ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-477214

Ο Σισέ του 90%, 35 γκολ σε 39 ματς!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει σπάσει όλα τα κοντέρ. Ο Γάλλος διεθνής φορ δεν καταλαβαίνει από άμυνες. Την Κυριακή πέτυχε 2 στην Κέρκυρα και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, σπάζοντας παράλληλα την παράδοση που τον ήθελε να χάνει όταν επισκέπτεται το νησί των «Φαιάκων».
Ο Σισέ έφτασε τα 12 γκολ σε 11 ματς, μέσος όρος 1,1 γκολ ανά παιχνίδι και τα 35 τέρματα σε 39 εμφανίσεις, με μέσο όρο σχεδόν 0,9 γκολ ή 90% ευστοχία. Ακόμη και ο Κριστόφ Βαζέχα, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του «τριφυλλιού» με 244 γκολ σε 390 αγώνες, δεν είχε τέτοια επίδοση.
Στον πρώτο ενάμιση χρόνο του στους «πράσινους» (Δεκέμβριος 1989-1991) ο Πολωνός πήρε μέρος σε 52 αγώνες πρωταθλήματος και πέτυχε 32 γκολ, δηλαδή το ποσοστό ευστοχίας του ήταν 61,5%.
Ο Σισέ είναι 50% πάνω σε σχέση με το ποσοστό του Βαζέχα και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πού θα σταματήσει. Ο Γάλλος σημείωσε για πέμπτη φορά φέτος από 2 γκολ, ενώ πέρυσι πέτυχε 7 φορές από 2 τέρματα.
Κατά τα άλλα στην 12η αγωνιστική σημειώθηκαν κι άλλα στατιστικά και διαπιστώσεις :
-5 γκολ εναντίον του Ολυμπιακού, όλα στο ΟΑΚΑ, έχει ο Ισμαέλ Μπλάνκο, από ένα στις νίκες με 4-0 (2007-08), 2-1 (2009-10 πλέι οφ) και 1-0 (2010-11) και 2 στον προπέρσινο τελικό Κυπέλλου.
-6 ντέρμπι πήρε η ΑΕΚ με Ολυμπιακό στο τελευταίο 10λεπτο. Ήταν το 1967 (1-0 Παπαϊωάννου 88′), 1968 (2-1 Νικολαΐδης 84′), 1989 (0-1 Καραγκιοζόπουλος 83′), 1991 (1-0 Μπατίστα 90′), (2005 0-1 Λάκης 85′), 2011 (1-0 Μπλάνκο 90′).
–6 εύστοχα πέναλτι σε 14 χτυπήματα έχει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα την τελευταία τριετία, επίδοση κάτω από το 50% (42,85%). Στις δύο θητείες του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο έχει 4 στα 11 (36,36%).
-17 χρόνια είχε να ηττηθεί σε 3 ματς ο Ολυμπιακός στις πρώτες 12 αγωνιστικές. Τη σεζόν 1994-95 οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν με 0-1 από τους ΟΦΗ, Αθηναϊκό, ΑΕΚ και 0-3 από τον ΠΑΟΚ.
-33χρόνια είχε να χάσει ο Ολυμπιακός την ίδια χρονιά στις έδρες των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού. Τη σεζόν 1977-78 οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 0-2 από την ΑΕΚ (2 γκολ ο Μαύρος) και 0-1 από τους «πράσινους» (Βαλλίδης).
 
 
 
 
 
 
Γίνεται μια ομάδα να βρίσκεται στην έκτη θέση και έναν βαθμό απόσταση από τα πλέι οφ και να ανησυχεί για την παραμονή της; Και όμως στη φετινή Σούπερ Λίγκα γίνεται… Αποδεικνύεται από αυτό το γεγονός ότι φέτος όχι μόνο οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, αλλά οι μικρές διαφορές που έχουν μεταξύ τους πλέον οι ομάδες κάνουν το πρωτάθλημα ιδιαίτερα αμφίρροπο και ανταγωνιστικό.
 
 
Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την ισοπαλία με την Καβάλα ανέβηκε μια θέση στην κατάταξη. Έπιασε τον Άρη στην έκτη! Κι όμως ανησυχεί περισσότερο από πριν. Ο λόγος ότι βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Το «ανησυχεί» βέβαια είναι και λίγο υπερβολικό, από την άποψη ότι υπάρχουν κάτω από αυτόν άλλες δέκα ομάδες…
Όμως βαθμολογικά όντως υφίσταται μια μικρή ανησυχία. Και αυτό γιατί μετά από δυο εντός έδρας ματς που ήθελε το απόλυτο σε βαθμούς, κατέκτησε μόλις δύο πόντους από τους έξι που σχεδίαζε και τώρα έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή στην Ξάνθη.
Εκτός από τα συγκροτήματα που διεκδικούν πρωτάθλημα και έχουν φτιαχτεί για να κάνουν τη διαφορά, από τη βαθμολογία φανερώνεται ότι οι υπόλοιπες ομάδες παρουσιάζονται ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, έχουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους και είναι ικανές για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο.
Κοιτάζοντας κανείς αποκλειστικά τον Ολυμπιακό Βόλου, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι «πεταμένες» ευκαιρίες στερούν από την ερυθρόλευκη ομάδα τη δυνατότητα να βρεθεί ένα σκαλί παραπάνω από τους υπόλοιπους μικρομεσαίους του φετινού πρωταθλήματος.
Ακόμα ένα παιχνίδι που η ομάδα του Σάκη Τσιώλη άξιζε τους τρεις βαθμούς, αλλά δεν κατάφερε να τους κατακτήσει, προστίθεται στην λίστα των φετινών χαμένων «χρυσών» ευκαιριών. Όταν μάλιστα η ισοπαλία έρχεται στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, πονάει περισσότερο και έχει άσχημες επιπτώσεις στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.
Εκεί που ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αγκαλιά με την τρίτη θέση και θα άλλαζε επίπεδο και… αέρα, ανατράπηκαν όλα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η τύχη χαμογελάει στους φιλοξενούμενους και γυρίζει την πλάτη στους γηπεδούχους, που δικαιούνταν αναμφίβολα κάτι καλύτερο από αυτό το ματς. Άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο στάθηκαν στις δηλώσεις τους στο γεγονός ότι αποχωρούν στεναχωρημένοι από το γήπεδο. Είναι απολύτως λογικό.
Όμως δεν είναι το πρώτο παιχνίδι που η ομάδα του Βόλου δικαιούνταν το κάτι παραπάνω και μένει στον… άσσο. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στη Σούπερ Λίγκα και στις περισσότερες από αυτές του έχει μείνει η πικρή γεύση ότι μπορούσε το κάτι παραπάνω. Επτά στον αριθμό τα ισόπαλα αποτελέσματα για τους ερυθρόλευκους. Παράλληλα αποτελεί τη δεύτερη ομάδα με τις λιγότερες ήττες μετά τον Παναθηναϊκό, αφού έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές.
Σε σχέση με την παρουσία του στο πρωτάθλημα και τις εμφανίσεις του, το βολιώτικο συγκρότημα δεν έχει αποσπάσει την ανάλογη συγκομιδή βαθμών. Έτσι έφτασαν στον Ολυμπιακό Βόλου μέσα σε μια εβδομάδα από τα σχέδια να αποκτήσει ευρωπαϊκό αέρα η ομάδα, να χρειάζονται να σκέφτονται πώς θα πάρουν το εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα για να μην ανησυχήσουν εντονότερα στην συνέχεια για το μέλλον τους στην κατηγορία… Αυτή είναι η άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, θα έλεγαν οι γνωρίζοντες. Αρκεί να μην μετατραπεί το όνειρο σε θρίλερ. Δεν αξίζει στον φετινό Ολυμπιακό Βόλου κάτι τέτοιο.
 
 
 
 
 
 
Απαράδεκτοι     
Στη φάση του γκολ της Καβάλας δεν έπρεπε να αποβληθεί μόνο ο σκόρερ, αλλά όλος ο πάγκος και ακόμη δυο – τρεις ποδοσφαιριστές. Μόλις μπήκε το γκολ γύρισαν και έκαναν άσεμνες χειρονομίες στην κερκίδα. Μετά να μην παραπονιόμαστε για τους φιλάθλους που δημιουργούν επεισόδια. Γιατί τέτοιες συμπεριφορές αναμφίβολα ξεσηκώνουν τον κόσμο…
Αγ. Θαν. 
 
«Αντε μην πάρω ανάποδες»
Αρκετά εκνευρισμένος με τις φθορές που προκάλεσαν στο γήπεδο (έσπασαν 30 περίπου καθίσματα) οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, για τα βεγγαλικά και για το γεγονός ότι μερίδα οπαδών κινήθηκε κατά αυτών της Καβάλας στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Αχιλλέας Μπέος. Μάλιστα έλεγε στους συνεργάτες του έξω από τα αποδυτήρια: «Δεν γίνεται κάθε φορά να πληρώνουμε πρόστιμα. Αντε να μην πάρω ανάποδες»…
Αγ. Θαν. 
 
Τα είπανε…
Την ευκαιρία να τα πούνε λιγάκι είχαν ο Φίλιππος Μπολοβίνης και ο τερματοφύλακας Μάριο Γκαλινόβιτς. Οι δυο άνδρες συνεργάστηκαν στον Παναθηναϊκό και με την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο για το ζέσταμα αντήλλαξαν θερμή χειραψία και τα είπαν μεταξύ τους. Το 2006 συνυπήρξαν στην Παιανία και γνωρίζονται καλά μεταξύ τους.
Β.Ζ. 
 
Απέφυγαν τις δηλώσεις
Δεν θέλησε να μιλήσει μετά το ματς ο Αχιλλέας Μπέος, ενώ του το ζήτησαν οι δημοσιογράφοι στη Μικτή Ζώνη. Την ίδια τακτική ακολούθησαν και οι Μπρέσκα και Ρόκα. Ο πρώτος ούτε γύρισε να κοιτάξει τους δημοσιογράφους που τον φώναζαν, ενώ ο Ρόκα είπε ευγενικά πως δεν αισθανόταν καλά και δεν μπορούσε να μιλήσει…
Αγ. Θαν.
 
Δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν
Μπορεί Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη να θεωρούνται αιώνιοι αντίπαλοι και οι φίλαθλοι των δυο ομάδων να βρίσκονται πολλές φορές στα «χαρακώματα», αλλά οι παίκτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Ο τιμωρημένος Γιακούποβιτς παρακολούθησε το ματς με την Καβάλα από την κερκίδα δίπλα στους επισήμους παρέα με τον Αντε Ντάνισιτς. Οι δυο παίκτες αρκετές φορές κουβέντιαζαν μεταξύ τους για το παιχνίδι, ενώ την τριάδα συμπλήρωνε ο μάνατζερ Σέρτζιαν Τσέροβιτς. 
Αγ. Θαν.
 
Με τους γιους
Τόσο ο Αχιλλέας Μπέος, όσο και ο Μάκης Ψωμιάδης, αποχώρησαν με τους γιους τους από τα αποδυτήρια. Βέβαια ο Νικόλας Μπέος είναι ακόμα πολύ μικρός για να αναλάβει ευθύνες, όπως ο Ψωμιάδης τζούνιορ, που «έτρεχε» συνέχεια στο Πανθεσσαλικό για τη διευθέτηση λεπτομερειών. Οι δυο «μεγάλοι» πάντως είχαν διάλογο έξω από τα αποδυτήρια, ενώ ήταν αυτοί που αποσόβησαν τα επεισόδια όταν Καρντόσο και Μόνχε πήγαν να πιαστούν στα χέρια με το που μπήκαν στη φυσούνα μετά τις αποβολές. Πάντως πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν στο μυαλό τους την εικόνα τους δυο γιους σε λίγα χρόνια να τα λένε μεταξύ τους για τις ομάδες τους.
Αγ. Θαν.
 
Στην Αμφισσα
Στην Αμφισσα για να παρακολουθήσει το παιχνίδι του Φωκικού με τη Ζάκυνθο, μια και η ομάδα του νησιού είναι η επόμενη αντίπαλος της Νίκης, βρέθηκε προχθές το απόγευμα ο Αρμάντο Μαρέντζι. Ελλείψει αγωνιστικών υποχρεώσεων για την ομάδα του είδε τον επόμενο αντίπαλο και έβγαλε τα συμπεράσματά του για το πώς θα έρθει η τέταρτη συνεχόμενη νίκη.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
«Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουμε, να πάμε τους παίκτες στο ΚΑΤ»;
 
 
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου