ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτη «μάχη» Λίβερπουλ – Ρόμα

πρώτη-μάχη-λίβερπουλ-ρόμα-38340

Σήμερα ξεκινούν οι μάχες των ημιτελικών Champions League «μάχη» με την πρώτη «μάχη» Λίβερπουλ – Ρόμα (21:45 COSMOTE SPORT 1 HD) ενώ αύριο είναι ο πρόωρος τελικός Μπάγερν – Ρεάλ!

Την Τετάρτη 2 Μαΐου θα γίνει η ρεβάνς στο «Ολίμπικο», ενώ την Πρωτομαγιά η «βασίλισσα» θα αναμετρηθεί με τους Βαυαρούς στη Μαδρίτη.

Η Λίβερπουλ με τη Ρόμα θα αναμετρηθούν 34 χρόνια μετά τη «μάχη» τους στον τελικό του -τότε- Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, όπου η αγγλική ομάδα είχε επικρατήσει 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι, αφού η λήξη της κανονικής διάρκειας τις είχε βρει ισόπαλες 1-1.

Η Λίβερπουλ μετράει δύο νίκες σε πέντε αγώνες με τη Ρόμα, έναντι μιας επιτυχίας των «τζιαλορόσι», ενώ δύο παιχνίδια έληξαν χωρίς νικητή. Οι «ρεντς» έχουν πετύχει πέντε γκολ, έναντι δύο της ιταλικής ομάδας.

Για… χάρη του ημιτελικού με τη Ρόμα, ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σάλαχ, θα επιστρέψει στο «Ολίμπικο», όπου σημείωσε 34 τέρματα σε 83 συμμετοχές με τους «τζιαλορόσι» τη διετία 2015-17.

Ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ ο οποίος πέρσι είχε διευθύνει τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Ρόμα για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μπριχ έχει διαιτητεύσει σε δύο παιχνίδια φέτος τη Λίβερπουλ. Σε αυτό με τη Σεβίλλη στο Σάντσεθ Πιθχουάν (3-3) για τη φάση των ομίλων και σε εκείνο με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Άνφιλντ (3-0) στις 4 Απριλίου για την προημιτελική φάση.

*Αύριο η Μπάγερν Μονάχου θα αντιμετωπίσει την -κάτοχο του τροπαίου- Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία προσπαθεί να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρίτη διαδοχική φορά.

Πέρυσι, μάλιστα, η «βασίλισσα» αναμετρήθηκε με τους Βαυαρούς στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-3, αφού οι «μερένγκες» νίκησαν 2-1 στο Μόναχο και 4-2 στην παράταση στην Ισπανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα που θα επικρατήσει σε αυτό το ζευγάρι θα είναι η -τυπικά- γηπεδούχος στον τελικό.

Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν αναμετρηθεί 24 φορές στην Ευρώπη, όλες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ θα τεθούν για έβδομη φορά αντιμέτωπες σε ημιτελικό. Κάθε μια εξ αυτών μετράει 11 νίκες, ενώ δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Η «βασίλισσα» έχει πετύχει 37 γκολ έναντι 36 της FCB.

Ο Μπιόρν Κάιπερς ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την πρώτη αναμέτρηση μεταξύ Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης, που θα γίνει την Τετάρτη στο Μόναχο για τα ημιτελικά του Champions League.

Ο 45χρονος Ολλανδός, που είναι ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ, θεωρείται από τους πιο έμπειρους διαιτητές στην Ευρώπη και το 2014 είχε «σφυρίξει» στον τελικό μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο.

Φέτος ήταν μεταξύ άλλων στο Ντόρτμουντ-Ρεάλ για τη φάση των ομίλων (1-3).

Οι αγώνες ρεβάνς είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 1-2 Μαΐου. Ο τελικός θα διεξαχθεί στο «NSC Olimpiyskiy» του Κιέβου στις 26 Μαΐου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου