ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγώνας ανθρωπιάς αύριο στο ΕΑΚ

αγώνας-ανθρωπιάς-αύριο-στο-εακ-472743

Μπορεί σήμερα στις 9.15 μ.μ. στο Γεώργιος Καραϊσκάκης οι φίλοι του Ρονάλντο και του Ζιντάν να συναντούν τους Αστέρες του Ολυμπιακού Πειραιώς στον αγώνα κατά της φτώχειας, ωστόσο στο Βόλο μια άλλη εκδήλωση ανθρωπιάς έχει στρέψει πάνω της τα βλέμματα του κάθε πολίτη.

Αύριο λοιπόν στις 3 μ.μ. στο ΕΑΚ του Βόλου η ομάδα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου θα τεθεί αντιμέτωπη της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Βόλος 2004 προκειμένου να θυμίσουν στο καθένα από εμάς τι ξεχνάμε να κάνουμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Με τα έσοδα να διατίθενται στο Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Αργοναύτες» καθώς επίσης και σε ένα παιδάκι της πόλης μας 9 ετών που πάσχει από καρκίνο όλοι μας έχουμε την ευκαιρία να συνδράμουμε με την αγορά ενός εισιτηρίου των 5 ευρώ.

Σε συνεργασία με την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας αλλά και του ΑΟΝΑΜ οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για ένα καλό σκοπό.

Η Κατερίνα Τσιρδάνη εκ μέρους του Βόλος 2004 αλλά και ο Γιώργος Κοντονίνας από την μεριά της ΑΠΟΒ συναντήθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ λίγο πριν την αυριανή αναμέτρηση.

«Αποτελεί τιμή για εμάς μετά την πρόσκληση που έγινε από την ΑΠΟΒ, αφού έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Το παιχνίδι γίνεται για καλό σκοπό και δεν θα μπορούσαμε παρά να συμμετέχουμε με τον τρόπο μας. Μέσα από το ποδόσφαιρο που τόσο αγαπάμε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε συμπολίτες μας που μας θέλουν κοντά τους» θα τονίσει η Κατερίνα και θα τονίσει: «Σκοπός μας βέβαια δεν είναι να δείξουμε την δύναμη ή το πάθος μας με το οποίο αγωνιζόμαστε σε ματς πρωταθλήματος ή το ποιος θα βάλει τα περισσότερα γκολ για κερδίσει, αλλά να δείξουμε την αγάπη και την ευαισθησία μας στις δύσκολες στιγμές που περνούν άνθρωποι ανάμεσα μας. Στόχος πιστεύω και των δύο ομάδων είναι να κερδίσει η ζωή. Με την συμμετοχή μας πιστεύω θα βγούμε όλοι νικητές» και εύχεται: «Θα θέλαμε όλο τον κόσμο του Βόλου να βρεθεί κοντά μας είτε ασχολείται με το ποδόσφαιρο είτε όχι μιας και ο σκοπός είναι ιερός. Καλό θα ήταν να αγκαλιάσουν όλοι την εκδήλωση. Θέλουμε μέσα από το αυριανό παιχνίδι να δώσουμε το κίνητρο και σε άλλες ομάδες να πράξουν ανάλογα».

Από την πλευρά του ο Γιώργος επεσήμανε: «Σαν ομάδα δεχθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά το να συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο αγώνα. Ένα παιχνίδι για καλό σκοπό. Ένα όμορφο παιχνίδι έτσι ώστε να βοηθήσουμε εκείνους που μας χρειάζονται. Ίσως στην αρχή να το πήραμε στην πλάκα στην συνέχεια όμως τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά. Για εμάς δεν είναι ένας αγώνας αλλά ευχαρίστηση. Όσον αφορά στον κόσμο και το πώς αντιμετωπίζει την πρωτοβουλία σχολιάζει: «Από την μεριά του ο κόσμος το βλέπει σαν έκπληξη, γιατί δεν περίμενε μία τέτοια κίνηση από τοπικό σύλλογο. Μέχρι σήμερα έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα που κάνουμε σαν ομάδα και είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Φυσικά τέτοιες κινήσεις για ομάδες της Super League δεν είναι και τίποτα το δύσκολο αλλά για μια τοπική ομάδα είναι φυσικά κάτι το ξεχωριστό. Ανεβαίνουμε και εμείς ψυχολογικά σαν άνθρωποι. Όταν βλέπεις άτομα όπως ο Ζιντάν ή ο Ρονάλντο που έχουν πετύχει τόσα πολλά να ενδιαφέρονται τότε σε παρασύρει και εσένα να ενισχύσεις αυτόν που έχει ανάγκη με όποιες δυνάμεις διαθέτεις. Το σημαντικό είναι να κερδίσεις σαν άνθρωπος. Βέβαια εμάς σαν ακαδημία μας ενδιαφέρει να ενημερώνουμε τα νέα παιδιά του συλλόγου μας. Με αφορμή αυτό το παιχνίδι έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε στους νεότερους να σέβονται τον εαυτό τους τον συμπαίκτη τους αλλά και τον αντίπαλο τους. Αυτό είναι που προέχει».

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Ανακοίνωση στήριξης στον αυριανό αγώνα απέστειλε και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου όπως και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων Μαγνησίας στην οποία και αναφέρουν: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων (πρώην ΤΑΕ) Μαγνησίας, στηρίζουν την προσπάθεια του Αθλητικού Οργανισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και του ΕΑΚ/ Βόλου, που σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο «ΒΟΛΟΣ 2004» και την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου, διοργανώνουν από κοινού φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 στο ΕΑΚ. Πρόκειται για μία εκδήλωση ανθρωπιάς και φιλαλληλίας, μιας και τα έσοδα θα διατεθούν στο Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Αργοναύτες» καθώς επίσης και σε ένα παιδάκι της πόλης μας 9 ετών που πάσχει από καρκίνο. Είναι μεγάλη η ανάγκη, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζει η Ελλάδα, να αναδείξουμε τις προσωπικές μας ευαισθησίες και να αποδείξουμε ότι η Μαγνησία κατέχει την πρώτη θέση στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά. Προσκαλούμε όλους τους συναδέλφους εμπόρους της Μαγνησίας να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία και να παρακολουθήσουν τον φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Α.Σ. «ΒΟΛΟΣ 2004» και ΑΠΟΒ, εξασφαλίζοντας την επιτυχία του σκοπού της διεξαγωγής του».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου