ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Βράβευσε τον «σωτήρα» του

βράβευσε-τον-σωτήρα-του-16313

Στην πιο συγκινητική στιγμή του 1ου Κυπέλλου ΝΟΒΑ, συμμετείχαν ο 52χρονος βετεράνος κολυμβητής Δημήτρης Πολύζος και ο πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, Βασίλης Ηλιόπουλος. Ο Λαρισαίος αθλητής είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς στις 16 Δεκεμβρίου 2017 και η παρέμβαση του κ. Ηλιόπουλου ήταν καταλυτική, προσφέροντας του άμεσα τις πρώτες βοήθειες, κατά τη διάρκεια ημερίδας Μasters στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ. Για το λόγο αυτό ο Βολιώτης εθελοντής βραβεύθηκε για την προσφορά του από τον ΝΟΒΑ με την τιμητική πλακέτα να δίνεται από τον 52χρονο κολυμβητή.

Συγκεκριμένα, ο 52χρονος κολυμβητής από τη Λάρισα είχε μόλις ολοκληρώσει την προθέρμανση για να συμμετέχει στον αγώνα, όταν έπεσε λιπόθυμος στο έδαφος μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων. Ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης μέσα στο Κολυμβητήριο, όπου ο Β. Ηλιόπουλος, μαζί με συναθλητές του 52χρονου και άνθρωποι των ομάδων, που βρίσκονταν στον χώρο έσπευσαν αμέσως δίπλα του για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα κλήθηκε ασθενοφόρο, καθώς από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα φάνηκε πως ο 52χρονος δεν ανταποκρινόταν και δεν αντιδρούσε στις προσπάθειες ανάνηψης για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου μετά από μεγάλο διάστημα νοσηλείας επέστρεψε και πάλι στην οικογένεια του, για να ευχαριστήσει με τον δικό του τρόπο, τον «ήρωα» του το απόγευμα του Σαββάτου.

Στην άλλη ειδική βράβευση από τους ανθρώπους του ΝΟΒΑ, τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον Βολιώτη βετεράνο κολυμβητή Σωτήρη Πάστρα, που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας (2004) και του Πεκίνου (2008). Στη βράβευση παρευρέθη η μητέρα του, Γεωργία Πάστρα, που ανήκει στο δυναμικό του τμήματος Μasters του ΝΟΒΑ, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα. Μάλιστα, μητέρα και γιος θα κολυμπήσουν μαζί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μasters.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου