ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χωρίς Μάριτς, Μπατίστ ο Παναθηναϊκός

χωρίς-μάριτς-μπατίστ-ο-παναθηναϊκός-472275

Με δύο σημαντικές απουσίες των Μάριτς και Μπατίστ θα παίξει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Εφές Πίλσεν για την 9η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Ευρωλίγκα.

Παναθηναϊκός και Εφές Πίλσεν επί τουρκικού εδάφους, παρουσιάζονται ισοδύναμες με τρεις νίκες η καθεμία. Η τελευταία εκτός έδρας νίκη των "πρασίνων" κόντρα στην Εφές Πίλσεν σημειώθηκε το Μάρτιο του 2007 όταν, με τοπ σκόρερ τον Σάνι Μπετσίροβιτς (16 π.), επικράτησαν 79-65, ενώ η τελευταία αναμέτρηση διεξήχθη το Φεβρουάριο του 2008 και έληξε 74-64 υπέρ των Τούρκων που είχαν κορυφαίο και τοπ σκόρερ του αγώνα με 29 πόντους τον Αμερικανό γκαρντ Ντρου Νίκολας, ο οποίος σήμερα φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι.

Όσον αφορά το σύνολο των αναμετρήσεων ο Παναθηναϊκός υπερέχει της Εφές Πίλσεν, αφού σε 14 αγώνες έχει σημειώσει 9 νίκες και έχει υποστεί 5 ήττες.

Η προϊστορία των δύο ομάδων περιλαμβάνει και δύο αγώνες σε ημιτελικούς: α) στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα το 2000 στη Θεσσαλονίκη, όπου οι «πράσινοι» νίκησαν την Εφές Πίλσεν και στον τελικό κατέκτησαν το τρόπαιο με αντίπαλο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και β) στο φάιναλ φορ της Σουπρολίγκα το 2001 στο Παρίσι, όπου νίκησαν πάλι την τουρκική ομάδα, αλλά στον τελικό η Μακάμπι πήρε… εκδίκηση από το «τριφύλλι» και στέφθηκε πρωταθλήτρια.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου