ΠΟΛΟ

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός

δεν-τα-κατάφερε-ο-ολυμπιακός-49759

Στη 2η θέση της Ευρώπης οι ερυθρόλευκες πολίστριες

Σε έναν αλλοπρόσαλλο τελικό, ο Ολυμπιακός του Χάρη Παυλίδη πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να φέρει το ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ελλάδα, ωστόσο η Ντουναϊσβάρος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με την ελληνική ομάδα να έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία.

Οι Ουγγαρέζες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και το τρόπαιο του Len Trophy, επικρατώντας με 13-11 της ελληνικής ομάδας, που ωστόσο είναι ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης, προσθέτοντας μία ακόμα σημαντική διάκριση στην ιστορία της.

Οι διαιτητές… καθόρισαν το αποτέλεσμα, επιτρέποντας στις αντιπάλους τους να παίξουν βίαια από το ξεκίνημα, ενώ στα τελευταία κρίσιμα λεπτά καθαρό πέναλτι πάνω στην Ασημάκη δόθηκε επιθετικό φάουλ. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε σίγουρα όπως αγωνίστηκε κόντρα στην Πάντοβα και δέχθηκε πολλά γκολ για τα δεδομένα του, με το σκορ να είναι ιδιαίτερα υψηλό, δείγμα του ότι η άμυνα των δύο ομάδων δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι ερυθρόλευκες κλήθηκαν να απαντήσουν στο σκληρό παιχνίδι της Ντουναϊσβάρος, αλλά και να βρουν λύσεις στο άναρχο επιθετικό παιχνίδι της αντιπάλου. Οι Ουγγαρέζες ήταν συνεχώς μπροστά στον αγώνα και θα μπορούσαν να έχουν ξεφύγει στο σκορ, ωστόσο ο Ολυμπιακός ισοφάριζε συνέχεια και με ψυχή προσπαθούσε να ανατρέψει το σκορ.

Οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ στην πρώτη περίοδο, αλλά στη δεύτερη οι Ουγγαρέζες μπόρεσαν να πάρουν προβάδισμα με δύο γκολ, από την αρχή της αλλά μέχρι και τη λήξη της. Η διαφορά αυξήθηκε στα τρία γκολ με την έναρξη της τρίτης περιόδου. Σε αυτή οι ερυθρόλευκες με μια αντεπίθεση, πέτυχαν τρία γκολ στη σειρά και ισοφάρισαν σε 9-9. Ωστόσο και πάλι η Ντουναϊσβάρος στη λήξη της βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 10-9. Στο τέταρτο οκτάλεπτο η Έγκενς ισοφάρισε 10-10 και έπειτα η Έμολο μείωσε σε 11-12, ωστόσο στα τελευταία λεπτά η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ δεν δόθηκε πέναλτι πάνω στην Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Ολυμπιακός – Ντουναϊσβάρος 11-13

Οκτάλεπτα: 4-4, 1-3, 4-3, 2-3

Ολυμπιακός: Ασημάκη 1, Έγκενς 3, Αβραμίδου 4, Ελ. Πλευρίτου 1, Έμολο 2,

Ντουναϊσβάρος: Μαχιέ 1, Ζίγκλερ 1, Γκάρντα 4, Εμχούνου 2, Σιλάγκ 3, Γκουρισάτι 1

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου