ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγωνίζονται για τις Ασπρες Πεταλούδες

αγωνίζονται-για-τις-ασπρες-πεταλούδε-52669

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Με τη συμμετοχή 11 ομάδων και με πολλά παιδιά να χαίρονται το ποδόσφαιρο, ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα το φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου, που διοργανώνει η Αγία Αννα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και της ΕΠΣΘ, από χθες τα γήπεδα του Olimpico γέμισαν παιδικές φωνές και χαμόγελα για καλό σκοπό και προς ενίσχυση του ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες».

Αξίζει να τονιστεί πως στο συγκεκριμένο τουρνουά συμμετέχουν από χθες πάνω από 200 παιδιά, με τους Άρη και ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη να παίρνουν επίσης μέρος στους αγώνες, ενώ στον Βόλο βρίσκονται επίσης και παιδιά από τα Γρεβενά, τα Μετέωρα και τη Δήμητρα Τρικάλων.

Από τη Μαγνησία συμμετέχουν παιδιά από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού Βόλου, της Δάφνης, του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού, του Πυράσου Αγχιάλου και της ΑΕΒ Διμηνίου. Στο περιθώριο του τουρνουά, δηλώσεις έκαναν εκπρόσωποι από τις ομάδες για την εξαίρετη κίνηση, ενώ σκοπός είναι να συγκεντρωθούν ακόμη περισσότερες ομάδες του χρόνου.

Εκ μέρους της διοργανώτριας ομάδας, Αγίας Αννας, ο κ. Γιάννης Σίμος επεσήμανε: «Για δεύτερη χρονιά διοργανώνουμε το πασχαλινό φιλανθρωπικό τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου. Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε ομάδες από όλη την Ελλάδα, όπως ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η Δήμητρα Τρικάλων, τα Μετέωρα Καλαμπάκας, άλλα και από τον Βόλο όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, η Δάφνη, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού, ο Πύρασος Αγχιάλου. Συνολικά συμμετέχουν περίπου στο τουρνουά 250 παιδιά και είναι 11 ομάδες. Φέτος επιλέξαμε το ίδρυμα Ασπρες Πεταλούδες, πέρσι ήταν το Ορφανοτροφείο Βόλου, και τα έσοδα θα δοθούν στο ίδρυμα αυτό. Να ευχαριστήσουμε τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου για την παραχώρηση των ξενώνων, καθώς και την ΕΠΣΘ για τη διάθεση των διαιτητών για τη διεξαγωγή του τουρνουά, καθώς επίσης και τους χορηγούς μας».

Η υπεύθυνη Ακαδημιών του ΓΣ Αλμυρού κα. Βασιλική Ντάγκα ανέφερε: «Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους τουρνουά έτσι ώστε να δώσουμε στα παιδιά το σύνθημα ότι «σήμερα αθλητές, αύριο καλύτεροι άνθρωποι» και είναι και τεράστια εμπειρία τα παιδιά αυτά να έρχονται σε επαφή με ομάδες από άλλες περιοχές».

Ο κ. Αλέξανδρος Παναγιώτης (Έφορος των ακαδημιών του Αρη Θεσ/νίκης) τόνισε: «Δεχτήκαμε την πρόσκληση από την Αγία Άννα με χαρά, και ήρθαμε κι εμείς εδώ να τιμήσουμε αυτό το ποδοσφαιρικό τουρνουά που γίνεται για τον φιλανθρωπικό σκοπό και για τις Άσπρες Πεταλούδες. Είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση, ερχόμαστε για πρώτη φορά φέτος, ευχόμαστε να γίνει θεσμός, να καθιερωθεί και να έρχονται κάθε χρόνο περισσότερες ομάδες».

Ο κ. Θανάσης Γκόλιας (Υπεύθυνος Ακαδημιών Πυράσου) σχολίασε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που συμμετέχουμε σε αυτό του φιλανθρωπικού χαρακτήρα τουρνουά και είμαστε αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου