ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου

το-μέλλον-του-γυναικείου-ποδοσφαίρου-59935

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Με ικανοποιητική συμμετοχή ολοκληρώθηκε η 3η ημερίδα γυναικείου ποδοσφαίρου από τον ΑΣ Βόλος 2004, που διεξήχθη στο ΕΑΚ Βόλου. Κορίτσια ηλικίας από 8 έως 15 ετών, αλλά και γονείς που έδειξαν ενδιαφέρον να γνωρίσουν το άθλημα του ποδοσφαίρου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ανθρώπων του συλλόγου, συμμετέχοντας στις δράσεις που τελέστηκαν.

Σε ό,τι αφορά το προπονητικό κομμάτι, το γήπεδο του ΕΑΚ χωρίστηκε σε τρία μέρη, με τα κορίτσια ανά επίπεδο να ακολουθούν διαφορετικό πρόγραμμα ασκήσεων. Παράλληλα, διεξήχθη φιλικός αγώνας των παικτριών της πρώτης ομάδας του ΑΣ Βόλος με την ακαδημία, με τις παίκτριες των δύο ομάδων αναμεμειγμένες. Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6μ.μ., ερχόταν κόσμος στο στάδιο ΕΑΚ, που ενδιαφερόταν να πάρει μέρος στις δράσεις της ημερίδας.

Στην ημερίδα, εκτός από το προπονητικό κομμάτι, στην αίθουσα Τύπου έγινε ομιλία από τον προπονητή της ομάδας κ. Κολημήτρα Χρήστο (UEFA B) για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, με αναφορές σε θέματα προπονητικής ποδοσφαίρου και εισήγηση από ειδικό της εταιρείας προϊόντων διατροφής HERBALIFE, τόσο για τις διατροφικές συνήθειες των νέων κοριτσιών, όσο και για τις διατροφικές ανάγκες γενικότερα των αθλητριών. Παράλληλα, ο αθλίατρος κ. Ευάγγελος Μαναβέλας παρουσίασε θέματα αποκατάστασης τραυματισμών στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο.

Σωματομετρικές – εργομετρικές μετρήσεις έγιναν στις αθλήτριες του συλλόγου από ειδικούς της εταιρείας, ενώ υπήρχε μουσική και φαγητό που συνόδευσε όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας, όλες οι προπονήσεις των κοριτσιών που θέλουν να μετάσχουν στο πρόγραμμα της Ακαδημίας, θα είναι δωρεάν έως τα τέλη Μαΐου, που θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική χρονιά. Παράλληλα, οι παράγοντες του ΑΣ Βόλος 2004 δεν ξέχασαν να ευχαριστήσουν τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και την ΕΠΣΘ για την πολύπλευρη βοήθεια τους στο στήσιμο και την πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου