ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζιντάν: «Πεινασμένοι για το τρόπαιο»

ζιντάν-πεινασμένοι-για-το-τρόπαιο-5403

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν, προειδοποίησε τη Λίβερπουλ ότι η ομάδα του είναι τόσο «πεινασμένη» όσο ποτέ για να κατακτήσει το Champions League, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι η κάτοχος του τροπαίου δεν έχει το απαραίτητο κίνητρο πριν από τον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου (9.45μ.μ.) στο Κίεβο.

Έχουν μάλιστα διατυπωθεί κάποιοι ισχυρισμοί ότι η Ρεάλ, έχοντας κατακτήσει τους τελευταίους δύο τελικούς του Champions League, ίσως να μην έχει το ίδιο κίνητρο όπως η Λίβερπουλ, ενώ ο αγγλικός σύλλογος πανηγύρισε για τελευταία φορά το τρόπαιο στη διοργάνωση το 2005.

«Δεν μπορώ να μιλήσω για τους αντιπάλους, αλλά έχουμε πάντα την ίδια επιθυμία, όπως κάνουμε πάντα, και κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν το κάνουμε», δήλωσε ο Ζιντάν σε συνέντευξη Τύπου. «Είμαστε σε έναν τρίτο συνεχή τελικό και έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι ιστορικό και να το κατακτήσουμε τρεις φορές στη σειρά. Δεν μπορείτε να πείτε ότι η Λίβερπουλ έχει περισσότερη πείνα από εμάς για τον τίτλο, γιατί αυτό απλά δεν είναι αλήθεια. Είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης… Πάντα θέλουμε περισσότερα, και πάντα θα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίζουμε περισσότερα».

Ο Γάλλος είπε επίσης ότι η εμπειρία της ομάδας του να παίξει και να κερδίσει τρεις τελικούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν θα έχει καμία επίπτωση στο αποτέλεσμα. Συγκριτικά, κανένας παίκτης στην ομάδα της Λίβερπουλ δεν έχει φτάσει σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης στο παρελθόν. «Είναι ένας τελικός σε μια ουδέτερη έδρα. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό, αλλά η εμπειρία μας και μόνο δεν αρκεί», δήλωσε ο Ζιντάν.

Αναπόφευκτα, η ομιλία στράφηκε στους «αστέρες» των δύο ομάδων, Κριστιάνο Ρονάλντο και Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά ο Ζιντάν ήταν απόλυτος όταν ρωτήθηκε αν θα αντάλλασσε τον Πορτογάλο για τον Αιγύπτιο της Λίβερπουλ. «Ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος, το δείχνει κάθε χρόνο. Είναι ένας παίκτης μοναδικής αξίας για μας», απάντησε ο προπονητής της Ρεάλ.

Όσο για το αν μπορεί ο «Ζιζού» ως προπονητής να συγκριθεί με το επίπεδο που είχε σαν παίκτης; «Ξέρω πως τακτικά δεν είμαι ο καλύτερος προπονητής. Δεν χρειάζεται να το πω εγώ, το επισημαίνει και ο Τύπος. Όμως εγώ έχω κάτι διαφορετικό, έχω το πάθος. Δεν ξέρω αν ήμουν καλύτερος παίκτης από ό,τι προπονητής, αλλά αυτό που σίγουρα δεν έχει αλλάξει είναι το πάθος μου για το ποδόσφαιρο», επισήμανε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου