ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Φαβορί η Μπαρτσελόνα»

φαβορί-η-μπαρτσελόνα-473412

Την Μπαρτσελόνα έχρισε ως «σούπερ» φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ ο Αρσέν Βενγκέρ. Μάλιστα, οι «κανονιέρηδες» ίσως να βρουν μπροστά τους την «Μπάρτσα» στους «16» της διοργάνωσης, καθώς ως «δεύτεροι» θα κληρωθούν με μία από τις «πρώτες» ομάδες των ομίλων τη 17η Δεκεμβρίου.
Η κλήρωση έχει δύο περιορισμούς: δεν μπορούν να κληρωθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα και σύλλογοι που βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο. Γι’ αυτό η Αρσεναλ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις τρεις «πρώτες» αγγλικές ομάδες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ) και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την οποία αναμετρήθηκε στον 8ο όμιλο. Υποψήφιοι αντίπαλοι για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ είναι οι ισπανικές Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και οι γερμανικές Μπάγερν, Σάλκε.
Γι’ αυτό ο Γάλλος τεχνικός εμφανίστηκε ψύχραιμος: «Εχουμε 50% πιθανότητες να ταξιδεύσουμε στην Ισπανία κι άλλες τόσες για να πάμε στη Γερμανία. Ας είμαστε ρεαλιστές. Η Μπαρτσελόνα είναι το ”σούπερ” φαβορί του Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα μας περιμένουν πολύ μεγάλες προκλήσεις, αλλά προσωπικά παραμένω αισιόδοξος».
Ο Ολλανδός επιθετικός της Αρσεναλ, Ρόμπι Φαν Πέρσι, έδειξε τόλμη: «Αν σκεφτώ ως φίλαθλος, τότε θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου με μία από τις Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα. Το σημαντικό για μας είναι να πιστεύουμε στους εαυτούς μας».
Στην Τσέλσι, ο Ιταλός τεχνικός της Κάρλο Αντσελότι δεν έκρυψε την προτίμησή του προς μία από τις τρεις ομάδες της χώρας του, που τερμάτισαν «δεύτερες» (Μίλαν, Ιντερ, Ρόμα): «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψω στην Ιταλία ως αντίπαλος. Εάν κληρωθούμε με ιταλικό σύλλογο η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη, αλλά πρώτα απ’ όλα ας περιμένουμε την κλήρωση».
Στη Ρεάλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έδειξε να ανησυχεί: «Δεν θέλω κάποια συγκεκριμένη ομάδα ως αντίπαλο, γιατί όλες έχουν τις δυσκολίες τους».
 
 
 
 
 
 
Στις 31 Οκτωβρίου ο Σάκης Τσιώλης είχε δηλώσει ότι στόχος του Ολυμπιακού Βόλου για τον πρώτο γύρο είναι η συγκομιδή 20 βαθμών. Σε μια τέτοια περίπτωση που θα πετύχαινε τον στόχο του θα μπορούσε να μην ανησυχεί για το μέλλον του στην Σουπερ Λίγκα. Οταν είχε γίνει η παραπάνω δήλωση, η ερυθρόλευκη ομάδα προέρχονταν από την ισοπαλία στον Ηρακλή.
 
 
Είχε αρχίσει ήδη ο «χορός των χαμένων ευκαιριών» και είχαν περάσει ήδη τα ματς με ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Λάρισα που η βολιώτικη ομάδα δικαιούνταν κάτι παραπάνω από αυτά αλλά δεν το πήρε, παρά μόνο έμεινε στην ισοπαλία.
Τότε άπαντες πίστευαν ότι η τύχη γρήγορα θα γυρίσει, ότι η αποτελεσματικότητα θα έρθει με την δουλειά και μαζί και τα αποτελέσματα που θέλει η ομάδα και οι νίκες που είχε τόσο ανάγκη. Κι όμως, ενάμιση μήνα μετά, ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. «Πετάει» τις περιστάσεις για βαθμούς τη μια μετά την άλλη και χάνει «τρομακτικές» ευκαιρίες για να «καθαρίσει»…
Δύο αγωνιστικές λοιπόν πριν την λήξη του πρώτου γύρου και σίγουρα οι άνθρωποι της ομάδας θα περίμεναν ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για αυτούς βαθμολογικά. Ο,τι δηλαδή δεν θα είχαν ανάγκη να πάρουν από τα παιχνίδια με τον Αρη και τον Παναθηναϊκό στο σύνολο τέσσερις βαθμούς για να πετύχουν τον αρχικό τους στόχο.
Κι όμως τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκες και δύο χωρίς «τρίποντο» στην έδρα του, ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε στο σημείο να θέλει οπωσδήποτε νίκη με τον Αρη σήμερα το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό και θετικό αποτέλεσμα την επόμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ. Αυτά βέβαια για να «πιάσει» τον στόχο του, αυτό που επιθυμούσε εξ αρχής.
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έχει να κερδίσει από τον αγώνα με την Κέρκυρα. Στην συνέχεια έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τις Σέρρες σε ένα παιχνίδι που προηγήθηκε με 2-0, πέρασαν ανεκμετάλλευτα τα δυο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Καβάλα στα οποία παραχώρησε ισοπαλία, ενώ ηττήθηκε μετά από επτά ολόκληρες αγωνιστικές στην Ξάνθη!
Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε βαθμούς μέχρι σήμερα από παιχνίδια που δεν υπολόγιζε και δεν κατάφερε να κερδίσει αντιπάλους που τους είχε στο αρχικό «πελατολόγιό» του για να φτάσει στη συγκομιδή που υπολόγιζε.
Το σημερινό ματς με τον Αρη έτσι όπως εξελίχθησαν τα πράγματα είναι τελικός. Ετσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δύο βαθμοί απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη δεν είναι η διαφορά που ήλπιζαν να έχουν «χτίσει» οι άνθρωποι της ομάδας. Πλησιάζοντας στο τέλος του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με το ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά δεν έχει καταφέρει βαθμολογικά να πιάσει τα «στάνταρ» του. Εχει ακόμα δυο ευκαιρίες για να αλλάξει τα δεδομένα. Η μία είναι το σημερινό ματς στο οποίο δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να μην αποσπάσει το απόλυτο σε πόντους…
 
 
 
 
 
Καρκαμάνης και στις δυο
Ενα ξεχωριστό στοιχείο έχει προσθέσει η παρουσία του Καρκαμάνη στις αναμετρήσεις μεταξύ του Αρη και του Ολυμπιακού Βόλου στον Βόλο. Την τελευταία φορά που αγωνίστηκαν αντιμέτωποι στην Α’ Εθνική ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Αρης, τερματοφύλακας στους Θεσσαλονικείς αγωνίζονταν ο Καρκαμάνης. Τελευταία φορά που έπαιξαν όμως μεταξύ τους οι δυο ομάδες ήταν για την Β’ Εθνική και πάλι ο Καρκαμάνης ήταν παρών αλλά ως τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων αυτή την φορά.
Β.Ζ.
 
Ντεμπούτο
Με τον Παύλο Μητρόπουλο στην 11άδα θα παραταχθεί σήμερα ο Ολυμπιακός και αν μη τι άλλο ο ικανότατος «μικρός» χρειάζεται την στήριξη και του κόσμου… Φυσικά τη στήριξη τη χρειάζεται όλη η ομάδα που απο την πλευρά της χρειάζεται τη νίκη…
Β.Ζ
 
Ετσι κι αλλιώς
Ετσι κι αλλιώς η Νίκη Βόλου θα αποκτήσει νέο Διοικητικό Συμβούλιο στις 30 Δεκεμβρίου. Γι’ αυτό ο Γιδόπουλος δεν ασχολείται με τα άτομα που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν. Αλλωστε δεν είχαν ούτε την ευθιξία να ζητήσουν συγνώμη και τώρα ζητάνε και τα ρέστα… Πρέπει να έχεις πάντως ταλέντο για να μπορείς να κάνεις μια ομάδα άνω κάτω μέσα σε μερικές ώρες…
Αγ. Θαν.
 
Αυτός αποφασίζει
Απόφαση του προπονητή, Πέντρο Πασκούλι, είναι το τι θα γίνει τελικά με το έμψυχο δυναμικό ενόψει της μεταγραφικής ενίσχυσης του Ιανουαρίου. Οι μεταγραφικοί στόχοι και οι θέσεις ενίσχυσης φαίνεται πως έχουν προκύψει, αλλά το δύσκολο είναι να κρίνει ποιοι θα αποχωρήσουν και ποιοι μικροί θα δοθούν δανεικοί. Μέσα στις επόμενες 20 ημέρες πάντως είναι που θα κριθούν όλα.
Αγ. Θαν.
 
Επειγόντως ευχέλαιο
Τρεις τραυματισμούς μέσα σε μια εβδομάδα μέτρησε ο Κώστας Ξενοκώστας στην γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Η αρχή έγινε με την Ελένη Δημητρέλια, ακολούθησε η Ελένη Ζήτη και προχθές τραυματίστηκε η Αμερικανίδα, Κέιτ Τόμπσον. Μάλιστα στην χθεσινή προπόνηση, τελευταία πριν το ματς ένιωσε ενοχλήσει στο ισχύο και η Αννα Ταντουρόφσκα. Αρχικά όλοι ανησύχησαν αλλά η νεαρή παίκτρια αναμένεται να σφίξει τα δόντια και να παίξει κανονικά σήμερα. Επειγόντως ευχέλαιο χρειάζονται στο γυναικείο τμήμα για να φύγει η κακοδαιμονία.
Β.Ζ.
 
Ευθιξία
Αποχωρήσεις σημειώθηκαν από τη διοίκηση της Δάφνης, αφού οι Μιχάλης Καρακάνας και Χρ. Βασιλούλης, παρά το ότι η ομάδα είναι σε τροχιά ανόδου, παραιτήθηκαν για λόγους ευθιξίας όπως τόνισαν…
Β.Ζ
 
Εκτός ο Μουτσινάς
Τη λύση σε ενα θέμα που βασάνιζε την Ένωση έδωσε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, λύνοντας τα χέρια της διοίκησης… για καλύτερη λειτουργία.. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με απόφασή της επιβάλλει στο μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ. Αργύρη Μουτσινά την ποινή της απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο διάρκειας ενός έτους.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Θα δούμε τελικά άσπρη μέρα ή και αυτό το σαββατοκύριακο θα περάσει έτσι;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου