ΜΠΑΣΚΕΤ

Τελευταία «πράξη» πριν τα Play-Off

τελευταία-πράξη-πριν-τα-play-off-57238

Η κανονική περίοδος της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης ολοκληρώνεται σήμερα, μετά από 30 αγωνιστικές με υψηλό θέαμα, εκπλήξεις και ανατροπές. Οι οκτώ ομάδες που θα διεκδικήσουν μέσω των πλέι οφ την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Euroleague είναι ήδη γνωστές, σε αυτές συμπεριλαμβάνονται γι’ ακόμη μία χρονιά τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός και το μόνο που απομένει να κριθεί είναι η θέση στην οποία θα τερματίσουν και από την οποία κρίνεται το πλεονέκτημα έδρας και ο αντίπαλός τους, στον δρόμο προς το Βελιγράδι (18-20 Μαΐου). Ο Παναθηναϊκός πόνταρε σε συνδυασμό, ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ (19:00) και κρατά στα δικά του «χέρια» την 3η θέση.

Η 3η θέση που είναι ο στόχος του Ολυμπιακού και η 4η θέση είναι πιθανό σενάριο αν ηττηθεί από τους Λιθουανούς. Η Ζαλγκίρις έχει απολέσει το πλεονέκτημα έδρας και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, να τερματίσει δηλαδή από 5η έως 8η. Αν, όμως, καταφέρει να… δυσαρεστήσει τους Πειραιώτες στην έδρα τους, τότε το χειρότερο σενάριο για τη Ζαλγκίρις θα είναι η 6η θέση. Η προετοιμασία του Ολυμπιακού είχε πολλές απουσίες, αφού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε αρκετούς παίκτες στη διάθεσή του και απών σήμερα θα είναι ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλες, ο Σλοβένος Ματέι Μπολτάουζερ και ο Πορτογάλος Σέρτζιο Σίλβα ορίστηκαν από την Ευρωλίγκα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις (19:00) για την 30η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο πρώτος είχε διευθύνει τις εκτός έδρας ήττες του Ολυμπιακού από Μπάμπεργκ (67-65) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (89-81).

Ο δεύτερος ήταν διαιτητής στις νίκες απέναντι σε Μάλαγα (80-75) και Μπάμπεργκ (87-79), αλλά και στην ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (62-70).

Ο τρίτος ήταν στον αγώνα του πρώτου γύρου στο Κάουνας, όπου η Ζαλγκίρις είχε νικήσει 74-68.

Το σημερινό πρόγραμμα της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στη Euroleague έχει ως εξής:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 19:00

Βαλένθια (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου