ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-477553

Θα πληρώνεται με το ματς! 

«Μένω και με άλλους όρους» είπε ο Σίντνεϊ Γκοβού μέσω του Καμερουνέζου εκπροσώπου του, Τζον Μπικό, δείχνοντας εμπράκτως τη βούλησή του να αποδείξει ότι δεν έχει «τελειώσει» ποδοσφαιρικά και η επιβεβαίωση ήρθε άμεσα. Ο Γάλλος άσος διατήρησε τη θέση του στον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά παίρνει μία τελευταία ευκαιρία από τη διοίκηση των «πράσινων», που εξασφάλισε με τη σειρά της ένα «super deal», που ασφαλώς της πιστώνεται.

Αυτό διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γκοβού δέχτηκε να αλλάξει πλήρως το πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του και να πάρει όλο το ποσό μόνο σε περίπτωση που έχει ενεργό συμμετοχή στην ομάδα. Κοινώς, στους νέους όρους που εμπεριέχονται στο συμβόλαιό του έχει δεχτεί να πληρώνεται αναλογικά με τις συμμετοχές του, ρισκάροντας ακόμα και να πάρει ελάχιστα χρήματα, εάν και εφόσον δεν βάλει μυαλό εξωαγωνιστικά ή δεν πείσει αγωνιστικά τον Ζεσουάλδο Φερέιρα!
Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του εξασφάλισε την καλύτερη δυνατή συμφωνία, αφενός μεν διότι σε περίπτωση που οι δύο πλευρές πήγαιναν στα δικαστήρια η διαδικασία θα ήταν χρονοβόρα και δεν είναι δεδομένο ότι θα τον δικαίωνε στη FIFA. Αφετέρου δε εξαιτίας του γεγονότος ότι μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από τη συμφωνία που εξασφάλισαν οι Κώστας Αντωνίου και Δημήτρης Γόντικας: Α) Εάν ο Γκοβού έχει πράγματι αποφασίσει να αλλάξει στάση και να παίξει την μπάλα που γνωρίζει, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει κερδίσει έναν παίκτη που μέχρι πρότινος δεν υπολόγιζε.
Β) Εάν ο Γκοβού εξακολουθήσει να είναι αμετανόητος και να έχει το μυαλό του σε χίλια δυο πράγματα πέραν της προσφοράς του στην ομάδα, τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει παρά ελάχιστη οικονομική ζημιά. Και αυτό διότι στο νέο συμβόλαιο του Γκοβού υπάρχει ένα μικρό «φιξ» ποσό κοντά στις 100.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα είναι μοιρασμένα ανά αγώνα (βγαίνει κοντά στις 40.000 ευρώ) υπό μορφή μπόνους συμμετοχής!
Κοινώς: αλλάζεις πρόσωπο και παίζεις; Πληρώνεσαι κανονικά. Δεν αλλάζεις; Δεν πληρώνεσαι. Το σημαντικότερο είναι ότι η παραπάνω φόρμουλα προέκυψε κατόπιν εισήγησης του ίδιου του Γκοβού, γεγονός που δείχνει ότι (τουλάχιστον) έχει τη διάθεση να μείνει και να το παλέψει…
 
 
 
 
 
 
 
Σημαντική για πολλούς λόγους θα είναι μια σημερινή νίκη του Ολυμπιακού επί της Καβάλας, αφού θα ανέβει βαθμολογικά και θα ανέβουν και κάποια ρεκόρ…
Ο Ολυμπιακός μπορεί με νίκη του σήμερα να είναι σε θέση εξόδου στην Ευρώπη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι την εξασφαλίζει από τόσο νωρίς, αλλά σίγουρα για τέτοια θέση τώρα σε μια ομάδα που είναι νεοφώτιστη είναι εκτός από τιμητική και θέση που σου δίνει την αυτοπεποίθηση για την καλύτερη συνέχεια…
 
Κι αν σκεφθεί κανείς όσα έχει δει… δηλαδή ότι ο Ολυμπιακός σε πολλά παιγνίδια του δικαιούταν κάτι παραπάνω από ισοπαλίες που πήρε, τότε θα μπορούσε να ήταν ήδη νωρίτερα στη θέση που μπορεί να βρεθεί σήμερα το απόγευμα, αλλά με έναν επιπλέον αγώνα και με μια μικρή απώλεια από το πλάνο του Νοέμβρη πουν ήταν ο μήνας με το καλύτερο πρόγραμμα.
Παράλληλα ο Ολυμπιακός έχοντας χάσει τελευταία φορά στις 2 του Οκτώβρη στο Καραϊσκάκη θα συμπληρώσει δίμηνο αήττητος, ενώ θα αυξήσει και το ρεκόρ που μεγάλωσε την προηγούμενη αγωνιστική και έγινε για 6 ματς Α΄ Εθνικής αήττητος…
 
Του Βασίλη Ζηνέλη
 
Τα έξι παιχνίδια στα οποία η ομάδα του Σάκη Τσιώλη είναι αήττητη (1 νίκη – 5 ισοπαλίες) μπορεί να μην του έχουν δώσει εκείνο το βαθμολογικό πλεονέκτημα που θα ήθελε, ωστόσο αποτελούν ένα σερί που ήδη είναι ρεκόρ για τους «ερυθρόλευκους» στην Α’ Εθνική.
 Ο Ολυμπιακός έσπασε χωρίς νίκη στο ματς με τον Αστέρα το προηγούμενο αήττητο σερί που είχε και ήταν την περίοδο 1972-73 με τρεις νίκες (Καλαμάτα, Πανιώνιος, Φωστήρας) και δύο ισοπαλίες (Καβάλα, Πανσερραϊκός).
Ακολουθεί η περίοδος 1971-72 με τέσσερα ματς, στα οποία όμως συγκέντρωσε και τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, έχοντας το απόλυτο των νικών (Φωστήρας, Καβάλα, Ολυμπιακός Λευκωσίας και Πιερικός).
Τέσσερα ματς αήττητος ήταν επίσης την περίοδο 1988-89 με μία νίκη (Απόλλων Αθ.) και τρεις ισοπαλίες (Διαγόρας, ΑΕΚ, Λάρισα).
Ρεκόρ που μεγαλώνει σήμερα είναι και αυτό του αρχηγού της ομάδας του Ολυμπιακού Λεάντρο Άλβαρεζ, αφού ο Αργεντίνος είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές της τωρινής ομάδας στο Βόλο και στο φετινό πρωτάθλημα παίζει αδιάκοπα…
Στις 11 φετινές του συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα ο αμυντικός χαφ χαρακτηρίζεται “βιονικός”, αφού δεν έχει χάσει λεπτό παίζοντας 990′, ενώ σε 11 ματς αλλά λιγότερα λεπτά έχουν παίξει ο Στ. Ρόκας (832′), Ι. Ζαραδούκας (839′ ) και ο Μάριο Μπρέσκα (485′).
Στο σημερινό ματς με την Καβάλα ο Ολυμπιακός θέλει και ρεκόρ από τον κόσμο, αφού περιμένει και πάλι αρκετούς φιλάθλους στο Πανθεσσαλικό.
Στόχος είναι να ανεβαίνει ο μέσος όρος εισιτηρίων, που μετά τα 2.450 στο ματς με τον Εργοτέλη που έγιναν 8.736 με την ΑΕΚ, 11.097 με τη Λάρισα, 6.129 με την Κέρκυρα και παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα και με τον Αστέρα Τρίπολης (6.047) κρατώντας την ομάδα πρώτη επαρχιακή.
Σήμερα μπορεί να γίνει πρώτη επαρχιακή και βαθμολογικά…
 
 
 
 
 
 
 
Με την αξία τους
«Εχετε μεγάλη αξία σαν ποδοσφαιριστές. Είστε καλύτεροι από την Καβάλα και αυτό που μένει είναι να το δείξετε στο γήπεδο» φαίνεται να τόνισε μεταξύ άλλων στο προχθεσινό γεύμα στο “Πλαγίως “ ο Αχ. Μπέος, που δεν παρέλειψε με τις απολαυστικές του ατάκες να φτιάξει το κλίμα των παικτών, αλλά και του προπονητικού τιμ και να τους αποφορτίσει από το άγχος.
Έχει κι αυτός τους λόγους του που σήμερα θέλει τη νίκη.
 
 
Συνεργασία
 Την ενότητα συνεργασία – ομαδική εργασία θα παρουσιάσει από το DVD της Διεύθυνση Ανάπτυξης αύριο στην εβδομαδιαία επιμορφωτική συγκέντρωση των Διαιτητών στην αίθουσα της ΕΠΣ Θεσσαλίας ο αρχιδιαιτητής Σπύρος Κανούλης.
 
Εκτός
Με τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και πρόστιμο εξαιτίας των όσων διαδραματίστηκαν στον αγώνα με τον Κεραυνό Κερατέας τιμωρήθηκε ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναχαϊκή Αλέξης Κούγιας που για μια ακόμη φορά… πρωταγωνιστεί!!!
 
Επιμόρφωση
Με την παρουσία του Βολιώτη Ενωσιακού τεχνικού Ηλία Κούγιαλη πραγματοποιήθηκε το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο των προπονητών μικτών ομάδων των Ενώσεων της Βορείου Ελλάδας, το οποίο διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη .
Ο Βολιώτης προπονητής της Ε.Π.Σ.Θ. είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με συνάδελφους του, αλλά και να ενημερωθεί και να επιμορφωθεί πάνω στα νέα στάνταρ της ΕΠΟ για τη λειτουργία των εθνικών ομάδων και των Μικτών των Ενώσεων…
 
Κερδισμένοι
Μια πασίγνωστη φιγούρα στους μπασκετικούς του Νομού, μετά από 22 χρόνια στις εθνικές κατηγορίες έκανε ζέσταμα μαζί με τους 14χρονους παίκτες του παιδικού της ομάδας των Νέων Αθλητών στο τσιμέντο του ανοικτού γηπέδου του Βελεστίνου πριν το ματς με τον Άδμητο
Τυχεροί και κερδισμένοι οι μικροί αθλητές της ομάδας που θα έχουν μαζί τους τον Κώστα Κυλεριώτη, γιατί οι εικόνες και οι παραστάσεις που θα αντλούν συνεχώς από έναν καλαθοσφαιριστή τέτοιας ποιότητας είναι ότι το πολυτιμότερο μπορούν να πάρουν σ’ αυτήν την ηλικία.
 
Συμμετοχές
Τις 70 συμμετοχές στον Ολυμπιακό έφθασε ο Άλβαρεζ τις 90 στην Α΄ Εθνική ο Καπετάνος.
Ο Άλβαρεζ έχει 11 φετινές του συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα με τον Ολυμπιακό και είναι χαρακτηριστικό ότι με συμμετοχή σε 10 ματς ακολουθούν οι επίσης Αργεντίνοι Μόνχε, Ουμπίντες και Μαρτίν, αλλά και ο Ελβετός γκολκίπερ Γιακούποβιτς.
 
Πάρτυ
Πάρτυ είχε χθες γιορτάζοντας την 20ετή διαδρομή του στο χώρο του βολιώτικου χάντμπολ ο Εύρυτος Βόλου, που έχει γράψει τη δική του ιστορία, αποτελώντας σημείο αναφοράς για το άθλημα στη Μαγνησία. Τις καλύτερες στιγμές του Εύρυτου από το 1990 μέχρι τώρα είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν όλοι όσοι πέρασαν από το σύλλογο στο anniversary party που φιλοξενήθηκε στο Café “Jingo”.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Γιατί ρε παιδιά τόση καχυποψία;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου