ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φινάλε με ελληνικό ενδιαφέρον

φινάλε-με-ελληνικό-ενδιαφέρον-472317

Με τις αναμετρήσεις της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής, ολοκληρώνεται το προσεχές διήμερο η φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι έντονο, αφού ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο του 4ου ομίλου ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται σήμερα (20:00) στο Ζάγκρεμπ από την Ντιναμό και εφόσον δεν ηττηθεί από του Κροάτες θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

Ο Μάκης Χάβος δεν θα έχει στην διάθεση του τον Βλάνταν Ιβιτς και αναμένεται να παρατάξει την ελληνική ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς και ενισχυμένο κέντρο, προκειμένου να κρατήσει τους γηπεδούχους μακριά από το γκολ.

Από την πλευρά τους οι παίκτες την Ντιναμό θέλουν μόνο νίκη για να ξεπεράσουν τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία και να πάρουν το «εισιτήριο».

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Μπριζ που έχει αποκλεισθεί, θα υποδεχθεί την Βιγιαρεάλ, που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στον επόμενο γύρο.

Αύριο Πέμπτη και για τον 2ο όμιλο, ο Αρης θα φιλοξενήσει (20:00) την Ρόζενμποργκ που έχει αποκλεισθεί και με νίκη θα πανηγυρίσει την πρόκριση, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Ατλέτικο Μαδρίτης, που θα παίξει στην Γερμανία με την Λεβερκούζεν, η οποία έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Ισπανοί θέλουν νίκη στο Λεβερκούζεν και παράλληλα «γκέλα» του Αρη για να πάρουν την πρόκριση.

Δύο ώρες αργότερα αύριο Πέμπτη (22:05) η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, που έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο.

Η Ένωση θέλει τον βαθμό της ισοπαλίας για να προκριθεί, ενώ η Άντερλεχτ που θα φιλοξενήσει την Χάιντουκ Σπλιτ, θέλει μόνο νίκη και παράλληλα ήττα της ΑΕΚ για να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Από τους υπόλοιπους ομίλους, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Λιλ-Γάνδη (3ος όμιλος), Σεβίλη-Ντόρτμουντ (10ος) και Νάπολι-Στεάουα Βουκουρεστίου (11ος), αφού σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η πρόκριση έχει ξεκαθαρίσει.

Το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες, έχουν ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ 16 Δεκεμβρίου Σάλτσμπουργκ-Λεχ Πόζναν, Γιουβέντους-Μάντσεστερ Σίτι

2ος ΟΜΙΛΟΣ 16 Δεκεμβρίου Αρης-Ρόζενμποργκ, Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρ.

3ος ΟΜΙΛΟΣ 16 Δεκεμβρίου Λιλ-Γάνδη Λέφσκι, Σόφιας-Σπόρτινγκ Λισ.

4ος ΟΜΙΛΟΣ 15 Δεκεμβρίου Ντιναμό Ζάγκρεμπ-ΠΑΟΚ, Μπριζ-Βιγιαρεάλ

5ος ΟΜΙΛΟΣ 15 Δεκεμβρίου Αλκμααρ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Ντιναμό Κιέβου-Σερίφ Τιρασπόλ

6ος ΟΜΙΛΟΣ 15 Δεκεμβρίου Σπάρτα Πράγας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λοζάνη-Παλέρμο

7ος ΟΜΙΛΟΣ 16 Δεκεμβρίου Αντερλεχτ-Χάιντουκ Σπλιτ, ΑΕΚ-Ζενίτ

8ος ΟΜΙΛΟΣ 16 Δεκεμβρίου Στουτγκάρδη-Οντένσε, Χετάφε-Γιουνγκ Μπόις

9ος ΟΜΙΛΟΣ 16 Δεκεμβρίου Ντέμπρετσεν-Σαμπντόρια, Αϊντχόφεν-Μέταλιστ

10ος ΟΜΙΛΟΣ 15 Δεκεμβρίου Καρπάτι-Παρί Σ.Ζ., Σεβίλη-Ντόρτμουντ

11ος ΟΜΙΛΟΣ 15 Δεκεμβρίου Νάπολι-Στεάουα, Λίβερπουλ-Ουτρέχτη

12ος ΟΜΙΛΟΣ 15 Δεκεμβρίου Μπεσίκτας-Ραπίντ Βιέννης, Πόρτο-ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου