ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Σίγουρος για την άνοδο»

σίγουρος-για-την-άνοδο-473792

Και επίσημα από χθες ο Αργεντίνος Πέντρο Πάμπλο Πασκούλι ξεκίνησε «δουλειά» στη Νίκη Βόλου. Ο 50χρονος προπονητής πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στο Παντελής Μαγουλάς, ενώ προηγουμένως παρουσιάστηκε από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Στράτο Γιδόπουλο και τον πρόεδρο Δημήτρη Ιωαννίδη.

Ο Πασκούλι τόνισε ότι δεν έχει μαγικό ραβδί, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος και σίγουρος για την άνοδο της ομάδας. Την παρουσίασή του έκανε ο Στράτος Γιδόπουλος που χαρακτήρισε υπέρβαση ως επίτευγμα τη συμφωνία με τον Αργεντίνο.

«Είναι υπέρβαση για τη Νίκη να έχει στις τάξεις της έναν προπονητή που έχει παίξει στην Εθνική Αργεντινής, έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και έπαιξε για πολλά χρόνια στην Ιταλία», υποστήριξε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αρχικά και συνέχισε: «Είναι επίτευγμα έναν άνθρωπο από το Λα Μπομπονέρα, να τον φέρνουμε στο Παντελής Μαγουλάς. Ολα βέβαια αποδεικνύονται στο χόρτο, αλλά πιστεύω ότι επιλογή ήταν πολύ καλή για να βγει η Νίκη από το τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει τα τελευταία χρόνια».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Ιωαννίδης είπε από την πλευρά του: «Εγώ θέλω να ευχηθώ στο νέο προπονητή της ομάδας καλή δουλειά και να πραγματοποιηθεί το όνειρό μας για την ομάδα μας».

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ»

Ο Πέντρο Πάμπλο Πασκούλι παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ευδιάθετος και έδειξε όρεξη για δουλειά. Δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στη Νίκη και αρκετά αισιόδοξος για τη φετινή σεζόν.

«Ηρθα εδώ μετά από μια πρόταση της ομάδας, που μου μετέφερε ο εκπρόσωπός μου. Αποφάσισα να πω το ναι, αφού διέκρινα τη δυνατότητα και την ικανότητα της ομάδας για να ανέβει στην επόμενη κατηγορία. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω την σωστή συνεργασία με την διοίκηση που πιστεύω ότι θα υπάρξει, ενώ έχω ακούσει για τους φιλάθλους της Νίκης. Είμαι σίγουρος ότι με αυτές τις προϋποθέσεις η ομάδα θα ανέβει στην Football League. Το πιο βασικό είναι ότι είδα πως οι άνθρωποι της ομάδας βρίσκονται κοντά. Αυτό μας κάνει να έχουμε φιλοδοξίες για κάτι παραπάνω».

Οσον αφορά στην πρώτη εικόνα που σχημάτισε από το ματς της Ζακύνθου, είπε σχετικά: «Κατά την γνώμη μου αυτό το ματς έπρεπε να τελειώσει 0-0. Πιστεύω ότι αν δουλέψει η ομάδα, έχει πράγματα να δώσει. Δεν έχω βέβαια το μαγικό ραβδάκι. Σε όλο τον κόσμο στο ποδόσφαιρο χρειάζεται να δουλέψεις, αλλιώς δεν γίνεται. Θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην τακτική και στην οργάνωση».

Για το σύστημα και την τακτική που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει: «Ολα είναι σχετικά. Πρέπει να δω τους παίκτες πρώτα και να τους γνωρίσω καλά. Θα μπορώ να μιλήσω για συγκεκριμένη τακτική και σύστημα μετά από έναν μήνα».

Με δυο απουσίες στην Αμφισσα

Η Νίκη σήμερα ολοκληρώνει ουσιαστικά υπό τις οδηγίες του Πέντρο Πάμπλο Πασκούλι την προετοιμασία της για το παιχνίδι με τον Φωκικό στην Αμφισσα όπου θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στον πάγκο, ο Αργεντίνος τεχνικός. Η κυανόλευκη ομάδα πάντως θα παραταχθεί με δυο απουσίες. Συγκεκριμένα νοκ άουτ έχει τεθεί ο Αντώνης Βλάχος λόγω ενοχλήσεων, ενώ ο Γκιούβε Κόσογλου θα είναι επίσης απών, αφού είδε την κόκκινη κάρτα στην αναμέτρηση με την Ζάκυνθο.

Το παιχνίδι με τον Φωκικό που θα γίνει στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, αφού είναι το δεύτερο από τα δυο συνεχόμενα εκτός έδρας και η Νίκη στοχεύει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την Ζάκυνθο. Οι κυανόλευκοι βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας και ευελπιστούν ότι θα πάρουν το αποτέλεσμα, που θα τους φέρει ψηλότερα και παράλληλα θα τους απομακρύνει από τον αντίπαλο τους Φωκικό που βρίσκεται τέταρτος και θέλει τη νίκη για να ξεπεράσει το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας στην κατάταξη.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου