ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με κόσμο το ματς με Παναθηναϊκό

με-κόσμο-το-ματς-με-παναθηναϊκό-472288

Σε γεμάτο γήπεδο θα παίξει τελικά το Σάββατο ο Ολυμπιακός στο φινάλε του α΄ γύρου με τον Παναθηναϊκό για τη 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε εν μέρει δεκτή την έφεση των «πράσινων» εξαφανίζοντας την ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και μειώνοντας το πρόστιμο από 82.500 σε 72.500 ευρώ.

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει πως δεν αποδεικνύεται η συμμετοχή οπαδών του Παναθηναϊκού στα ευρείας κλίμακας επεισόδια που έγιναν στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Η Επιτροπή δέχτηκε πως υπήρχε απλώς μερική συμμετοχή οπαδών της ομάδας έξω από το γήπεδο. «Σας κρίναμε σήμερα με μεγάλη επιείκεια», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων.

Κατά την εκδίκαση της έφεσης, ο νομικός εκπρόσωπος των «πράσινων», Γιάννης Κάρμης, επανέλαβε όσα είχε πει κατά την απολογία της ΠΑΕ. Ισχυρίστηκε πως τα επεισόδια έγιναν εκτός γηπέδου, χωρίς ευθύνη της ομάδας και χωρίς τη συμμετοχή οπαδών της. Παράλληλα πως η αστυνομία έπρεπε να είχε διαβλέψει τον κίνδυνο λόγω της επετείου δύο χρόνων από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ τόνισε πως ανάλογα γεγονότα είχαν γίνει και στον περσινό αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο, χωρίς όμως καν να κληθεί σε απολογία.

Εν το μεταξύ, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιά η ακύρωση της τιμωρίας της έδρας του Παναθηναϊκού από την δευτεροβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά ουσία είναι ότι Ολυμπιακός Βόλου θα παίξει με κόσμο.

Αυτό που σχολίαζαν πάντως κύκλοι της Πειραϊκής ΠΑΕ είναι πως: «Η απόφαση είναι ντροπή για την ομοσπονδία και για όσους συμμετείχαν σε αυτήν. Προφανώς, αυτό το ποδόσφαιρο τους αξίζει. Πλέον οι ίδιοι θα είναι υπόλογοι για όποια επεισόδια γίνουν εντός και στον περιβάλλοντα χώρο των γηπέδων. Από ό,τι φαίνεται καλά κάνουν οι Παναθηναϊκοί που τα σπάνε και στο ΟΑΚΑ και στην Καβάλα και στην Τρίπολη και παντού, αφού έχουν ασυλία. Η απόφαση αυτή ρίχνει τις μάσκες».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου