ΜΠΑΣΚΕΤ

Αγώνας χωρίς αύριο για τη Νίκη

αγώνας-χωρίς-αύριο-για-τη-νίκη-42002

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ενας περίπου μήνας πέρασε από την τελευταία επίσημη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα της Νίκης Βόλου, η οποία σήμερα και για την 22η αγωνιστική υποδέχεται τον Φίλιππο Βέροιας, σε ένα παιχνίδι που μοιάζει τελικός ανόδου για τους κυανόλευκους, απέναντι σε μια ομάδα που έχει εξασφαλίσει το πρώτο εισιτήριο.

Με το τζάμπολ να δίνεται στις 5μ.μ. στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας, οι κυανόλευκοι καλούνται να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, αισιοδοξώντας πως μπορούν να βρεθούν ακόμη και στη 2η θέση (στην οποία βρίσκεται ο Φαίακας Κέρκυρας) μετά από ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων μέχρι το φινάλε. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει οι παίκτες του Λάμπρου Πρέκα να συνεχίσουν σήμερα με νίκη και να διευρύνουν το σερί τους στη συνέχεια, ξεκινώντας από σήμερα απέναντι σε μια ομάδα που είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Βέβαια οι γηπεδούχοι γνωρίζουν πολύ καλά τις δυνατότητες των σημερινών τους αντιπάλων (έχοντας ηττηθεί με 91-67 στον α’ γύρο), και προετοιμάστηκαν όσο το δυνατόν καλύτερα, προκειμένου να αποδείξουν πως κι εκείνοι μπορούν το βήμα παραπάνω.

Απουσίες δεν υπάρχουν για το τεχνικό τιμ, που θα μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες, οι οποίοι προπονήθηκαν εντατικά το τελευταίο διάστημα δίνοντας και φιλικούς αγώνες απέναντι σε Ολυμπιακό και ΓΣ Βόλου, μιας και πέρα από το σημερινό αγώνα ακολουθεί το ταξίδι στην Κέρκυρα και η αναμέτρηση με τον Φαίακα.

Διαιτητές του σημερινού αγώνα ορίστηκαν οι κ.κ Αγραφιώτης Ιωάν. και Λουλουδιάδης.

«Να κατακλύσουμε το Κλειστό»

Φυσικά από το σημερινό παιχνίδι δεν μπορεί να μη δώσει το παρών και ο κόσμος της Νίκης Βόλου, με τον πρόεδρο της Δ.Ε. μπάσκετ της Νίκης Βόλου, Μπάμπη Τουτουντζόγλου, να απευθύνει κάλεσμα προκειμένου να γεμίσει το Κλειστό της Νέας Ιωνίας. Μεταξύ άλλων ανέφερε, φιλοξενούμενος στον Βόλος 98.6 FM:

«Αδιαμφισβήτητα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι καθώς παίζουμε με τον πρωτοπόρο της κατηγορίας. Πιστεύω πως δίκαια βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, είναι η καλύτερη ομάδα και θα κατακτήσει την άνοδο. Αυτή η ομάδα έχει μόλις δύο ήττες, διαθέτει έμπειρους παίκτες, είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα μ’ έναν πολύ αξιόλογο προπονητή και δίκαια, επαναλαμβάνω, παίρνει το ένα εισιτήριο για την Β’ Εθνική. Ο Φίλιππος Βέροιας «κλειδώνει» την άνοδο ακόμη και με ήττα από την ομάδα μας με διαφορά μικρότερη των 24 πόντων».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Πάντα η παρουσία του κόσμου είναι απαραίτητη, όμως σ’ έναν τέτοιο παιχνίδι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, καθώς δίνει το παραπάνω κίνητρο στους παίκτες. Είμαι βέβαιος πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα και θα κατακλύσει το Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας. Θα πρέπει βέβαια να υπάρξει κόσμια συμπεριφορά. Θα πρέπει να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία που είχαμε στη Βέροια, η οποία ήταν πάρα πολύ καλή. Θα πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα μας χωρίς να ασχοληθούμε με τον αντίπαλο».

Για το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος: «Η Νίκη Βόλου έχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και δεν κρίνεται η τύχη της στο παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας. Μετά τον Φίλιππο αντιμετωπίζουμε τον Φαίακα στην Κέρκυρα, στη συνέχεια φιλοξενούμε τη Νικόπολη Πρέβεζας, πάμε στα Γρεβενά για να παίξουμε με τον Πρωτέα, μία πολύ δύσκολη ομάδα που μας κέρδισε στην έδρα μας, και στο τελευταίο παιχνίδι αγωνιζόμαστε με τα Διαβατά που θα παλεύει για τη σωτηρία της. Και τα πέντε ματς είναι για μας πέντε τελικοί».

Για το ότι ο Φαίακας δεν δέχθηκε την αλλαγή ώρας στην επόμενη αναμέτρηση: «Εμείς στο πρώτο παιχνίδι είχαμε δεχθεί το αίτημα του Φαίακα να αλλάξει η ώρα διεξαγωγής του αγώνα από 5μ.μ. να γίνει 3μ.μ.. Το δεχθήκαμε γιατί πιστεύαμε πως έτσι πρέπει να γίνεται και να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο ως οικοδεσπότες. Να θυμίσω πως την ίδια ώρα, 300 μέτρα μακρύτερα η ποδοσφαιρική ομάδα της Νίκης αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό και καταλαβαίνει κανείς πόσα εισιτήρια είχαμε απώλεια. Παρόλα αυτά δεχθήκαμε να αλλάξουμε την ώρα. Μάλιστα, οι άνθρωποι της Κέρκυρας είχαν δεσμευτεί πως θα είναι θετικοί σε ανάλογο αίτημα από την πλευρά μας. Σήμερα, φτάνουμε στο σημείο εδώ και δέκα μέρες να τους έχουμε ζητήσει την αλλαγή ώρας και αυτοί να είναι ανένδοτοι, βρίσκοντας ένα σωρό δικαιολογίες. Από ένα σημείο και μετά σταματήσαμε να ασχολούμαστε και το πήραμε απόφαση ότι θα παίξουμε στις 5μ.μ.. Έτσι είναι αυτά. Εμείς είμαστε η Νίκη και αυτός είναι ο Φαίακας. Όλα αυτά βέβαια είναι… δανεικά».

Το σημερινό πρόγραμμα (22η – 5μ.μ.)

Εύαθλος-Νικόπολη Πρέβεζας

Ίκαροι Τρικάλων-Φαίακας Κέρκυρας

Νίκη Βόλου-Φίλιππος Βέροιας

ΓΕ Αγρινίου-Πρωτέας Γρεβενών

ΑΓΣ Ιωαννίνων-Ιωνικός Ιωνίας

ΑΠΣ Πτολεμαΐδα-Ζέφυρος ‘02

Ρεπό: ΑΟΚ Βέροιας

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Αγ. Β.

1. Φίλιππος Βέροιας 20 38

2. Φαίακας Κέρκυρας 20 36

3. Νίκη Βόλου 19 32

4. Πρωτέας Γρεβενών 19 30

5. Ζέφυρος 19 30

6. Νικόπολη Πρέβεζας 19 29

7. ΑΓΣ Ιωαννίνων 20 29

8. Εύαθλος Πολυκάστρου 19 28

9. ΑΟΚ Βέροιας 20 28

10. Ίκαροι Τρικάλων 19 27

11. Ιωνικός Ιωνίας 19 26

12. ΑΠΣ Πτολεμαΐδα 20 23

13. ΓΕ Αγρινίου 19 22

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου