ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υποψήφιος διεθνής διαιτητής ο Μάνος Σκουλάς

υποψήφιος-διεθνής-διαιτητής-ο-μάνος-σ-6474

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στους υποψηφίους να πάρουν το σήμα του διεθνή διαιτητή είναι ο Βολιώτης Μάνος Σκουλάς, ο οποίος φέτος είχε 14 εξαιρετικές διαιτησίες στη Σουπερ Λίγκα. Στην αναμονή για να ανέβει κατηγορία είναι ο και Δημήτρης Θεοχάρης που είχε πολλές και καλές διαιτησίες στη Γ΄ Εθνική, και έτοιμοι για αξιολόγηση στις εθνικές κατηγορίες είναι αρκετοί διαιτητές της ΕΠΣΘ, η οποία αυτή την περίοδο μετράει 50 ενεργά μέλη και ετοιμάζει νέα σχολή τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Εκτός του Μανώλη Σκουλά που είναι στη Σουπερ Λίγκα, η ΕΠΣΘ έχει διαιτητές τον Δημήτρη Ρούση στη Β΄ Εθνική, τους Δημήτρη Θεοχάρη και Στέφανο Καλαντζή στη Γ΄ Εθνική, ενώ η Κατερίνα Βέργου είχε πολύ καλή παρουσία στην Α΄ Εθνική του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Επίσης αξιολογημένοι βοηθοί διαιτητές είναι ο Χρ. Παπαδημητρίου στη Β΄ Εθνική και οι Παναγιώτης Σακκάς, Δημήτρης Σακκάς, Σταμάτης Σφυρής και Αλεξ. Αναστασίου στη Γ΄ Εθνική.

Στην κορυφή της βολιώτικης διαιτησίας, ο Μάνος Σκουλάς, ο οποίος πριν λίγο καιρό επιλέχθηκε και έλαβε μέρος σε σεμινάριο της FIFA, είναι τώρα στους υποψηφίους να γίνουν διεθνείς, καθώς αναμένονται εκκαθαρίσεις στον χώρο της ελληνικής διαιτησίας από τον Πορτογάλο Βίτορ Μέλο Περέιρα, που σχεδιάζει αρχικά αλλαγές στους πίνακες και από τους 24 διαιτητές μπορεί να αλλάξει από 8 έως 11!

Για τον Σκουλά ο δρόμος για να μπει στον πίνακα διεθνών ανοίγει, καθώς από τους επτά κοντά στην έξοδο είναι οι Κομίνης, Καλογερόπουλος, Μάνταλος και Αρετόπουλος, και αυτοί που φαίνεται πως θα διατηρήσουν το διεθνές στάτους τους είναι οι Σιδηρόπουλος, Παπαπέτρου και Παπαδόπουλος, παρότι για τους δύο πρώτους ο Περέιρα είναι δυσαρεστημένος, καθώς ήταν από τους πρωτεργάτες της επιστολής που του έστειλαν μετά τον ορισμό του Μπορμπαλάν στον τελικό του Κυπέλλου. Για τις θέσεις που θα ελευθερωθούν για διεθνείς, εκτός από τον Μ. Σκουλά υποψήφιος είναι ο Διαμαντόπουλος, ο Λαρισαίος Τζήλος και ίσως ο Ζαχαριάδης.

Ενώ από τους πίνακες της Super League αναμένεται να αποχωρήσουν οι Κομίνης, Καλογερόπουλος, Μάνταλος, Αρετόπουλος, Μπλάνας, Κατσικογιάννης, Θάνος και ίσως και ο Νεοφυτιάδης, ενώ επισφαλής είναι και η θέση των Ευαγγέλου, Καραντώνη και Τσαμούρη.

Η σταθερότητα και πανεπιστημιακή μόρφωση είναι ένα από τα ατού για τον Μάνο Σκουλά της ΕΠΣΘ να κάνει ένα ακόμη βήμα μετά και τα 14 ματς φέτος ως διαιτητής στη Σούπερ Λίγκα. Τα παιχνίδια που σφύριξε τη χρονιά που τελείωσε ήταν:

21/8/17: Ατρόμητος – Απόλλων 1-1

10/9/17: Πανιώνιος – Παναιτωλικός 1-1

05/11/17: Ολυμπιακός – Πλατανιάς 5-1

30/9/17: Παναθηναϊκός – Γιάννινα 2-0

22/10/17: Αστέρας Τρ.- Πανιώνιος 0-1

2/12/17: Ξάνθη – ΠΑΟΚ 0-3

17/12/17: Λαμία – Λάρισα 0-2

07/1/18: Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολη 0-0

20/1/18: Λάρισα – ΑΕΚ 0-0

4/2/18: Λαμία – Ατρόμητος 1-1

25/2/18: Ξάνθη – Απόλλων 2-0

10/3/18: Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-1

15/4/18: Λάρισα – Παναιτωλικός 4-2

29/4/18Λεβαδειακός – Ατρόμητος 0-1

Επίσης ο Σκουλάς σφύριξε 2 ματς κυπέλλου, ενώ ήταν και 4ος διαιτητής σε άλλα 4 παιχνίδια.

Πέρα από τον Σκουλά οι καλές βολιώτικες διαιτησίες φέτος αναμένεται να φέρουν άνοδο στους νέους πίνακες της Β΄ Εθνικής για τον Δημήτρη Θεοχάρη και ίσως και για τον Καλατζή.

Ο Θεοχάρης μάλιστα είναι από τους διαιτητές με τα περισσότερα σφυρίγματα φέτος στη Γ΄ Εθνική αφού έπαιξε με πολύ καλή επίδοση στα 13 ματς:

18/3/18: ΝΠΣ Βόλος – Αλμυρός 2-2

4/3/18:ΑΕ Καρίτσας – Κιλκισιακός 1-1

25/02/18:Λαγκαδάς- Μακεδονικός 1-1

04/02/18:Αχιλλέας Φαρσάλων – Αμβρυσσέας 1-0

28/01/18:Ρήγας Φ. – Ολυμπιακός Β. 0-1

21/1/18:ΑΕ Καρίτσας – Άρης Παλαιοχωρίου 2-1

14/1/18:Ηρακλής – Μ. Αλέξ. Τρικάλων 4-0

9/12/17:Καμπανιακός – Εδεσσαϊκός 1-2

12/11/17:Αλεξάνδρεια – Κιλκισιακός 2-1

5/11/17:Μ. Αλέξ. Τρικάλων – ΑΕ Καρίτσας 0-4

22/10/17:Πόντιοι Καρ. – Μακεδονικός Φούφα 0-1

18/10/17:ΑΟ Σελλάνων – Αμβρυσσέας 1-1

1/10/17:Νίκη Βόλου – Ρήγας 0-1

Κριτήριο για την «άνοδο» του Θεοχάρη που ήταν υπό την παρακολούθηση της ΚΕΔ, αποτέλεσε και η πολύ καλή διαιτησία του στον τελικό ΠΑΟ-ΠΑΟΚ της Κ-15 της Σουπερ Λίγκας.

Πέρα από τους ήδη αξιολογημένους διαιτητές στην ΤΕΔ/ΕΠΣΘ όπου αρχιδιαιτητής με έργο, είναι ο Γιάννης Κουζάκης, αναμένουν πως τη νέα χρονιά στους πίνακες θα υπάρχουν και άλλοι Βολιώτες. Ο Θανάσης Νικόπουλος που δοκιμάστηκε με επιτυχία σε αρκετά τοπικά ντέρμπι, ο Γ. Τασιόπουλος, ο Σαμαράς και άλλοι περιμένουν να αξιολογηθούν στα Εθνικά πρωταθλήματα, ενώ ευχάριστο είναι ότι η «παραγωγή» από τις σχολές διαιτησίας έχει παρόν αλλά και μέλλον.

Μετά από κάποια χρόνια που η βολιώτικη διαιτησία ήταν σε «δυσμένεια», και αυτό ανάγκασε κάποιους καλούς διαιτητές να κάνουν πίσω… με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ η αντιμετώπιση είναι διαφορετική, ενώ το πολύ καλό δείγμα υψηλού επιπέδου του Σκουλά ανοίγει τον δρόμο και για άλλους να «βλέπουν» ψηλότερα…

Θετικό ακόμη είναι ότι στη δύναμη της ΤΕΔ/ΕΠΣΘ υπάρχουν έμπειροι διαιτητές και βοηθοί που πλέον δεν είναι αξιολογημένοι, όπως οι Χαλβατζάκος, Δημητριάδης, Γόργορης, Δημητράκης, Καρακίτσος, Κόκκαλης, Κούστας, Τριφονίδης και άλλοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπικά και βοηθούν τους νεότερους, ενώ υπάρχουν και γυναίκες που σιγά σιγά θα αξιολογηθούν.

Ο Γιάννης Κουζάκης δηλώνει αισιόδοξος πως με τη σωστή δουλειά και επιμόρφωση που γίνεται η βολιώτικη διαιτησία θα πάρει τη θέση που αξίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα το περασμένο διάστημα βρέθηκαν στη Μαγνησία στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και το σίγουρο είναι ότι οι πίνακες των Εθνικών Κατηγοριών της νέας χρονιάς θα περιλαμβάνουν πολύ περισσότερους Βολιώτες διαιτητές, ενώ για την ΕΠΣΘ θα είναι τιμή το να γίνει διεθνής ο Μάνος Σκουλάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου