ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντίο με το χειρότερο τρόπο

αντίο-με-το-χειρότερο-τρόπο-474643

Με τον χειρότερο τρόπο «έκλεισε» την απογοητευτική του φετινή πορεία ο Παναθηναϊκός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν και πάλι από την Κοπεγχάγη με 3-1.

Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να σώσει τα προσχήματα και παρά τις υποσχέσεις για να παίξουν για το γόητρο και την τιμή της ομάδας, δεν μπόρεσαν να πείσουν για την αγωνιστική τους εικόνα στην Ευρώπη και έμειναν φέτος χωρίς… νίκη και με το αρνητικό 2-13 παθητικό γκολ.

Βίνγκααρντ, Γκρόνκιερ και… Σισέ (αυτογκόλ) σκόραραν και έστειλαν τους Δανούς στους «16» του θεσμού με συγκομιδή 10 βαθμών και κατακτώντας την δεύτερη θέση πίσω από την Μπαρτσελόνα και τους «πράσινους» στο σπίτι τους και από την αίγλη του Τσάμπιονς Λιγκ… στην μιζέρια της Σούπερ Λίγκα.

Ο Καντέ πέτυχε το 300 γκολ των «πράσινων» με τον Καραγκούνη να μην παίρνει την 100η του συμμετοχή στην Ευρώπη (αφού έμεινε στον πάγκο) και τους 1000 οπαδούς του «τριφυλλιού» να κατακτούν… εκείνοι τη νίκη στην εξέδρα απέναντι σε 35.000 φίλους της Κοπεγχάγης.

Κοπεγχάγη: (Στάλε Σολμπάκεν): Βίλαντ, Πόσπεχ, Ζάνκα, Άντονσον (77′ Οτεσεν), Βεντ, Κβιστ, Κλαουντεμίρ, Μπολάνιος, Βίνγκααρντ, Γκρόνκιερ (87′ Ζοχόρε), Ν’ Ντόι (81′ Σεντίν).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46′ Νίνης), Σιμάο, Λουίς Γκαρθία (75′ Πετρόπουλος), Μαρίνος, Χριστοδουλόπουλος (46′ Λέτο), Σισέ

Οι πρώτες «οκτώ»

Εντονες συγκινήσεις στο φινάλε της φάσης των ομίλων του Champions League. Πρωτιές για Τότεναμ, Σάλκε, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα, δεύτερη θέση αλλά πρόκριση για Λιόν, Βαλένθια, Κοπεγχάγη και την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιντερ, παρά το διασυρμό (3-0 από την αδιάφορη Βέρντερ Βρέμης). Στο Europa League Τβέντε, Μπενφίκα, Ρέιντζερς και Ρούμπιν Καζάν.

Α’ Ομιλος

Τβέντε-Τότεναμ 3-3

Βέρντερ Βρέμης-Ίντερ 3-0

Β’ Όμιλος

Μπενφίκα-Σάλκε 0-2

Λιόν-Χάποελ Τελ Αβίβ 2-2

Γ’ Όμιλος

Μαν. Γιουνάιτεντ-Βαλένθια 1-1

Μπούρσασπορ-Ρέιντζερς 1-1

Δ’ Όμιλος

Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν 2-0

Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός 3-1

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου