ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάλι έ«Χ»ασε βαθμούς στο Πανθεσσαλικό

πάλι-έχασε-βαθμούς-στο-πανθεσσαλικ-473089

Ακόμα μια ισοπαλία παραχώρησε στην έδρα του ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ για ακόμη μια φορά οι ερυθρόλευκοι αποχώρησαν από το τερέν απογοητευμένοι από το τελικό αποτέλεσμα βάσει ευκαιριών. Με ένα απίστευτο γκολ του Νέτο, που σίγουρα θα είναι ένα από τα υποψήφια για το καλύτερο τέρμα της αγωνιστικής, οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν από το πουθενά πίσω στο σκορ, ενώ ισοφάρισαν με τον Ντολεζάι, με τον οποίο είχαν και δοκάρι στο δεύτερο μέρος. Το τελικό 1-1 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα αφήνει μια πικρή γεύση στο βολιώτικο συγκρότημα…

Οι τερματοφύλακες έκριναν το σκορ

Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε λίγο πολύ αναμενόμενη ενδεκάδα. Ο νεαρός Μητρόπουλος μπορεί να πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, αλλά από την άλλη είχε δείξει ο έμπειρος τεχνικός στις προπονήσεις ότι θα τον χρησιμοποιούσε και δεν αποτέλεσε έκπληξη η επιλογή του. Ο Γιακούποβιτς υπερασπίστηκε την εστία, ο Σέλεζι αγωνίστηκε στην δεξιά πλευρά της άμυνας, ο Ρόκας στην αριστερή και τους στόπερ αποτέλεσαν οι Ντολεζάι και Σανκαρέ. Μπροστά από την τετράδα της άμυνας ως καθαρό αμυντικό χαφ βρισκόταν ο Αλβαρεζ, ενώ Μητρόπουλος, Ούμπιντες, Μπρέσκα και Καπετάνος, αγωνίστηκαν πίσω από τον προωθημένο Σολάκη, με τους τρεις τελευταίους να εναλλάσσονται και τον «μικρό» επίσης να αγωνίζεται στον άξονα μετά το γκολ. Η παράταξη του Ολυμπιακού ήταν το 4-1-4-1 με επιθετική διάθεση και πίεση ψηλά.

Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου κρίθηκε από δυο λάθη των τερματοφυλάκων. Ο Γιακούποβιτς δεν εκτίμησε σωστά την φάση και δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο φάουλ του Νέτο που με την βοήθεια του αέρα τον κρέμασε με εκτέλεση λίγο πιο μπροστά από το κέντρο (!), ενώ ο Σηφάκης σέρβιρε έτοιμο τέρμα για το κεφάλι του Ντολεζάι που δέχτηκε το δώρο από τον γκολκίπερ του Αρη και χρίστηκε σκόρερ. Το τελικό όμως 1-1 του πρώτου μέρους, αδικούσε τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, είχαν την υπεροχή και τις πρωτοβουλίες, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι το γκολ ο Αρης είχε απλά να επιδείξει μόνο μια επιθετική προσπάθεια με ένα σουτ του Τόχα που δεν ανησύχησε. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί και να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Δοκάρι και χαμένες ευκαιρίες

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι πιο δυνατά στην αναμέτρηση. Πάτησε γκάζι στα πρώτα λεπτά η ομάδα του Σάκη Τσιώλη με στόχο να αιφνιδιάσει και να πετύχει γρήγορα το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα, όμως χτύπησε ξανά η «κατάρα» των χαμένων ευκαιριών. Ο Καπετάνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σηφάκη στο 53’, ενώ ο Ντολεζάι στην αμέσως επόμενη μεγάλη ευκαιρία έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από τους παίκτες του Αρη, μέχρι το 70’, ενώ η είσοδος του Πλιάγκα στον αγωνιστικό χώρο έκανε την ομάδα πιο επιθετική. Και πάλι όμως από τον Ολυμπιακό έλειψε η σωστή τελική προσπάθεια. Παρότι δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Αρη με τους Μαρτίν, Πλιάγκα και Σολάκη, δεν μπόρεσε να βρει δίκτυα και μοιραία παραχώρησε την ισοπαλία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που φυσικά και έδειχνε ικανοποιημένη με τον βαθμό. Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ζήτησε πέναλτι σε δυο περιπτώσεις, μια σε σπρώξιμο του Σολάκη και μια σε πέσιμο του Σανκαρέ μέσα στην περιοχή.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ – 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΡΗΣ

1 1

Σκόρερ: 40’ Ντολεζάι – 20’ Νέτο

Κίτρινες: Σολάκης, Πλιάγκας, Αλβαρεζ– Πρίττας, Κουλουχέρης, Φατί

Διαιτητής: Μήτσιος (Ιωαννίνων)

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ρόκας, Σέλεζι, Ντολεζάι, Μητρόπουλος (66’ Πλιάγκας), Αλβάρεζ, Σανκαρέ (93’ Τομάς), Καπετάνος, Μπρέσκα (58’ Μαρτίν), Ούμπιντες, Σολάκης

Αρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Κουλουχέρης, Τόχα (75’ Φατί), Κόκε (84’ Καζναφέρης), Ρουίζ (60’ Τσέζαρεκ), Μενδρινός, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκελί, Πρίττας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου