ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κλείδωσε» την άνοδο ο ΝΠΣ Βόλος, 1-0 τον Απόλλωνα στις Σέρρες

κλείδωσε-την-άνοδο-ο-νπσ-βόλος-1-0-τον-α-16325

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Με νίκη πέρασε από τις Σέρρες ο ΝΠΣ Βόλος, που επικράτησε του Απόλλωνα Παραλιμνίου με 1-0 χάρις σε γκολ του Μελισσόπουλου στο 42’, και σε συνδυασμό με τη νίκη του Ηρακλή επί του Τηλυκράτη (2-1) «κλείδωσε» την άνοδο στην Football League της νέας περιόδου μαζί με τον «Γηραιό».

Σε ένα δυνατό παιχνίδι οι κυανέρυθροι του Χουάν Φεράντο, πήραν το πολυπόθητο τρίποντο, ενώ με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Τάκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 88’.

Ο αγώνας

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ στο 16’, με τον Μελισσόπουλο να βγάζει παράλληλη μπαλιά στον Μάντζη ο οποίος έκανε το σουτ, ο Ηλιόπουλος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και σούταρε εκ νέου, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η επόμενη ευκαιρία ήρθε τρία λεπτά μετά, με τον Μελισσόπουλο να δοκιμάζει σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Απόλλωνα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 28’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουτεσίδη, αλλά μπλόκαρε ο Μπουργάνης. Τρία λεπτά αργότερα ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με την μπάλα να καταλήγει στον Γουναρίδη, ενώ στο 33’ ο Πίτου Γκαρσία δοκίμασε σουτ από το ύψος της περιοχής δίχως αποτέλεσμα.

Λάθος του Απόλλωνα και 0-1

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετά από λάθος του Απόλλωνα, ο ΝΠΣ Βόλος βγήκε στην αντεπίθεσή. Ο Μελισσόπουλος μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι κυανέρυθροι μάλιστα είχαν μεγάλη ευκαιρία πριν τη λήξη του ημιχρόνου, καθώς βγήκαν ξανά σε αντεπίθεση, όταν ο Μάντζης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός τέρματος.

Αλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες απείλησαν κυρίως με σουτ, και στο 49’ ο Μελισσόπουλος σούταρε, με τον Γουναρίδη να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο επόμενο λεπτό και ο Μουτεσίδης δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπουργάνη.

Η επόμενη φάση ήρθε στο 64’ με τον Μάντζη απέναντι από τον Γουναρίδη να κάνει το σουτ, όμως ο γκολκίπερ απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια και έβγαλε σε κόρνερ. Στα επόμενα λεπτά δεν έγινε κάποια σημαντική ευκαιρία για τις δύο ομάδες, ενώ από το 88ο λεπτό ο Απόλλωνας συνέχισε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Τάκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μετά από αυτή την εξέλιξη το έργο των γηπεδούχων έγινε ακόμη δυσκολότερο, που δεν απείλησαν τους κυανέρυθρους, οι οποίοι, με τη λήξη της αναμέτρησης πανηγύρισαν και μαθηματικά την άνοδο στην Football League

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Δημητρίου): Γουναρίδης (67’ Σαββίδης), Πολυζωίδης, Τάκας, Λαβιδάς, Μερεσιώτης (66’ Τομαχασβίλι), Τριανταφύλλου, Λιάρας, Μεταλλίδης (60’Δέντσας), Γαϊδαρτζής, Μουτεσίδης, Τάντιτς 46’ (Ρούμπος).

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Φεράντο): Μπουργάνης, Ντεντάκης, Πέντα, Μελισσόπουλος (80’ Πιαστόπουλος), Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Μάντζης (92’ Ζέρης), Καμπαγέρο, Ηλιόπουλος (89’ Ντόσης), Πίτου Γκαρσία, Ουνγιαλίδης.

Αποτελέσματα (4η)

1ο Ομιλος

Ηρακλής-Τηλυκράτης 2-1

(47’ Παπαδόπουλος, 76’ Τάι/ 75’ Καββαδίας)

Απόλλων Παραλιμνίου-ΝΠΣ Βόλος 0-1

(42’ Μελισσόπουλος)

2ος Ομιλος

Αστέρας Αμαλιάδας-Ηρόδοτος 0-0 (διακοπή)

Εθνικός-Αήττητος Σπάτων 0-0

Βαθμολογία

1ος Ομιλος
Ηρακλής 12
Βόλος ΝΠΣ 9
Απόλλων Π. 1
Τηλυκράτης 1

2ος όμιλος

Αήττητος Σπάτων 8
Ηρόδοτος 4
Αστέρας Αμαλιάδας 3
Εθνικός 3

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου