ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-474244

Υπερχρεωμένος ο Ηρακλής!
 
Ανοιγμα τριών εκατ. ευρώ στην τελευταία χρήση και συνολικά χρέη 11,6 εκατ. ευρώ έχει η ΠΑΕ Ηρακλής, όπως προκύπτει από τον ισολογισμό της εταιρείας για το διάστημα από την 1/7/2009 μέχρι τις 30/6/2010.
 
Συγκεκριμένα, την περασμένη σεζόν ο σύλλογος μπήκε μέσα 2,971 εκατ. ευρώ, αφού παρότι τα έσοδα άγγιξαν τα έξι εκατ. ευρώ, τα έξοδα ήταν περίπου τρία εκατ. ευρώ μεγαλύτερα. Από τα εννέα εκατ. ευρώ τα έξι αποδίδονται στο αγωνιστικό τμήμα, το 1,3 σε έξοδα διοικητικής λειτουργίας και 1,7 για έκτακτες ζημιές (χωρίς να διευκρινίζεται ποιες είναι αυτές). Σημειώνεται πως στη χρήση της προπερασμένης σεζόν παρουσιάστηκαν κέρδη 971.000 ευρώ, καθώς συνυπολογίστηκαν τα έσοδα από τις πωλήσεις των Ούρκο Πάρντο και Γιάννη Παπαδόπουλου.
 
Από τα συνολικά χρέη 11,6 εκατ. ευρώ, τα 2,1 εκατ. αποτελούν πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την εφορία, ενώ το συνολικό χρέος προς την εφορία είναι 6,2 εκατ. ευρώ και τα χρέη προς τρίτος 5,4 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με τα χρέη προς την εφορία, τα 4 εκατ. ευρώ είναι ρυθμισμένα, ενώ το ίδιο επιχειρείται να γίνει και με τα υπόλοιπα.
 
Το ποσό που απαιτείται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ είναι 16 εκατ. ευρώ, αλλά από τη διοίκηση διαβεβαιώνουν πως τα 5,5 εκατ. ευρώ εξ αυτών είναι εξασφαλισμένα από τους ανθρώπους που ενίσχυαν οικονομικά το σύλλογο τα προηγούμενα χρόνια.
 
Η υπάρχουσα διοίκηση του «Γηραιού» και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης, επιρρίπτουν ευθύνες για τη δυσμενή κατάσταση του συλλόγου στον προκάτοχό του, Αντώνη Ρέμο και τους συνεργάτες του.
 
 
 
 
 
 
 
 
Μπορεί για κάποιες ομάδες η ευρωπαϊκή περιπέτεια να συνεχίζεται, αλλά μετά τον Ολυμπιακό που έφυγε νωρίς και ο ΠΑΟ πλέον… μένει Ελλάδα… Κάθε αρνητικό ρεκόρ έσπασε η συγκομιδή των γκολ που είχε ο Παναθηναϊκός στην φετινή διοργάνωση του Champions League, με τους πράσινους να πετυχαίνουν ένα γκολ περισσότερο από την ΑΕΚ, η οποία την περίοδο 2003-04 πέτυχε μόλις ένα, αλλά να δέχονται δύο περισσότερα.
 
Συγκεκριμένα οι πράσινοι πέτυχαν δύο γκολ και δέχθηκαν 13 έναντι ενός που είχε πετύχει η Ενωση και 11 που είχε δεχθεί. Όπως είναι φυσικό τα δύο τέρματα που σημείωσαν οι πράσινοι ήταν η δεύτερη χειρότερη επιθετική συγκομιδή μετά από αυτή της ΑΕΚ. Μάλιστα πρέπει να αναλογιστεί κανείς πως αυτή ήταν η χειρότερη παρουσία των πρασίνων στις εννέα παρουσίες του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
 
Του ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΤΤΑ
 
Ήταν η πρώτη φορά μετά τη χρονιά του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, που ο φίλος του Παναθηναϊκού παρακαλούσε να τελειώσει η Ευρώπη. Εκλιπαρούσε να σταματήσει αυτό το μαρτύριο για το «τριφύλλι» των δυο μόλις γκολ, των δυο βαθμών, των 13 τερμάτων στο παθητικό…
Ο Παναθηναϊκός κατέρριψε ακόμη ένα δικό του ρεκόρ, μιας και ποτέ δεν αποχαιρέτησε την διοργάνωση δίχως να κάνει νίκη, με την συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών να είναι η χειρότερη μέχρι και την φετινή, όπου μάζεψε μόλις δύο με ισάριθμες ισοπαλίες έναντι της Ρώσικης Ρούμπιν Καζάν. Με δύο βαθμούς μάλιστα είχε αποχαιρετήσει την διοργάνωση και η ΑΕΚ την περίοδο 2003-04. Πάντως με δύο μόλις βαθμούς εκτός από τον φετινό Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ εκείνης της περιόδου έχει τερματίσει και η ΑΕΚ της περιόδου 1994-95.
Πάντως ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη φορά που ολοκληρώνει…δίχως νίκη, αφού το ίδιο έχει «καταφέρει» τόσο η ΑΕΚ (τρεις φορές), όσο και ο Ολυμπιακός (μία). Όσον αφορά στην τελευταία θέση που κατέλαβε ο Παναθηναϊκός, αυτό έχει ξαναγίνει μιας και την περίοδο 2006-07 ο αιώνιος αντίπαλος δεν μπόρεσε να καταλάβει μια θέση πάνω από την τελευταία κόντρα σε Βαλένθια, Ρόμα και Σαχτάρ. Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει τερματίσει ξανά στην τελευταία στην 9χρονη του συμμετοχή στο Champions League, ενώ ακόμη τρεις φορές έχει αποχαιρετήσει δίχως να έχει κάνει νίκη. Όσον αφορά στην φετινή του πορεία, αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΟ στον όμιλο του πραγματοποίησε τις λιγότερες τελικές προσπάθειες με 36 στο σύνολο την στιγμή που μόλις 16 ήταν επιτυχής. Παράλληλα είχε την χειρότερη άμυνα με τα 13 γκολ που δέχθηκε, ενώ μαζί με την Ρούμπιν είχαν την χειρότερη επίθεση με μόλις δύο. Τέλος όσον αφορά στον συντελεστή, οι πράσινοι είχαν τον χειρότερο τα τελευταία πέντε χρόνια, μιας και ήταν η τέταρτη ελληνική ομάδα που χάρισε βαθμούς, αφού τον πέρασε τόσο ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Αρης που συνεχίζουν ευρωπαϊκά.
 
 
 
 
 
 
Συμπεριφορές
Τους λόγους που μια ομάδα πληρώνει πρόστιμο εξήγησε προς τους οπαδούς ο Αχιλλέας Μπέος, υπογραμμίζοντας πως ό,τι υβριστικό καταγράφεται έχει κόστος, αλλά τόνισε πως δεν θα ανεχθεί στο μέλλον την συμπεριφορά των λίγων, που στο ματς με την Καβάλα έσπασαν καθίσματα και στην αποβολή του Μόνχε μετακινήθηκαν από το ένα μέρος της κερκίδας στο άλλο…”Δηλαδή αυτοί θα έσβηναν την κόκκινη” είπε χαρακτηριστικά.
 
 
Βόλτα στον στίβο
Μ’ έναν παράξενο τρόπο τελείωσε το ματς Βόλος 2004-Άρης την Κυριακή που μας πέρασε. Τέσσερις φίλαθλοι του Άρη, που παρακολουθούσαν τον αγώνα από την απέναντι από τους επισήμους κερκίδα, λίγο πριν αυτός τελειώσει, μπήκαν στον στίβο και έκαναν το γύρο του γηπέδου, φωνάζοντας συνθήματα για την ομάδα τους. Κι όλα αυτά ενώ η αναμέτρηση συνεχιζόταν κανονικά. Ευτυχώς που δεν υπήρχαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου στο γήπεδο, που συνήθως παρακολουθούν από κοντά τους αγώνες του Α.Σ Βόλος 2004 (εκείνη την ώρα έβλεπαν το παιχνίδι με την Ξάνθη), γιατί σίγουρα θα υπήρχαν αντιδράσεις. Από τη μεριά του ο διαιτητής ούτε καν που σκέφτηκε να διακόψει το ματς.
 
Μόντελινγκ
Πάντως ένας από τους φιλάθλους του Άρη είχε πει ήδη την κορυφαία ατάκα προς τον Μίλτο Καλόγηρο: «Κόουτς, η κοπέλα είναι για μόντελινγκ, μην τη βάζεις να παίζει ποδόσφαιρο», αναφερόμενος στη Σουηδέζα Όρτενταλ. Σίγουρα είχε μεγάλο δίκαιο.
 
Οι… Τούρκοι
Οι μεγάλες… αγάπες δεν κρύβονται. Με το που τελείωσε ο αγώνας Βόλος 2004-Άρης κάποιος από τον πάγκο των κιτρίνων πλησίασε τους ανθρώπους της βολιώτικης ομάδας και τους είπε: «Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και σας ευχόμαστε να πάρετε το πρωτάθλημα στο τέλος, για να μην το πάρουν οι…Τούρκοι». Όπου Τούρκοι φυσικά ο ΠΑΟΚ.
 
Ο,τι χρειαστεί…
Την απόφαση να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός σε μεταγραφές αν ζητηθεί κάτι τέτοιο από τον προπονητή πήρε η διοίκηση της ΠΑΕ μετά το ΔΣ που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης. «Περιμένουμε τις εισηγήσεις του προπονητή. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί», τόνισε ο πρόεδρος Νικόλας Πατέρας.
 
Στα «μαλακά»
Με πρόστιμο 10.000 τιμώρησε τον ΠΑΟΚ η UEFA για τα επεισόδια στο «Σουκρού Σαράτσογλου», στο περιθώριο, αλλά και στη διάρκεια του αγώνα με την Φενέρμπαχτε για τα play-off του Europa League. Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν στον «δικέφαλο» την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, που έδωσε συγχαρητήρια για τη συμπεριφορά των οπαδών της ομάδας στο τελευταίο παιχνίδι με την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα.
 
 «Μία φορά»
Η αντιαθλητική ενέργεια του Μάικ Μπατίστ να πατήσει τον Σάσο Όζμπολτ στο κεφάλι έχει στιγματίσει στα μάτια πολλών φιλάθλων τον Αμερικανό άσο, ωστόσο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με την ευκαιρία της σημερινής αναμέτρησης με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας την Πέμπτη τόνισε επειδή ο παίκτης του φέρθηκε μία φορά σαν μ… -όπως δήλωσε σε άπταιστα ελληνικά- δεν θα πρέπει να «κρεμαστεί». «Άντε, ο Μάικ Μπατίστ είναι μ…ς. Ας επιτεθούμε στον Μάικ, που δέκα χρόνια είναι άψογος», είπε χαρακτηριστικά.
 
Η Ερώτηση της Ημέρας
Οταν λέμε σύσσωμο το Δ.Σ., εννοούμε όλοι;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου