ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-473056

Επιβεβαιωμένες συμμετοχές  

Είκοσι ποδοσφαιριστές απ΄ όλον τον κόσμο, εν ενεργεία και παλαίμαχοι, έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στον «8ο Αγώνα Κατά της Φτώχειας» που θα διεξαχθεί στις 14 Δεκεμβρίου στο γήπεδο "Καραϊσκάκη".
Οι ποδοσφαιριστές που έχουν κληθεί από τους Πρέσβεις Καλής Θέλησης του Ο.Η.Ε., Ζιντάν, Ρονάλντο και Ντρογκμπά είναι, μεταξύ άλλων, οι Πάβελ Νέντβεντ, Τζιο Βαν Μπρονκχορστ, Μαχαμαντού Ντιαρά και Ραούλ Αλμπιόλ.
Ο φιλικός αγώνας είναι μέρος μιας ετήσιας σειράς που στοχεύει στη μείωση της φτώχειας και την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.
Οι εισπράξεις από τη φετινή αναμέτρηση θα διατεθούν για να υποστηρίξουν τους σχεδόν 25 εκατομμύρια ανθρώπους που επλήγησαν από το σεισμό της Αϊτής τον Ιανουάριο και τις πλημμύρες του Πακιστάν που άρχισαν τον Ιούλιο.
Ο Πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί προσφέρει για ακόμη μία φορά τη στήριξή του στο γεγονός.
«Στέλνω την ειλικρινή υποστήριξή μου σε όλους εκείνους που έχουν συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένων των Πρέσβεων Καλής Θέλησης του Ο.Η.Ε., Ρονάλντο και Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά και σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους που θα παρευρεθούν» είπε ο κ. Πλατινί.
Το παιχνίδι της Τρίτης θα σφυρίξει ο Ελβετός Μάσιμο Μπουζάκα.
Ήδη τη συμμετοχή τους έχουν επιβεβαιώσει οι: Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία), Ρονάλντο (Βραζιλία), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού), Πέδρο Παουλέτα, Φερνάντο Κόουτο, Σα Πίντο, Λούις Μπόα Μόρτε και Μιγκέλ Νούνο Γκόμεζ (Πορτογαλία), Πάβελ Νέντβεντ (Τσεχία), Πιέρ Φαν Χόιντονκ, Ρόναλντ Ντε Μπουρ και Τζιοβάνι Βαν Μπρόνκχορστ (Ολλανδία), Γκεόργκε Ποπέσκου (Ρουμανία), Λουτσιάνο Ντα Σίλβα, Ουίλλιαμ και Σόνι Αντερσον (Βραζιλία), Ραούλ Αλμπιόλ (Ισπανία), Μαχαμαντού Ντιαρά (Μαλί) και Σαμπρί Λαμουσί (Γαλλία) που θα παίξουν για την ομάδα Φίλων του Ρονάλντο και του Ζιντάν.
Παλαιοί αλλά και οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα αποτελέσουν την ομάδα των «Αστέρων του Ολυμπιακού».
 
 
 
 
 
 
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ίσως ο αγώνας της χρονιάς μέχρι στιγμής για τη Νίκη Βόλου ο σημερινός με τον Φωκικό. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό, παρότι αυτός ο χαρακτηρισμός χρησιμοποιείται για κλασικά ντέρμπι ή για παιχνίδια που κρίνουν τίτλους. Η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί σήμερα στην Αμφισσα, για πολλούς και διαφόρους λόγους επηρεάζει το μέλλον, την ψυχολογία, την βαθμολογία, τον βαθμό αισιοδοξίας παικτών και τεχνικής ηγεσίας και το κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στους φιλάθλους.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Η Νίκη σήμερα με διπλό θα πετύχει να ξεχωρίσει την πρώτη τριάδα από την υπόλοιπη κατάταξη έστω και προσωρινά, καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμα για το αμφίρροπο πρωτάθλημα της Football League 2 να βγουν από τόσο νωρίς φαβορί. Με τρίποντο όμως αποκτά τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον τέταρτο Φωκικό και επιστρέφει στη συνέχεια στην έδρα της με στόχο να διευρύνει την απόσταση πριν κάνει το ρεπό της. Ούτε ο Φωκικός μέχρι στιγμής έχει κάνει ρεπό, ενώ αμφότεροι νιώθουν καυτή την ανάσα του Εορδαϊκού που μετρά ήδη έναν αγώνα λιγότερο. Είναι λοιπόν σημαντικό η Νίκη να πάει στο ρεπό της, έχοντας πάρει έξι βαθμούς από τους δυο τελευταίους αγώνες (Φωκικό και Ζάκυνθο).
Παράλληλα από το σημερινό ματς θα προκύψει η πρώτη εντύπωση που θα αποκομίσουν οι φίλαθλοι από την παρουσία του Πέντρο Πασκούλι στον πάγκο. Οχι ότι μπορούν να βγουν συμπεράσματα για τον Αργεντίνο τεχνικό τόσο σύντομα, όμως η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που θα ρυθμίσει το γενικότερο κλίμα αντιμετώπισής του από τους φιλάθλους.
Ενας θρίαμβος στην Αμφισσα θα δώσει γενικότερα άλλη ψυχολογία, θα επαναπροσδιορίσει τον βαθμό αισιοδοξίας με την οποία αντιμετωπίζει η Νίκη την συνέχεια, θα δικαιώσει τον Στράτο Γιδόπουλο για την επιλογή του να προχωρήσει σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και θα κρίνει κατά πολύ το μέλλον. Σε περίπτωση που η ομάδα δεν καταφέρει να πάρει τίποτα από το σημερινό ματς είναι φυσικό να υπάρξει μουρμούρα και δυσπιστία προς το πρόσωπο του μεγαλομετόχου και του «εκλεκτού» του.
Από το σημερινό ματς επίσης θα αποδειχτεί αν η κυανόλευκη ομάδα έχει στο DNA της τον πρωταθλητισμό. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν καταφέρει να διαχειριστεί σωστά την ήττα από τη Ζάκυνθο και μπορέσει στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός έδρας να καλύψει το χαμένο έδαφος, θα αποδείξει αν μη τι άλλο, ότι είναι όντως μια ομάδα ικανή να πρωταγωνιστήσει και το ματς της περασμένης Κυριακής ήταν απλά μια άτυχη στιγμή και μια κακή παρένθεση στο σερί της.
Αν όμως όλα τα παραπάνω δεν αποδειχτούν στην πράξη και η Νίκη επιστρέψει ηττημένη από την Αμφισσα, υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ξαφνικά στην 5η θέση. Τότε είναι σίγουρο ότι από θέμα ψυχολογίας και βαθμολογίας η ομάδα θα έχει πάει αρκετά πίσω και θα πρέπει και πάλι να ξεκινήσει από την αρχή την προσπάθειά της για την κορυφή. Θα πάει στράφι το σερί πριν από το ματς της Ζακύνθου και θα κάνει το ρεπό της ανησυχώντας για το πού θα βρεθεί μετά από αυτό…
 
 
 
 
 
Διπλάσιοι του χρόνου
Δεκαέξι χορηγοί – υποστηρικτές παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και όλοι ευχήθηκαν του χρόνου να είναι διπλάσιοι. Η παρουσίαση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, ενώ τα βίντεο που προβλήθηκαν θύμισαν άνοδο και δημιούργησαν επιθυμία για νέα πανηγύρια. Ολοι οι παίκτες ήταν παρόντες στην εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Vallis, αφού κατέλυσαν εκεί για την διανυκτέρευσή τους για τον αγώνα με τον Αρη.
Β.Ζ.
 
Περιμένουν την έφεση
Την έφεση περιμένουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός, μήπως και τελικά ταξιδέψουν στο ΟΑΚΑ για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα το ερχόμενο Σάββατο. Η απόφαση θα βγει μέσα στην εβδομάδα κι αν μειωθεί η ποινή, τότε οι οργανωμένοι της ερυθρόλευκης ομάδας ετοιμάζονται για την απόβασή τους.
Β.Ζ.
 
Θετική προϊστορία
Τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα μετράει η Νίκη απέναντι στον Φωκικό. Μάλιστα θετική είναι και η παρουσία της εκτός έδρας, αφού στις τρεις εξόδους της στην Αμφισσα έχει κατακτήσει ένα διπλό, μια ισοπαλία και μια φορά έχει ηττηθεί. Με στόχο το δεύτερό της διπλό θα παραταχθεί σήμερα η ομάδα της Νέας Ιωνίας.
Αγ. Θαν.
 
Αργεντίνος μέσω Ολλανδίας
Εκτός από τον Τσαβάρι του οποίου την απάντηση περιμένουν αύριο στη Νέα Ιωνία, αναμένονται εξελίξεις εντός της εβδομάδας και από έναν ακόμη Αργεντίνο, ο οποίος ανήκει στην Λανούς και αυτή την στιγμή αγωνίζεται στην Ολλανδία. Για την περίπτωση του Τσαβάρι όλοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους δεδομένου του γεγονότος ότι θέλουν και οι δυο πλευρές, προς το παρόν όμως δεν έχουν συζητηθεί οι λεπτομέρειες.
Αγ. Θαν.
 
Κόντρα στον πρώην
Ο πρώτος παίκτης που καλείται να σταματήσει σήμερα η άμυνα της Νίκης Βόλου είναι ο Χρήστος Κανελλόπουλος. Ο πρώην κυανόλευκος ποδοσφαιριστής διανύει περίοδο φόρμας και με την φανέλα του Φωκικού έχει πετύχει εννιά γκολ μέχρι σήμερα και είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Στον Φωκικό αγωνίζεται και ένας ακόμη παίκτης που έχει περάσει από τον Βόλο, αλλά από τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Δήμας αγωνίζεται τις δυο τελευταίες σεζόν στην ομάδα της Αμφισσας.
Αγ. Θαν.
 
Ντέρμπι κορυφής
Ντέρμπι κορυφής και για τους παίδες και για τους Νέους της Ε.Π.Σ.Θ. περιλαμβάνει η ερχόμενη Τετάρτη. Το παιχνίδι με τις αντίστοιχες ομάδες της Φθιώτιδας είχε αναβληθεί λόγω συμμετοχής παικτών σε διεθνείς αγώνες στην Μάλτα. Μάλιστα το γεγονός αυτό ήταν αιτία για να αλλάξει το πρόγραμμα αγώνων και του Περιφερειακού πρωταθλήματος. Οι Μικτές της Ε.Π.Σ.Θ. πάντως με διπλά στη Φθιώτιδα φαίνεται πως «καθαρίζουν» την πρωτιά.
Β.Ζ.
 
Κάθε ένα μήνα…
Αγώνα κάθε μήνα έφτασαν να δίνουν τα κορίτσια του Μαγνησιακού. Οι αποχωρήσεις ομάδων από την Β’ Εθνική ποδοσφαίρου Γυναικών, έκαναν άνω κάτω το πρόγραμμα και έτσι η βολιώτικη ομάδα μετά το ματς με τα Μετέωρα που είχε γίνει στις αρχές Νοεμβρίου επιστρέφει σήμερα ξανά στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και παίξει στο γήπεδο του Ξηριά με την Ροδόπη.
Β.Ζ.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ξέρουν πως θα φύγουν, γι’ αυτό άρχισαν τα νυχτοπερπατήματα;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου