ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στέφανος Ξηροφώτος: «Σπιλώνεται η προσπάθεια»

στέφανος-ξηροφώτος-σπιλώνεται-η-προ-41994

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Σε ένα μίνι απολογισμό της φετινής περιόδου προχώρησε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος, ο οποίος ενοχλημένος από κριτική που άσκησε ακροατής, έκανε παρέμβαση στον Blue Heart FΜ, τονίζοντας πως σπιλώνεται η προσπάθεια των κυανόλευκων.

Ο 42χρονος τεχνικός μάλιστα παρουσιάστηκε στο στούντιο του ρ/σ όπου μίλησε κατά εκείνων που θέλησαν άκαιρα, άσκοπα και άδικα να… κάνουν κακό στην ομάδα και τον ίδιο, με τα όσα ακούστηκαν στο ραδιόφωνο της Νίκης Βόλου κατά περιόδους.

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου σχολίασε επίσης πως στοχευμένα μία μερίδα κόσμου δεν πήγαινε στο γήπεδο, και πως «επιθέσεις» καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν στοχευμένες και έχουν ως σκοπό να αποκαρδιώνουν παίκτες και διοίκηση της Νίκης ακόμη και σήμερα.

Αρχικά ο Στ. Ξηροφώτος δήλωσε πως: «Είναι θεμιτή η κριτική και μας αρέσει, αλλά πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να γίνεται εντός των τειχών. Αν σε κάποιον δεν αρέσει κάτι, μπορεί να έρθει στο γήπεδο και να το συζητήσουμε. Από το ραδιόφωνο, μετά το πρωτάθλημα, δεν νομίζω πως είναι σωστό».

«Ανίκητος ο ΝΠΣ αλλά εμείς τον κερδίσαμε»

Οσον αφορά τον βαθμό επιτυχίας της σεζόν που ολοκληρώθηκε σχολίασε: «Για το αν είναι επιτυχημένη η χρονιά η φετινή ή όχι κρίνεται από τα αποτελέσματα, όχι από εμάς. Εγώ θεωρώ πως είχαμε απέναντί μας έναν αντίπαλο ανίκητο (σ.σ. ΝΠΣ Βόλος), ακόμα και στα φιλικά. Κέρδισε ομάδες Α’ Εθνικής, εμείς τον κερδίσαμε, όμως πήραμε τη δεύτερη θέση, πήραμε το Κύπελλο, κάναμε την προσπάθειά μας και θα κριθούμε».

«Στοχευμένες επιθέσεις»

Για την κριτική που ασκείται και τις στοχευμένες επιθέσεις: «Παίρνοντας, όμως, κάποιος ένα τηλέφωνο, μιλάει 20 λεπτά και «χτυπά» ανθρώπους πραγματικά μας απογοητεύει εμένα, όλο το τεχνικό τιμ και τη διοίκηση. Αφιερώνουμε πολλές ώρες, στερούμαστε από την οικογένεια και τη δουλειά, για να φτιάξουμε την ομάδα. Είμαστε ανοικτοί στον καθένα, αλλά να βγαίνει ο καθένας που θα του «καπνίσει» κι είναι άσχετος, είτε τον λένε Γιώργο, είτε Κώστα και να αρχίζει να λοιδορεί και να βρίζει μετά το τέλος του πρωταθλήματος, επιβεβαιώνει πως υπήρχαν στοχευμένες επιθέσεις κι εμείς τις αντέξαμε. Αυτό σημαίνει ότι γίνονταν στοχευμένες επιθέσεις, ότι στοχευμένα δεν έρχονταν κάποιοι στο γήπεδο κι άφησαν αβοήθητους τους διοικούντες της ομάδας και την ίδια την ομάδα, παρόλο που αυτή άντεξε, παίρνοντας 22 βαθμούς στην έδρα της και 24 εκτός. Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ιστορία της. Μία ομάδα έδρας που στηρίζεται στον κόσμο της να παίρνει 22 βαθμούς στον Βόλο και 24 στα εκτός έδρας ματς».

«Αποκαρδιώνει, παίκτες, προπονητές και διοίκηση»

Συνεχίζοντας σχολίασε πως η στάση μερικών αποκαρδιώνει εκείνον, τους ποδοσφαιριστές αλλά και τη διοίκηση: «Αυτό που γίνεται εδώ μας αποκαρδιώνει και δεν μας δημιουργεί καλή διάθεση να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο. Αν ήμασταν Ολυμπιακός Βόλου και χάναμε 1-3 στην έδρα μας από τον αιώνιο αντίπαλο, θα μας λιθοβολούσαν. Μας δημιουργούν μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα. Κάποιοι από αυτούς, και δεν μιλάω για τους οργανωμένους, επειδή έχω φίλους από εκεί και το κάνουν γιατί αγαπάνε την ομάδα, είναι «βαρίδια» και ίσως γι’ αυτό η Νίκη με 94 χρόνια ιστορίας είναι εκεί που είναι. Είδα φως και μπήκα, ο καθένας να πει ό,τι θέλει και να κάνει ζημιά. Να πει μία βλακεία που την ακούν παιδιά, γονείς, φίλοι, ποδοσφαιριστές. Ακούμε τα μπινελίκια της ζωής μας. Πώς θα πάει ο άλλος στο γήπεδο; Πώς η διοίκηση, με άδειο γήπεδο, θα συνεχίσει την προσπάθεια;» και συμπλήρωσε:

«Τελικά, τι έχουν στο μυαλό τους; Μήπως υπάρχουν προσωπολατρίες; Μήπως έχουμε εμείς λάθος που δεν έχουμε βάλει κάποια στεγανά στην ομάδα και αφήνουμε αυτούς να επηρεάζουν καταστάσεις; Κάποιοι παρακαλάνε να χάσει η ομάδα, να πάρουν τηλέφωνο να πουν την κάθε κακία. Και τώρα επειδή είχαν 2-3 μήνες να πάρουν, επειδή δεν τους είχαμε δώσει δικαίωμα, θέλουν να πάρουν να βρίσουν τους προπονητές, τη διοίκηση, τον έναν και τον άλλον.

Το θέμα είναι ότι σπιλώνεται η προσπάθεια της ομάδας. Ρώτησε αυτός ο κύριος «γιατί δεν έχει 2.000 κόσμο το γήπεδο;». Εσύ φταις. Εσύ φταις που δεν είχε κόσμο το γήπεδο, είσαι υπεύθυνος. Θα μάτωνε λιγότερο η διοίκηση και θα βοηθούσε περισσότερο την ομάδα. Γι’ αυτό φαινόταν ξένο το Πανθεσσαλικό και πήραμε 22 βαθμούς εντός έδρας. Εσύ φταις περισσότερο από μένα από το τεχνικό τιμ και την ομάδα. Η καρδιά της Νίκης είναι ο κόσμος της και κάποιοι σαν κι αυτόν τον αποκαρδιώνoυν, απέχει από την ομάδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου