ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκες Αρη και Παναχαϊκής στη Football League

νίκες-αρη-και-παναχαϊκής-στη-football-league-36117

Ο Αρης… κατάπιε τον Απόλλωνα Λάρισας! Μετά την ισοπαλία με τον έτερο Απόλλωνα στην Καλαμαριά, οι «κίτρινοι» επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας 3-0 των Θεσσαλών στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Δίχως να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, ο σοβαρός Άρης επικράτησε με 3-0 του Απόλλωνα Λάρισας στο «Κλεάνθης Βικελίδης», επέστρεψε στα… τρίποντα μετά την ισοπαλία στην Καλαμαριά και θέλει άλλη μία νίκη την ερχόμενη Κυριακή (29/4) στην Άρτα, με τον Καραϊσκάκη, προκειμένου να «κλειδώσει» και μαθηματικά την άνοδο στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Στην αναμέτρηση για την 28η αγωνιστική της Football League, οι «κίτρινοι» πέρασαν ένα πολύ εύκολο απόγευμα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Διαμαντόπουλο!

Ο 29χρονος επιθετικός σκόραρε δύο φορές (12’, 72’), ενώ από δική του ασίστ προήλθε και το γκολ του Πλατέλλα, στο 52’, με σουτ έξω από την περιοχή.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Μπούρμπος, Ιντζόγλου, Νίκιτς, Πασάς (46’), Πλατέλλας (73’ Κάσσος), Ντούνης, Διαμαντόπουλος (78’ Μπαστακός)

Σχεδόν… κλειδωμένη θα πρέπει να θεωρείται η τρίτη θέση της Football League από την Παναχαϊκή! Οι Πατρινοί επικράτησαν στο ρελαντί 2-0 της ΑΕ Καραϊσκάκης και απομακρύνθηκαν έξι βαθμούς από τον τέταρτο Κισσαμικό, ενώ στις έξι αγωνιστικές που απομένουν υπάρχουν και δύο τρίποντα άνευ αγώνα λόγω… Αχαρναϊκού και Βέροιας που έχουν αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται πως ενδεχομένως η τρίτη θέση να… ανοίξει εισιτήριο για τη Σούπερ Λίγκα, αν κάποια ομάδα από τα «σαλόνια» δεν πάρει άδεια και υποβιβαστεί. Εξ ου και οι «κοκκινόμαυροι» θέλουν να τερματίσουν εκεί, περιμένοντας κάποιο… δώρο.

Στο 2’ ο Κυνηγόπουλος άνοιξε το σκορ για την Παναχαϊκή, ενώ στο 19’ ο νεαρός Μασούρας διαμόρφωσε το τελικό σκορ στην Αγυιά.

Επέστρεψε στις νίκες ύστερα από τέσσερα παιχνίδια η Δόξα Δράμας. Στο ντεμπούτο του Κώστα Βασιλακάκη στον πάγκο, οι «μαυραετοί» ξαναβρήκαν τον… εαυτό τους, επικρατώντας 3-1 του Απόλλωνα Πόντου και ανέβηκαν στην πέμπτη θέση. Ο Γκότοβος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι Θεσσαλονικείς «απάντησαν» στο 28’ με τον Χασομέρη, ωστόσο στο 79’ ο Γουνδουλάκης έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τη Δόξα. Το… κερασάκι στη τούρτα μπήκε στις καθυστερήσεις με τον Κουσκουνά.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας κατάφερε να… σώσει την παρτίδα κόντρα στον ΑΟΧ/Κισσαμικό. Οι γηπεδούχοι δεν υπήρχαν στο… γήπεδο, με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο να βρεθούν πίσω στο σκορ με 0-3 (!) από τους Κρητικούς, κυνηγώντας ουσιαστικά στο υπόλοιπο ματς ένα θαύμα. Ωστόσο, στο β’ μέρος έγινε το… θαύμα. Σουντούρα (63’), Τζέκος (72’) και Πλαβούκος με πέναλτι (89’) διαμόρφωσαν το 3-3 χαρίζοντας ένα βαθμό στην ομάδα τους, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός, αφού τη διατηρεί εκτός ζώνης υποβιβασμού.

Συγκλονιστική εξέλιξη υπήρξε και στις Σέρρες, με τον Αιγινιακό να παίρνει μεγάλη νίκη με 1-2 μέσα στην έδρα του Πανσερραϊκού και το νικητήριο γκολ να μπαίνει στις καθυστερήσεις.

Μετά την ήττα από τον Αιγινιακό, ο τεχνικός Απ. Χαραλαμπίδης γνωστοποίησε ότι αποχωρεί και τον ακολουθούν και παίκτες.

Η 28η αγωνιστική:

Αναγέννηση Καρδίτσας-Κισσαμικός 3-3

(63’ Σουντούρα, 72’ Τζέκος, 89’ πέν. Πλαβούκος – 22’ αυτ. Κωνσταντινόπουλος, 32’ Ξυδάς, 45’ Λεό)

Πανσερραϊκός-Αιγινιακός 1-2

(89’ Ενόμο – 44’ Πέριτς, 90’+ Σοφιάνης)

Δόξα Δράμας-Απόλλων Πόντου 3-1

(10’ Γκότοβος, 79’ Γουνδουλάκης, 92’ Κουσκουνάς – 28’ Χασομέρης)

Σπάρτη-Τρίκαλα 1-0 (13΄Οικονομόπουλος)

Άρης-Απόλλων Λάρισας 3-0

(22’, 72’ Διαμαντόπουλος, 52’ Πλατέλλας)

Παναχαϊκή-ΑΕ Καραϊσκάκης 2-0

(2’ Κυνηγόπουλος, 19’ Μασούρας)

ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 26 Απριλίου

ΟΦΗ-Παναιγιάλειος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου