ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θριαμβευτική πρόκριση του Αρη

θριαμβευτική-πρόκριση-του-αρη-471922

Το μεσημέρι της 27ης Αυγούστου στο Μονακό, όταν η κλήρωση των ομίλων του Europa League έφερε τον Άρη στο 2ο όμιλο απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την Λεβερκούζεν και την Ρόζενμποργκ, όποιος μιλούσε με μεγάλη αισιοδοξία για πρόκριση των «κίτρινων» στους «32», θα ήταν τρελός ή παλικάρι!

Ο Άρης όμως αποδείχθηκε και τα δύο! Σωστό παλικάρι πήρε πανάξια πρόκριση με το 2-0 επί της Ρόζενμποργκ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 6η αγωνιστική και πανηγύρισε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ιστορική πρόκριση, στέλνοντας στο «σπίτι» της την κάτοχο του τίτλου, Ατλέτικο Μαδρίτης των Φορλάν, Αγουέρο και των υπόλοιπων αστέρων.

Ως δεύτερος του 2ου ομίλου, ο Άρης περιμένει την σημερινή κλήρωση για να μάθει τον αντίπαλό του και πλέον δικαιούται να πανηγυρίζει και να τρελαίνει τον κόσμο! Όχι μόνο τους 22.000 οπαδούς του που έστησαν τρομερή γιορτή στις εξέδρες αλλά και σε όλους όσοι μπορούν να νιώθουν περήφανοι γι’ αυτή την επική πρόκριση!

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-4-2, αλλά όσοι περίμεναν μια αδιάφορη και? τουρίστρια Ρόζενμποργκ, διαψεύστηκαν. Οι Νορβηγοί εμφανίστηκαν σοβαροί και ανταγωνιστικοί στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αν και είχαν ήδη αποκλειστεί. Ο Άρης επιτέθηκε από δεξιά στο πρώτο ημίχρονο, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Τόχα (13’) και Μίσελ (23’) αλλά χρειάστηκε και να αμυνθεί απέναντι στους επιθετικογενείς φιλοξενούμενους που είχαν δύο-τρία καλά σουτ.

Ο Σηφάκης χρειάστηκε να πει «όχι» στον Μόλντσκρεντ στο 40’ και οι «κίτρινοι», που θα μπορούσαν να πάρουν πέναλτι στο 30’ (ακούσιο, μεν, μαρκάρισμα δε του Ντεμίντοφ στον Τσέζαρεκ), έφτασαν στο γκολ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Τσέζαρεκ να πετυχαίνει το 1-0 (από θέση οφσάιντ, πάντως).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε αρχικά δυνατά για να πετύχει το 2ο γκολ. Αυτό δεν ήρθε στο 56’ με τον Βανγκέλι και με την πάροδο του χρόνου οι παίκτες του Κούπερ άρχισαν να χαλαρώνουν και να γυρνούν προς τα πίσω. Έτσι οι Νορβηγοί βγήκαν μπροστά, έχοντας και τόνωση στην επίθεση (Ιβερσεν), ωστόσο με εξαίρεση τη μεγάλη ευκαιρία του Ντόρσιν στο 75’ δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Σηφάκη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «κίτρινοι» κατάφεραν να «ροκανίσουν» το χρόνο, κρατώντας συχνά την μπάλα και πανηγύρισαν την τεράστια πρόκριση «με κερασάκι στην τούρτα» το γκολ του Φατί στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων!

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Τόχα, Πρίττας, Χαβίτο, Μενδρινός (83′ Καζναφέρης), Κόκε (88′ Φατί), Τσέζαρεκ (78′ Ρουίς).

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Ορλουντ, Λούστιγκ, Ντορσίν, Μπιάρσμιρ, Ντεμίντοφ, Ανάν, Χένρικσεν, Σκιέλμπρεντ, Πρίτσα, Γιάμτφαλ (66′ Ιβερσεν), Μόλντσκρεντ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου