ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζάμπολ στο Final-4 του Champions League

τζάμπολ-στο-final-4-του-champions-league-27400

Ωρες απέμειναν για την ΑΕΚ, που έχει σήμερα μπροστά της τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση της τελευταίας 15ετίας.

Η «καρδιά» του μπασκετικού Champions League θα «χτυπά» στην Αθήνα και στο ΟΑΚΑ από σήμερα Παρασκευή (4/5) έως μεθαύριο Κυριακή (6/5), με την «οικοδέσποινα» ΑΕΚ να διεκδικεί το τρόπαιο.

Η ΑΕΚ στο Final-4 του Champions League θα παίξει σήμερα με την ισπανική Μούρθια, στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της ημιτελικής φάσης με τζάμπολ στις 21:30.

Το άλλο ζευγάρι είναι Λούντγιβκσμπουργκ-Μονακό με έναρξη του αγώνα στις 18:30. Συνοπτικά:

Σήμερα, Παρασκευή 4 Μαΐου:

Λούντγιβκσμπουργκ-Μονακό (18:30)

ΑΕΚ – Μούρθια (21:30)

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για μεθαύριο Κυριακή 6 Μαΐου.

Σάκοτα: «Νιώθουμε υποχρέωση κι ευθύνη»

Για την υποχρέωση και την ευθύνη που αισθάνονται οι παίκτες του απέναντι στους φιλάθλους της ΑΕΚ μίλησε ο Ντράγκαν Σάκοτα, στη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων προπονητών του φάιναλ φορ του Basketball Champions League. O προπονητής της Ενωσης παραδέχτηκε πως η σεζόν δεν είχε αρχίσει καλά για την ΑΕΚ, αλλά υπενθύμισε πριν τον ημιτελικό με τη Μούρθια στο ΟΑΚΑ: «Τώρα είμαστε εδώ και ίσως αυτός είναι ο πιο γλυκός τρόπος για να προχωρήσεις, να επιτύχεις τελικά… Όταν ανέλαβα, έπρεπε η ομάδα να πάρει πολλά ματς και μάλιστα σε κάποια αυτό συνέβη με καλάθι της τελευταίας στιγμής. Και η Μούρθια, όμως, προκρίθηκε με συναρπαστικό τρόπο στο φάιναλ φορ. Κάθε αγώνας είχε ένταση. Ίσως αυτός είναι ο πιο γλυκός τρόπος για να προχωρήσεις, να επιτύχεις τελικά. Εμείς είχαμε άλλο τρόπο να φτάσουμε στο φάιναλ φορ. Στο τέλος, το μπάσκετ είναι φάιναλ φορ. Είμαστε εδώ, έχουμε μεγαλύτερη υποχρέωση και ευθύνη τώρα απέναντι στους φιλάθλους μας. Σεβόμαστε τους άλλους αντίπαλους. Είναι και οι τρεις πολύ καλοί».

Για την ιστορία της ΑΕΚ, ο Ντράγκαν Σάκοτα εξήγησε: «Ολοι μπορούν να βρουν πόσα τρόπαια έχει κατακτήσει η ΑΕΚ στην ιστορία της. Δεν είναι μόνο το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1968, αλλά και το Κύπελλο Σαπόρτα το 2000. Της παρέχεται η ευκαιρία τώρα για μια καλή συνέχεια. Πέρα από το όνειρο του φάιναλ φορ, η ΑΕΚ κατέκτησε φέτος και το Κύπελλο Ελλάδας, και οι στόχοι είναι να ανεβαίνουμε όλο και πιο ψηλά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου