ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Φτερούγισε» στη λάσπη!

φτερούγισε-στη-λάσπη-476884

Το χθεσινό 3-1 με το οποίο επικράτησε η ΑΕΚ μέσα στο «Πόλιουντ» επί της Χάιντουκ δεν «σφράγισε» απλώς το εισιτήριο των «κιτρινόμαυρων» για τους «32» του Europa League.

Το σημαντικότερο ίσως κέρδος των «κιτρινόμαυρων» από την αναμέτρηση του Σπλιτ είναι ότι, για πρώτη φορά επί Χιμένεθ, η Ένωση κατορθώνει να παραμείνει πειστική για δεύτερο σερί παιχνίδι, αλλά και να πάρει δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα.

Και το έκανε, χάρη σε ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κενά στην άμυνα της Χάιντουκ, πέτυχε δύο γκολ με πέναλτι του Σκόκο στο 51’ και κεφαλιά – «δυναμίτη» του Μανωλά στο 61’ και… καθάρισε.

Κι όλα αυτά, μετά από ένα πρώτο ημίχρονο, όπου οι Κροάτες ναι μεν δεν έδειξαν σε κανένα σημείο στοιχεία… υπερομάδας, πλην όμως είχαν τον έλεγχο του αγώνα και απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Σάχα.

Και το πέτυχαν λόγω της καλής ανάπτυξης που είχαν από τα άκρα και, κυρίως, από τα αριστερά, όπου ο Σαρμπίνι ταλαιπώρησε τον Γιάχιτς και δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις.

Συχνά πυκνά, μάλιστα, ο ακραίος μέσος των γηπεδούχων είχε και «ντουμπλάρισμα» από συμπαίκτες του, με συνέπεια τα πράγματα να γίνονται ακόμη δυσκολότερα για την ΑΕΚ.

Την ίδια στιγμή, όμως, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των «κιτρινόμαυρων» έβρισκε πάντα λύση στα… προβλήματα, αφού ο Δέλλας με τον Μανωλά συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλον στις σωστές τοποθετήσεις και τις αποτελεσματικές αντιδράσεις.

Κοντά τους σε απόδοση και προσφορά και ο Ντιόπ που δέσποζε στον χώρο της μεσαίας γραμμής και έδινε τις λύσεις που έπρεπε, αλλά και τις ανάσες στους αμυντικούς.

Όλα αυτά, όμως, άλλαξαν με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν μια «άλλη» ΑΕΚ έκανε την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο και με κινητήριους μοχλούς τον Σκόκο και τον Μπερνς κυριάρχησε απόλυτα.

Ο Αργεντίνος και ο Αυστραλός, άλλωστε, ήταν οι δυο «κιτρινόμαυροι» που προσπάθησαν και στο πρώτο ημίχρονο να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των Κροατών, αλλάζοντας συνεχώς θέσεις, πλην όμως η μπάλα έφτανε με δυσκολία σε αυτούς, αφού γινόταν το εύκολο λάθος στη μεσαία γραμμή.

Οι δυο τους, λοιπόν, ξέσπασαν στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, με τον Σκόκο να κερδίζει και να ευστοχεί στο πέναλτι, από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ, αλλά και να εκτελεί το κόρνερ που έδωσε τη δυνατότητα στον Μανωλά να διπλασιάσει τα τέρματα των φιλοξενούμενων.

Από την πλευρά του, ο Αυστραλός αναστάτωσε ουκ ολίγες φορές με τις διεισδύσεις του την άμυνα της Χάιντουκ και δικαιούται να υποστηρίζει ότι έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την φανέλα της Ένωσης.

Με το σκορ να έχει γίνει 0-2, αμέσως μετά τη συμπλήρωσης μιας ώρας παιχνιδιού, το νερό είχε μπει στο αυλάκι, αφού η Χάιντουκ δεν έδειχνε ότι μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα.

Έτσι, το γκολ του Μπλάνκο από καταπληκτική ασίστ του Λεονάρντο στο 84’, έδωσε ακόμη περισσότερη «αίγλη» στην επικράτηση των «κιτρινόμαυρων», ενώ οι Κροάτες απλώς μείωσαν στο 90’ με τον Μπούλιατ.

ΧΑΙΝΤΟΥΚ – ΑΕΚ 1-3

ΣΚΟΡΕΡ: 90’ Μπούλιατ – 51′ πέναλτι Σκόκο, 61′ Μανωλάς, 84′ Μπλάνκο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάικ Ντιν (Αγγλία).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 11′ Μάλοτσα, 29′ Μπούλιατ, 36′ Λιούμπισιτς, 53′ Γιοζίνοβιτς, 88’ Ίμπρισιτς – 31′ Ντιόπ.

ΧΑΪΝΤΟΥΚ: Ραντόσεβιτς, Λιούμπιτσιτς (53′ Άντριτς), Μπούλιατ, Ίμπριτσιτς, Βούκουσιτς, Τομάσοφ (53′ Τσοπ), Γιοζίνοβιτς, Στρίνιτς, Όρεμους, Μάλοτσα, Σαρμπίνι.

ΑΕΚ: Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιοπ, Μάκος, Γκέντσογλου, Σκόκο (77′ Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος (80′ Μπλάνκο), Μπερνς (70′ Λαγός).

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου