ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλητής και στην Πάτρα ο ΝΟΒΑ στο Πανελλήνιο κατηγοριών καταδύσεων

πρωταθλητής-και-στην-πάτρα-ο-νοβα-στο-π-8018

Με… ένα φορτηγό μετάλλια και με τους τίτλους του πρωταθλητή Ελλάδας στα κορίτσια στις κατηγορίες Γ’- Δ’ και του πρωταθλητή στις κατηγορίες Α’ – Β’, σε αγόρια, κορίτσια και στη γενική βαθμολογία επέστρεψε θριαμβευτικά στον Βόλο το τμήμα καταδύσεων του ΝΟΒ Αργοναύτες από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών Α’- Β’, Γ’ – Δ’, που ολοκληρώθηκε στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας.

Οι Βολιώτες και τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης, που είχε ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή και έληξε χθες το μεσημέρι κυριάρχησαν, κατακτώντας τέσσερα από τα έξι κύπελλα που δόθηκαν συνολικά, ενώ οι αθλητές της ομάδας Θάνος Τσιρίκος (Α’ κατηγορία) και Νίκος Νικολόπουλος (Β’ κατηγορία), που σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις θα βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο Βελιγράδι, για να συμμετάσχουν στο 5ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Καταδύσεων.

Ο ΝΟΒΑ συγκέντρωσε 63 βαθμούς στη συνολική βαθμολογία των κατηγοριών Α’Β’, παίρνοντας και την 1η θέση, εκ των οποίων 22 βαθμοί στις γυναίκες και 41 στους άνδρες. Στις κατηγορίες Γ’Δ’, τα κορίτσια του ΝΟΒΑ ήταν στην 1η θέση με 45 βαθμούς, ενώ τα αγόρια στις ίδιες κατηγορίες βρέθηκαν στην 3η θέση, με 34. Έτσι, στις δύο μικρότερες κατηγορίες οι Βολιώτες συγκέντρωσαν συνολικά 79 βαθμούς και κατετάγησαν 2οι.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την παρουσία του ΝΟΒΑ εμφανίστηκαν μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, οέφορος καταδύσεων της ομάδας, Κώστας Κουτρομάνος και ο ομοσπονδιακός τεχνικός καταδύσεων Νίκος Τουλούδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτρουμάνος σχολίασε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνολική παρουσία του ΝΟΒΑ στη διοργάνωση, καθώς αποδείξαμε ότι με τη σκληρή δουλειά, τα αποτελέσματα έρχονται», ενώ ο κ. Τουλούδης πρόσθεσε: «Ο ΝΟΒΑ έχει τη δυναμική ενός από τους καλύτερους εγχώριους συλλόγους, αν και στην επαρχία, έχοντας παιδιά που δουλεύουν καθημερινά. Δύο αθλητές, οι Θάνος Τσιρίκος και Νίκος Νικολόπουλος θα βρεθούν στο Βαλκανικό κύπελλο στο Βελιγράδι, το τριήμερο 25-27 Μαΐου, ενώ πλέον σε εθνικό επίπεδο, οι αθλητές όλων των συλλόγων θα λάβουν μέρος στο Εθνικό πρωτάθλημα ΟΠΕΝ που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, καθώς τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να υπάρξει θετική απάντηση στο ζήτημα της τοποθέτησης νέων βατήρων».

Ο κ. Τουλούδης σημείωσε: «Με όσα συνέβησαν στις καταδύσεις το τελευταίο διάστημα, μπορούμε να πούμε ότι μείναμε ένα χρόνο πίσω, από πλευράς προετοιμασίας και επιδόσεων, ωστόσο το μέλλον για τα παιδιά που δουλεύουν σκληρά προβλέπεται ευοίωνο».

Τα χρυσά παιδιά του ΝΟΒΑ, που αγωνίστηκαν στην Πάτρα είναι οι: Γρηγόρης Μήτρου, Σταυρούλα Χαλέμου, Ελευθέριος Ιωάννου, Θάνος Τσιρίκος, Κωνσταντίνος Λαλιώτης, Νίκος Νικολόπουλος, Ευαγγελία Λαγάρα, Μυρσίνη Μέλιου, Μαρία Στουκογιάννη, Θεόδωρος Ρήγας, Ελένη – Αδριανή Καπετανιά, Έλλη Καπετανιά, Ελένη Ρήγα, Ελευθερία Μαλακασιώτη, Ιωάννα Τσοκανάκη και Λευτέρης Δεληγιάννης.

Αναλυτικά οι διακριθέντες της τρίτης ημέρας:

1μ. Αγόρια Γ’

1. Βασίλειος Κωνσταντινίδης (ΠΑΟ) 210.35

2. Ελευθέριος Ιωάννου (ΝΟΒΑ) 188.25

3. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου (ΑΡΓΩ) 166.05

1μ. Κορίτσια Γ’

1. Άννα-Μαρία Ταχίνη (ΠΑΟ) 196.95

2. Ιωάννα Τσοκανάκη (ΝΟΒΑ) 159.10

3. Σιμώνη Μοναχά (Αστέρια Θεσσαλονίκης) 158.90

Πλατφόρμα Αγόρια Β’ 7.5 και 10 μ.

1. Χρήστος Μορφίδης (Αστέρια Θεσσαλονίκης) 324.15

2. Γρηγόριος Μήτρου (ΝΟΒΑ) 314.50

3. Ιάσων Μωραΐτης (ΑΡΓΩ) 303.65

Πλατφόρμα Κορίτσια Β’ 7.5 και 10μ.

1. Σταυρούλα Χαλέμου (ΝΟΒΑ) 244.55

2. Αγγελική Γεωργοπούλου (ΑΡΓΩ) 227.05

3. Μυρσίνη Μέλιου (ΝΟΒΑ) 183.15

Πλατφόρμα Αγόρια Α’ 7.5 και 10μ

1. Νικόλαος Μόλβαλης (ΠΑΟ) 437.45

2. Αθανάσιος Τσιρίκος (ΝΟΒΑ) 404.65

3. Μίνος Γιαννόπουλος (ΑΡΓΩ) 390.60

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου