ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έγραψε ιστορία η νίκη επί του ΠΑΟ

έγραψε-ιστορία-η-νίκη-επί-του-παο-471492

Ιστορία έγραψε το περασμένο Σάββατο ο Ολυμπιακός με τη νίκη του 0-1 στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού και έκλεισε τον πρώτο γύρο όπως τον άρχισε … με νίκη στην Αθήνα.

Ο Ολυμπιακός ως νεοφώτιστος στην πρώτη αγωνιστική κέρδισε τον Πανιώνιο 0-1 και τώρα σημείωσε ακόμη πιο μεγάλη νίκη κερδίζοντας για πρώτη φορά στην Αθήνα τον ΠΑΟ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλύτερος του πρωταθλητή το περασμένο Σάββατο και ανάγκασε τους ακριβοπληρωμένους πράσινους παίκτες και τον Φερέιρα να φύγουν κυνηγημένοι αφού ο κόσμος τους έκανε "ντου" στον αγωνιστικό χώρο και ξέσπασε κατά δικαίων και αδίκων!

Ο Σανκαρέ ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός του Ολυμπιακού Βόλου, έσβησε τον μόνο και ταλαίπωρο Σισέ και όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν αλάνθαστος, ενώ στο 78′ ο Μόνχε έβαλε την… ταφόπλακα πάνω από το «πράσινο» πτώμα, με κοντινό σουτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Κατσουράνης, Μαρίνος (73′ Γκαρσία), Νίνης (46′ Ιωαννίδης), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (65′ Πετρόπουλος), Σισέ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Σέλεσι, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Άλβαρεζ, Μητρόπουλος, Ούμπιντες, Μαρτίν (91 Ρόκκας), Καπετάνος (61′ Μπρέσκα), Μόνχε (81′ Τόμας).

Εκτός από τη μεγάλη σημασία που έχει η νίκη επί του ΠΑΟ το διπλό του Ολυμπιακού το περασμένο Σάββατο έχει και ιστορική σημασία αφού είναι το πρώτο επί του ΠΑΟ τον οποίο ως νεοφώτιστος στην Α΄ Εθνική τον είχε κερδίσει και στο Βόλο το 1988.

Το δεύτερο φετινό διπλό έχει κι άλλη σημασία αφού ο Ολυμπιακός Βόλου πριν κερδίσει 0-1 τον Πανιώνιο ήταν χωρίς νίκη εκτός έδρας στην Α΄ Εθνική από το 1974.

Εκτοτε και μέχρι τη νίκη της πρεμιέρας σε ματς Α’ Εθνικής ο Ολυμπιακός είχε 46 ματς χωρίς νίκη εκτός έδρας (είχε 7 ισοπαλίες).

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου