ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόσκληση από Τόκιο για τον Μάριο Στεφάνου

πρόσκληση-από-τόκιο-για-τον-μάριο-στεφ-10223

Μεγάλη τιμή για τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, προπονητή και αθλητή του Συλλόγου (Α.Σ Kyokushinkai Karate Βόλου) Μάριο Στεφάνου, ευρωπαϊκό πρωταθλητή του Ολυμπιακού Σπορ Καράτε και διεθνή πρωταθλητή του Kyokushinkai Karate, η πρόσκληση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Ι.Κ.Ο (International Kyokushinkaikan Organization).

Πιο αναλυτικά, μετά τη διεθνή επιτυχία του στο All American open τον Ιούνιο του 2017 και την εξάμηνη μετεκπαίδευσή του στη Νέα Υόρκη, ο Μάριος Στεφάνου, με τις καλές επιδόσεις του και με το ήθος του, κέρδισε τόσο την εκτίμηση του Παγκόσμιου Αρχηγού Kancho Shokei Matsui όσο και του Παγκόσμιου Γραμματέα Shihan Katsuhito Gorai. Η Παγκόσμια Οργάνωση Ι.Κ.Ο, τον καλεί για ένα μήνα παραμονής στο Τόκιο, αφού πρώτα αξιολόγησε και εκτίμησε τις ικανότητες στο Ολυμπιακό σπορ καράτε και τη μακροχρόνια με πολλές διακρίσεις αγωνιστική του πορεία. Ο Kancho Shokei Matsui είναι ο επίσημος διάδοχος του θρυλικού ιδρυτού του Kyokushinkai Karate, Sosai Masutatsu Oyama, είναι ο μόνος που αναγνωρίζει η Ιαπωνική Ομοσπονδία Καράτε (Japan Karate Federation) και έχουν υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας για την επιτυχημένη παρουσία των Ιαπώνων αθλητών του καράτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στην Ιαπωνία, όπου το άθλημα του καράτε θα συμπεριλαμβάνεται. Ο Kancho Shokei Matsui με τους προπονητές του Kyokushin Karate ετοιμάζουν αθλητές του Kyokushin να πάρουν την πρόκριση και να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τους κανόνες του Ολυμπιακού σπορ Καράτε. Ένας από τους πολύ καλούς αθλητές του Kyokushinkai karate, ο Mikio Ueda ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο διεθνές πρωτάθλημα του καράτε, το οποίο θα διεξαχθεί στις 2 & 3 Ιουνίου του 2018 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Στον παγκόσμιο χώρο του Kyokushinkai karate ο Μάριος Στεφάνου είναι σχεδόν ο μοναδικός που συνδυάζει το πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο στο καράτε, και διαθέτει μεγάλη εμπειρία όσο και στο Full Contact – πλήρους επαφής Kyokushinkai Karate. Για αυτό και η Παγκόσμια Οργάνωση προσκάλεσε από την Ευρώπη τον Μάριο Στεφάνου στο Ιαπωνικό Honbu (Αρχηγείο της Παγκόσμιας Οργάνωσης του kyokushinkai Karate), να προπονηθεί μαζί με τον Ιάπωνα αθλητή Mikio Ueda ώστε να αγωνιστούν στο 1ο All Japan semi contact πρωτάθλημα στις 2 & 3 Ιουνίου στην Οσάκα της Ιαπωνίας στην κατηγορία Open + 80 κιλών, όπου θα αντιμετωπίσει στην κατηγορία του 6 Ιάπωνες αθλητές, βάσει της κλήρωσης που μας εστάλη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σύλλογος είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που έχει διοργανώσει με επιτυχία δύο ευρωπαϊκά και πολλά βαλκανικά πρωταθλήματα στην πόλη μας και δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές του να εκπροσωπήσουν την πόλη και τη χώρα μας σε όλα τα επίσημα πρωταθλήματα του εξωτερικού, καθώς έχει παγκόσμια αναγνώριση μέσω του εκπροσώπου και προπονητή Shihan Ιωάννη Στεφάνου.

Ο Έλληνας Πρωταθλητής θα αναχωρήσει αεροπορικώς για το Τόκιο τέλη Μαΐου και θα αγωνιστεί μόνος του χωρίς την καθοδήγηση του προπονητή και πατέρα του Ιωάννη Στεφάνου, ο οποίος δεν θα ταξιδέψει μαζί του λόγω οικονομικής κρίσης. Ο Βολιώτης πρωταθλητής μας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάκτηση ενός μεταλλίου για τη χώρα μας και να σταθεί αντάξιος της εμπιστοσύνης και των ικανοτήτων του που έδειξε για αυτόν η Παγκόσμια Οργάνωση του Kyokushinkai Karate και ο Αρχηγός της Kancho Shokei Matsui.

Ο σύλλογος Kyokushinkai Karate Βόλου εύχεται καλό ταξίδι στον Μάριο Στεφάνου, κάθε αγωνιστική εμπειρία και επιτυχία για την πόλη και τη χώρα μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου