ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εχασε στην… «κόλαση» του ΕΑΚ

εχασε-στην-κόλαση-του-εακ-475499

Την ήττα στην «κόλαση» του ΕΑΚ γνώρισε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου από τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική της Α1 Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ γυναικών. Οι ερυθρόλευκες έχασαν με 51-60, ωστόσο ευτυχές ήταν το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, αφού κινδύνεψε να διακοπεί από τους διαιτητές, όταν κατά την διάρκεια του ημιχρόνου έγιναν επεισόδια στην κερκίδα.

Συγκεκριμένα κατά την ανάπαυλα της αναμέτρησης οργανωμένοι οπαδοί των δυο ομάδων που παρακολούθησαν την αναμέτρηση, γύρω στους 70 από την κάθε πλευρά, συνεπλάκησαν. Στο γήπεδο υπήρχε αστυνομία, αλλά κλήθηκαν και ενισχύσεις, καθώς λίγο έλειψε τα επεισόδια να πάρουν μεγάλη έκταση. Αποτέλεσμα ήταν η επανάληψη να ξεκινήσει με καθυστέρηση 15 λεπτών, μέχρι τα πράγματα να ηρεμήσουν. Ανάμεσα από τους οπαδούς των δυο ομάδων δημιουργήθηκε ζώνη ασφαλείας από τους άντρες των ΜΑΤ, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη περιφρούρησε και από έξω το γήπεδο. Το δεύτερο μέρος όμως διεξήχθη σε αποπνικτική ατμόσφαιρα, λόγω καπνογόνων που έπεσαν στην κερκίδα. Μάλιστα ακόμα και στο παρκέ η ορατότητα ήταν περιορισμένη και δυσκόλευε το έργο των παικτριών. Μετά το ματς οι φίλαθλοι των δυο ομάδων αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα από το γήπεδο σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Το παιχνίδι

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε νωθρά το ματς και αυτό το «πλήρωσε» μένοντας με επτά πόντους πίσω στην πρώτη περίοδο. Οι «πράσινες» ξέφυγαν και με 12 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο οι γηπεδούχες κατάφεραν να μαζέψουν την διαφορά και να μειώσουν στους τέσσερις με την λήξη του ημιχρόνου, δείχνοντας ότι είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη, που όπως προαναφέρθηκε ξεκίνησε με καθυστέρηση 15 λεπτών περίπου, οι ερυθρόλευκες ήταν πολύ κοντά στο σκορ μέχρι τα τέλη του τρίτου δεκάλεπτου. Στα τελευταία λεπτά όμως της τρίτης περιόδου έδωσαν το δικαίωμα στις φιλοξενούμενες με λάθος πάσες που μεταφράστηκαν σε εύστοχους αιφνιδιασμούς να περάσουν ξανά με εννιά. Οσο κι αν προσπάθησαν στο τελευταίο μέρος δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση, αν και μείωσαν μέχρι τους έξι πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 24-28, 33-42, 51-60

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Ξενοκώστας): Ταντουρόφσκα 6 (1), Μαγκλάρα 13, Κουτσουνούρη 12, Κυριτσάκα 2, Τόμπσον 17, Δημητρέλια, Λυμπερίδου, Ζήτη, Σουλτάνη 1, Θανασούλη, Κυριατζίδου, Ζίφκοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζώρτζης): Βλάνη 4, Χαλιβελάκη 6, Παντέλη 2, Δάφκου 18, Τζεγιαννάκη 6, Ζυκιρίδου 3, Ντερέβιανικ, Μαρτζινεάν 21 (2), Βλάχου.

Τα χθεσινά αποτελέσματα

ΔΑΣΑΛ – Εσπερίδες 70-74

Πρωτέας Βούλας – ΦΕΑ 48-58

ΠΑΟΚ – Αμαρυλλίς 68-46

Ολυμπιακός Β. – ΠΑΟ 51-60

ΣΗΜΕΡΑ

Εργάνης 13:00 Αθηναϊκός – Απόλλων Πτολ.

Ν. Σμύρνης 11:45 Πανιώνιος – Αρης Θ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου