ΜΠΑΣΚΕΤ

Περιμένοντας… τον αντίπαλο!

περιμένοντας-τον-αντίπαλο-33142

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τελευταίο παιχνίδι πριν τα play-out για παραμονή… δίνει σήμερα στις 2 το μεσημέρι στην Αθήνα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, με τα κορίτσια να αγωνίζονται με τον Πρωτέα Βούλας στο πλαίσιο της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών.

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου με πέντε νίκες στο πρωτάθλημα δεν γνωρίζει με σιγουριά ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στα πλέι άουτ, αν δηλαδή θα είναι οι Εσπερίδες ή ο Πρωτέας. Κι αυτό καθώς το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σήμερα, όταν και θα ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος.

Στη φάση των play-out θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 8-9-10-11 (η 12η, ο Παναθηναϊκός υποβιβάζεται απευθείας) και αγωνίζονται μεταξύ τους ως εξής: 8-11 και 9-10. Νικήτρια στη φάση αυτή αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει τις 3 νίκες επί της αντιπάλου στους μεταξύ τους αγώνες, μεταφέροντας τις νίκες και τις ήττες της κανονικής περιόδου… Ο πρώτος αγώνας γίνεται στην έδρα της ομάδας που είχε καλύτερη θέση στην κανονική διάρκεια, όπως και ο τρίτος αν χρειαστεί…

Αν η βαθμολογία παραμείνει ως έχει και δεν υπάρξουν ανακατατάξεις στις θέσεις 8-11, τότε ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Πρωτέα Βούλας από τον οποίον έχασε στον Βόλο (64-85). Αυτό θα συμβεί αν ο Πρωτέας νικήσει τον Ολυμπιακό Βόλου εντός έδρας και οι Εσπερίδες επικρατήσουν εκτός έδρας της αδιάφορης βαθμολογικά Δάφνης. Αν οι Εσπερίδες ηττηθούν από τη Δάφνη και χάσει ο Ολυμπιακός από τον Πρωτέα, τότε οι «ερυθρόλευκες» θα αντιμετωπίσουν τις Εσπερίδες, με τις οποίες μετρούν από μία νίκη στην κανονική περίοδο (η παραμονή κρίνεται στις τρεις νίκες).

Αν ο Ολυμπιακός κληθεί να αντιμετωπίσει τον Πρωτέα Βούλας χάνοντας το σημερινό παιχνίδι, θα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο (θα έχει δύο ήττες στην κανονική περίοδο) και γι’ αυτό θέλει σήμερα να παλέψει για τη νίκη.

Στον Ολυμπιακό θέλουν αντίπαλο στα play-out τις Εσπερίδες, ενώ και σήμερα δεν λείπουν τα προβλήματα.

Με αμφίβολη τη Νίκη Ζέρβα, απούσα την Ελένη Ζήτη, στη διάθεση του Μιχάλη Καπουρνιώτη διαθέσιμες είναι οι: Εύη Κυριατζίδου, Άννα Ταντουρόφσκα, Ραφαέλα Σουλτάνη, Κιάρα Αντριους, Σέρι Ουίλιαμς Ευγενία Κωτούλα, Ευτυχία Δεληγιάννη, Αναστασία Γαλιατσάτου, Σταματία Διαμαντοπούλου, ενώ θετικό είναι ότι στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής μπάσκετ γυναικών, με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου θα έχουν συμμετοχή και οι νεαρές Νένα Παγκαλίδου, Ιωάννα Τότση, Χαρά Ντελή και η Ιωάννα Αρτεμισίου, η οποία στο προηγούμενο ματς με τον Αθηναϊκό πέτυχε και το πρώτο της καλάθι στη μεγάλη κατηγορία.

Οι αγώνες, οι διαιτητές και οι κομισάριοι της σημερινής 22ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών, είναι:

Αγ. Δημητρίου (Π) 14.00 Δάφνη Αγ. Δημητρίου-Εσπερίδες Καραβίτης-Πολυχρόνης (Πόθου)

Γ. Γεννηματάς 14.00 Πρωτέας Β.-Ολυμπιακός Β. Κώτσου-Χατζημάρκος (Σαμαρτζή)

Π. Γιαννακόπουλος 14.00 Παναθηναϊκός-Νίκη Λευκάδας Ρίζος-Καρανικόλα Αλ. (Ορφανός)

Επταπυργίου 14.00 Παναθλητικός-Ολυμπιακός Π. Εκίζογλου-Καλέσης (Αστρεινίδης)

Δ. Καλτσάς 14.00 Αθηναϊκός-ΠΑΟΚ Χαλαμπαλάκης-Χουγιάζος (Δούκας)

Ν. Σμύρνης 14.00 Πανιώνιος-Φάρος Κερατσινίου Σκούτας-Λύρας (Μουζάκης Στ.)

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός Πειραιά 42

2. Φάρος Κερατσινίου 39

3. Πανιώνιος 37

4. Δάφνη Αγ. Δημ. 33

5. Νίκη Λευκάδας 32

6. ΠΑΟΚ 32

7. Αθηναϊκός 31

9. Εσπερίδες Καλλιθέας 30

8. Πρωτέας Βούλας 30

10. Ολυμπιακός Βόλου 26

11. Παναθλητικός 25

12. Παναθηναϊκός 21

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου