ο οποίος συμμετείχε στο ματς του ΕΑΚ και νυν προπονητής στην ομάδα Νέων θυμάται και συγκρίνει μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ».
Για το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου και την νίκη του Ολυμπιακού λέει: «Ηταν μία πολύ μεγάλη νίκη δίχως αμφισβήτηση κόντρα στον Παναθηναϊκό ανεξάρτητα αν αυτός περνάει κρίση ή όχι. Αυτό δεν μετριάζει σε καμία περίπτωση την επιτυχία της ομάδας. Οπως και σε περασμένα παιχνίδια όπου όμως της έλειψε το γκολ έτσι και το Σάββατο έδειξε όλα εκείνα τα καλά στοιχεία που την χαρακτηρίζουν. Δημιούργησε και πάλι ευκαιρίες και έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση παίζοντας πειθαρχημένα και με πλάνο. Πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία ομάδα που πλέον έχουν αναγνωρίσει και οι αντίπαλοι πως παίζει καλό ποδόσφαιρο. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, αλλά αδικείται από τη βαθμολογία».
Σε σχέση με την νίκη της δικής του ομάδας το 88’ και την περασμένη στο ΟΑΚΑ ο Αντώνης Μάνδαλος σχολιάζει: «Ολες οι νίκες επί αντίπαλων ομάδων όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός Πειραιώς είναι πάντα μεγάλες. Πόσο μάλλον αυτή που έγινε και εκτός έδρας, διότι η δική μας έγινε στο Βόλο. Πάντα όμως τέτοιες νίκες παραμένουν πολύ μεγάλες και αναπτερώνουν το ηθικό των συλλόγων που τις πετυχαίνουν και ενθαρρύνουν παίκτες και κόσμο. Δίνουν την ευκαιρία στο κόσμο να έρθει πιο κοντά στην ομάδα αλλά και να δημιουργήσει νέους φίλους».
Οσον αφορά ομοιότητες ή διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες τονίζει: «Αυτό που βλέπω σε εκείνη την ομάδα του Ολυμπιακού και στην σημερινή είναι ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν μια ομοιογένεια ανάλογη με αυτή που είχαμε και εμείς όταν ο ένας ποδοσφαιριστής έπαιζε για τον άλλον και αυτό είναι κάτι που παρατηρώ και τώρα. Οι παίκτες παίζουν με ομοψυχία και ο ένας παίζει και δουλεύει για τον άλλο. Είναι μία ομάδα συνόλου όπως ήμασταν και εμείς. Βλέπω λοιπόν μία παρόμοια κατάσταση με την σημερινή ομάδα κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Εμείς όμως όταν αγωνιζόμαστε είχαμε ως αστέρι τον Μπόντα ο οποίος για παράδειγμα απουσιάζει από την φετινή ομάδα. Κατά τα άλλα σε σύγκριση με τους παίκτες που παίζαμε τότε με τώρα είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Το σύνολο όμως είναι αυτό που μετράει. Αν υπάρχουν παίκτες όμως που βρίσκονται πιο ψηλά σαν αξία και βάλουν τον εαυτό τους να παίξει για την ομάδα τότε αυτός είναι ο καλύτερος συνδυασμός και επιτυγχάνεται το απόλυτο».
Αναφορικά με το σημερινό ματς Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό σχολίασε: «Είναι ένα ματς με ιδιαιτερότητες. Δεν έχει καμία σχέση με το πρωτάθλημα αφού είναι αγώνας νοκ άουτ. Αν ο Ολυμπιακός δείξει το καλό του πρόσωπο δεν θα έχει πρόβλημα και θα κατακτήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο κόσμος πιστεύω θα ανταποκριθεί και πάλι και θα σταθεί δίπλα στην ομάδα. Υστέρα μάλιστα και από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού θα ανταποκριθεί και θα στηρίξει την προσπάθεια».
Τέλος αναφορικά με το ματς των νέων και την ήττα με 2-0 από την ομάδα του Παναθηναϊκού επεσήμανε: «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να έχει καλύτερη ομάδα από εμάς, αφού έχει μεγαλύτερη εμπειρία αλλά και παίκτες ακόμη και από το εξωτερικό. Παρόλα αυτά έμεινα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου γιατί πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις το παιχνίδι και μετά το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε είχαμε δύο σημαντικές ευκαιρίες να ανταποδώσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στη συνέχεια δεχθήκαμε ακόμη ένα τέρμα δέκα περίπου λεπτά πριν από την λήξη του παιχνιδιού και έτσι η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Σε εμάς μένει η ευχαρίστηση ότι προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Φυσικά ο Παναθηναϊκός και όλες οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς με τους παίκτες να έχουν περισσότερα χρόνια μαζί με αποτέλεσμα να υπάρχει και μεγαλύτερη ομοιογένεια σε αντίθεση με την ομάδα μας που πέρυσι πολλά παιδιά αγωνίζονταν στις τοπικές κατηγορίες. Το πρωτάθλημα που κάνουν τα περισσότερα παιδιά φέτος δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τα τοπικά πρωταθλήματα».
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου