ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το πάλεψε παρά τις απουσίες

το-πάλεψε-παρά-τις-απουσίες-473114

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός Βόλου στο ΕΑΚ απέναντι στον Πανιώνιο, αλλά παρότι το πάλεψε μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο τελικά υπέκυψε με 51-62 στην ομάδα της Νέας Σμύρνης στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ Γυναικών.
Η ομάδα του Κώστα Ξενοκώστα αν και αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, αφού νοκ άουτ λόγω τραυματισμών είχαν τεθεί η Αμερικανίδα Τόμπσον, καθώς και οι Βολιώτισσες, Δημητρέλια και Ζήτη, στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι στον Πανιώνιο και παρολίγο μάλιστα να κλέψει τη νίκη. Μια διαφορά 15 πόντων, οι κυανέρυθρες την έφτασαν στους πέντε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν την ολική ανατροπή. Λίγο τα λάθη της διαιτησίας που έσπρωχναν τις κυανέρυθρες στο διπλό και λίγο η κούραση, λόγω των απουσιών, έπαιξαν τον ρόλο τους και η φιλοξενούμενη ομάδα έφυγε από τον Βόλο με ένα υπερπολύτιμο διπλό.
Το παιχνίδι κρίθηκε κυρίως στα επιθετικά ριμπάουντ, αφού οι παίκτριες του Πανιωνίου κέρδισαν την μάχη και πέτυχαν πόντους στις έξτρα επιθέσεις. Οπως και να χει, παίκτριες και τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου παρά την καλή εμφάνιση, αποχώρησαν πικραμένοι από το γήπεδο, αφού θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάτι περισσότερο από αυτό το παιχνίδι.
Από τις ερυθρόλευκες ξεχώρισε η Ασημίνα Κουτσουνούρη που με 17 πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ του Βολιώτικου συγκροτήματος, ενώ την ακολούθησαν στο σκοράρισμα οι Μαγκλάρα με 12 και Ταντουρόφσκα με 11.
Ο Κώστας Ξενοκώστας έδωσε ρεπό σήμερα στις παίκτριες του που από αύριο επιστρέφουν στο γήπεδο για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αμαρυλλίδα την ερχόμενη Κυριακή, που πρέπει να είναι οπωσδήποτε νικηφόρο.
Διαιτητές: Τζιβελεκίδου – Πολυχρονιάδης

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 30-45, 44-52, 51-62

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Ξενοκώστας): Λυμπερίδου 2, Σουλτάνη, Ταντουρόφσκα 11 (1), Κυριτσάκα 9, Μαγκλάρα 12, Κουτσουνούρη 17, Ζίφκοβιτς, Θανασούλη, Κυριατζίδου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Καλογερόπουλος): Δανούση 4, Κοχ 17 (3), Τρέμκατζη 6, Στεν 11, Γκοτζή, Πρασσά 10 (2), Ρούσου 11, Ανδρουλάκη 3, Θεοδωρομανωλάκη.

 
Τα αποτελέσματα

ΔΑΣΑΛ - Απόλλων Πτ. 75-69

Πρωτέας Β. – Παναθηναϊκός 50-54

Ολυμπιακός Β. – Πανιώνιος 51-62

Αθηναϊκός – Άρης Θεσ. (18:30)

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου