ΠΟΛΟ

Στα playoffs της Α2 πόλο η Νίκη Βόλου

στα-playoffs-της-α2-πόλο-η-νίκη-βόλου-49778

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Στόχος επετεύχθη για τη Νίκη Βόλου, που από χθες βρίσκεται και μαθηματικά στα playoffs της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών, ξεπερνώντας και το εμπόδιο του Νηρέα Πατρών, με 9-6, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι κυανόλευκοι, που είχαν τον κόσμο στο πλευρό τους, στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος», πραγματοποίησαν μια μεστή εμφάνιση και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Έτσι, εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία από τη φάση των ομίλων, και πλέον, με συγκομιδή 24 βαθμών θα προσπαθήσουν -χωρίς άγχος- να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους στα 4 παιχνίδια που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Έπειτα, με άλλες 7 ομάδες και από τους δύο ομίλους θα στελεχώσουν τον ομιλο ανόδου, που θα οδηγήσει 2 ομάδες στην Α1.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και σε ένα παιχνίδι με ένταση, πάθος και πλήθος αποβολών, η ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα προηγήθηκε με 2-0 και 3-1 (με τα γκολ των Δανιήλ, Μαρτζούχου και Θεοδωρόπουλου) στο πρώτο οκτάλεπτο, με τους Πατρινούς να μειώνουν σε 3-2, στην αρχή της δεύτερης περιόδου.

Οι Βολιώτες πέτυχαν εκ νέου τέρμα με τον Γιαβαρίδη, που έγραψε το 4-2, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο, και ενώ οι γηπεδούχοι προηγούνταν σταθερά, ο Γκανάτσιος ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 5-2 και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αρχικά σε 5-3. Ο Καρκαλιάνης έγραψε το 6-3, οι Πατρινοί απείλησαν μειώνοντας στο γκολ (6-5) στην αρχή του τετάρτου οκταλέπτου, ωστόσο η Νίκη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Γιαβαρίδης και Γλούμης διαμόρφωσαν το 8-5, με τους Πατρινούς να πετυχαίνουν γκολ για το 8-6. Το τελευταίο τέρμα για τη Νίκη σημειώθηκε με πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Δανιήλ, για το 9-6, που ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Πολεμικό σκηνικό…

Μετά το τέλος του αγώνα, ένταση επικράτησε έξω από το νερό. Συγκεκριμένα η σπίθα άναψε λίγα δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του αγώνα, όταν Καρκαλιάνης και Νταλάπας ήρθαν στα χέρια, με τον Δημήτρη Μπλάνα σε ρόλο πυροσβέστη να αναλαμβάνει να συγκρατήσει τα νεύρα των δύο παικτών. Στην προσπάθειά του ο Βολιώτης τεχνικός να χωρίσει τους δύο παίκτες, δέχθηκε μια μπάλα στο κεφάλι από παίκτη της Πάτρας, για να ακολουθήσει γενικευμένη σύρραξη, που είχε ως αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί από τον πάγκο των φιλοξενούμενων μπουκάλι με νερό αλλά και ένας κώνος, δίχως ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε μετά το φινάλε, εκτός από τους Καρκαλιάνη και Νταλάπα, και ο Καθρέπτας, ο οποίος αναφερόμενος ειρωνικά προς τους διαιτητές ανέφερε: «Μπράβο, καλά τα καταφέρατε».

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Φαρσάρης, Δανιήλ 2, Γκανάτσιος 1, Βάτσος, Μακρής, Θεοδωρόπουλος 1, Γκατζούνας, Γλούμης 1, Σαραγγανίδας, Γιαβαρίδης 2, Καρκαλιάνης 1, Μόσιος, Μαρτζούχος 1, Κοκκινάκης.

ΝΗΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ: Τουλγαρίδης 3, Βέρρας 1, Καθρέπτας 1, Κωνσταντόπουλος 1

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου