ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ΑΕΚ έτοιμη για νέο… Καλλιμάρμαρο

η-αεκ-έτοιμη-για-νέο-καλλιμάρμαρο-57111

Η ΑΕΚ ζει στιγμές ευτυχίας ξανά… Η κατάκτηση του Κυπέλλου τον Φλεβάρη φαίνεται πως δεν ήταν το αποκορύφωμα, αλλά μόνο η αρχή, καθώς μετά την προχθεσινή… ισοπαλία (83-83) στο Στρασβούργο θα διεκδικήσει τον τρίτο της ευρωπαϊκό τίτλο, το Basketball Champions League, στο Final 4 που θα γίνει 4-6 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Εκεί που η «Ένωση» ονειρεύεται να ζήσει ένα νέο… Καλλιμάρμαρο …πενήντα χρόνια μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Ηρωική προσπάθεια

Η ΑΕΚ έμεινε όρθια σε μια πολύ δύσκολη έδρα απέναντι στην πρωτοπόρο της γαλλικής λίγκας με το διπλάσιο μπάτζετ κόντρα στις αντιξοότητες. Με τους Τζέιμς και Πάντερ σχεδόν εξουδετερωμένους με τέσσερα φάουλ από τις αρχές της τρίτης περιόδου, με τον Χάρις να υποφέρει από τους πόνους και να αδυνατεί να προσφέρει στο δεύτερο ημίχρονο, δεν το έβαλε κάτω. Ο Σάκοτα παρά τον τραυματισμό του στο μάτι (του έβαζαν κολλύρια μετά από χτύπημα που δέχτηκε) κατάφερε και… μονόφθαλμος να βάλει δύο μεγάλα τρίποντα, ο Πάντερ πέτυχε μεγάλα καλάθια, ο Γκριν ένα καθοριστικό τρίποντο και σε συνδυασμό με την πολύτιμη βοήθεια των Ελλήνων η «Ένωση» όχι απλώς υπερασπίστηκε το +9 του ΟΑΚΑ, αλλά δεν έχασε κιόλας.

Επιστροφή και αποθέωση

Μετά τα προχθεσινά επινίκια, η αποστολή της ΑΕΚ πήρε χθες τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα όπου αρκετοί φίλοι της «Ένωσης» έκαναν αποθεωτική υποδοχή, ενώ ο Ντράγκαν Σάκοτα αναμένεται να δώσει ανάσες στους παίκτες του. Όχι πολλές όμως, γιατί την Τετάρτη του Πάσχα υπάρχει το δύσκολο και κρίσιμο ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την Α1.

Το Final 4 στο ΟΑΚΑ

Ηταν γνωστό, πλέον και επίσημο! Το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει το φετινό Final-4 του μπασκετικού Champions League και η ΑΕΚ θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο μπροστά στον κόσμο της.

Η κλήρωση για τα ζευγάρια των ημιτελικών θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν το τριήμερο 4-6 Μαΐου.

Η FIBA ανακοίνωσε χθες ότι το Final 4 θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα. Η ΑΕΚ είχε εκδηλώσει εξ αρχής το ενδιαφέρον της και το θέμα ήταν τυπικό. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, πως δεν ήταν απλή υπόθεση. Η διοργάνωση του Final 4 στο ΟΑΚΑ συνεπάγεται ένα έξτρα κόστος, που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, αλλά ο Μάκης Αγγελόπουλος έδειξε εξαρχής διάθεση να το αναλάβει. Και η παγκόσμια ομοσπονδία, από τη στιγμή που δεν υπήρχε ανταγωνισμός, βλέποντας την εικόνα 13.000 θεατών στο πρώτο ματς με τη Στρασμπούρ, αλλά και αντιλαμβανόμενη την «τρέλα» των οπαδών της ΑΕΚ, της το ανέθεσε.

Κλήρωση την επόμενη εβδομάδα

Μετά την ανάθεση της διοργάνωσης του Final 4, στο ΟΑΚΑ, θα ακολουθήσει η κλήρωση για τα ζευγάρια των ημιτελικών. Η διαδικασία θα γίνει επί αθηναϊκού εδάφους την επόμενη εβδομάδα και στην κληρωτίδα θα μπουν ΑΕΚ, Μονακό, Λούντβιγκσμπουργκ και Μούρθια.

Τρέλα από τώρα για τα εισιτήρια

Ο κόσμος της ΑΕΚ από προχθές το βράδυ… ψάχνεται για εισιτήρια για το Final 4, αφού ακόμη και όλο το ΟΑΚΑ να ήταν στη διάθεση της «Ένωσης», δεν θα αρκούσε για να καλυφθεί η ζήτηση. Κατ’ αρχάς έχουν περάσει μόλις λίγες ώρες από τότε που ανατέθηκε κι επίσημα το Final 4 στην Αθήνα κι ακολούθως θα αρχίσουν οι διαβουλεύσεις. Επιπροσθέτως, δεν θα κυκλοφορήσουν 18.000 εισιτήρια (όση η χωρητικότητα του γηπέδου), αφού υπάρχουν ανάγκες για έξτρα θέσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ, χορηγούς και υπάρχουν και τα μέτρα ασφαλείας. Είναι δεδομένο πως το ΟΑΚΑ δεν μπορεί να είναι μόνο κιτρινόμαυρο, αφού υπάρχουν οι ανάγκες των φιλάθλων και των άλλων τριών ομάδων. Πάντως δεν είναι μακρινή η εκτίμηση πως η ΑΕΚ θα μπορεί να διαθέσει στους φίλους της τουλάχιστον 10.000 εισιτήρια, και είναι βέβαιο πως οι κάτοχοι των περίπου 1.500 διαρκείας θα έχουν προτεραιότητα, όπως είναι και το πιο δίκαιο. Όλα τα παραπάνω θα ξεκαθαρίσουν προσεχώς στις επαφές με τη διοργανώτρια αρχή του Basketball Champions League και τη FIBA.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου