ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-477930

Μετά το αρνητικό ρεκόρ

Με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες, μετά από ένα αρνητικό ρεκόρ τριών ηττών στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος, η Τσέλσι αντιμετωπίζει αυριο Κυριακή στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» τη Νιούκαστλ, στο πλαίσιο της 15ης ημέρας της πρέμιερ λιγκ.

Τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα έφεραν τους «μπλε» ισόβαθμους στην κορυφή της κατάταξης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δημιούργησαν αμφιβολίες κατά πόσον το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο που απέδωσαν οι Λονδρέζοι στο ξεκίνημα της περιόδου μπορεί να έχει συνέχεια.
Οι ασταθείς, πλην ικανοί για… ζημιές, «ανθρακυρώχοι» αποτελούν δύσκολο εμπόδιο για τους πρωταθλητές Αγγλίας και τον Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος αμφισβητείται για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας.
Σήμερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται στο «Ολντ Τράφορντ» την Μπλάκμπερν και είναι το φαβορί για να πανηγυρίσει ακόμη μία νίκη, παρά την απουσία του τραυματία Φλέτσερ και το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Σκόουλς, ο οποίος είναι αμφίβολος.
Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή περιμένει την Αρσεναλ, που δοκιμάζεται στο Μπέρμιγχαμ απέναντι στην Αστον Βίλα, με τον Αρσέν Βενγκέρ να μην έχει στη διάθεσή του τον Φάμπρεγας που τραυματίστηκε στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπράγκα.
Επικίνδυνη έξοδος και για τη Μάντσεστερ Σίτι, απέναντι στην Στόουκ, ενώ η Τότεναμ υποδέχεται την «προβληματική» Λίβερπουλ, στον αγώνα με τον οποίο κλείνει το απόγευμα της Κυριακής η αυλαία της αγωνιστικής.
 
 
 
 
 
Ευκαιρία για την υπέρβαση και για να βρεθεί για πρώτη φορά από το ξεκίνημα στην κορυφή του Βορείου Ομίλου της Football League 2 είναι το σημερινό παιχνίδι με τον Εθνικό Φιλιππιάδας για τη Νίκη Βόλου. Καλείται να αποδείξει ότι παρόλα τα όσα αντιμετώπισε και τα εμπόδια που της παρουσιάστηκαν διαθέτει «μέταλλο» ομάδας που φτιάχτηκε για πρωταθλητισμό και είναι ικανή να ανατρέψει πλήρως το μέχρι σήμερα σκηνικό.
 
 
Αν το καταφέρει τότε η συνέχεια θα είναι διαφορετική από το μίζερο παρελθόν της. Οχι ότι θα έχει τελειώσει κάτι. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη… Αλλά είναι πολύ διαφορετικά να βλέπεις το μέλλον σου από την πρώτη θέση, από το να παλεύεις μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και να προσπαθείς συνέχεια να αποδεικνύεις τα αυτονόητα και να δίνεις απαντήσεις.
Είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν την φοβίζει, να πιάσει πρώτη φορά κορυφή, να πετύχει για πρώτη φορά φέτος τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και να έχει κάνει την ανατροπή για την οποία τόσες αγωνιστικές πάλευε και προσδοκούσε.
Στη Νέα Ιωνία δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται ότι μπορεί να συμβεί κάτι άλλο εκτός της κατάκτησης των τριών βαθμών και ότι θα τους κάνει ζημιά μια ομάδα που έχει να βρει δίκτυα έξι αγωνιστικές, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και θα παλέψει μέχρι το τέλος για την παραμονή της. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο αντίπαλος, όμως το απόλυτο φαβορί για την σημερινή αναμέτρηση είναι η Νίκη και οι φίλαθλοι της μετά από χρόνια περιμένουν να πανηγυρίσουν μια ανάλογη των προσδοκιών τους πορεία και επιτυχία που θα φέρει την ομάδα στην κορυφή και θα την χρίσει φαβορί όχι μόνο βάσει ονόματος και ιστορίας, αλλά και αγωνιστικής και βαθμολογικής εικόνας, για την άνοδο και την επιστροφή της στην δεύτερη κατηγορία.
Οι κυανόλευκοι με τις δυο νίκες που έκαναν τις προηγούμενες αγωνιστικές κατάφεραν να συσπειρώσουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο και να επαναφέρουν τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία στις τάξεις του. Γιατί όπως και να το κάνουμε, κάποια στραβοπατήματα και κάποιες εμφανίσεις είχαν απογοητεύσει το κυανόλευκο κοινό.
Σε περίπτωση που σήμερα πετάξουν την ευκαιρία τότε θα είναι άξιοι της μοίρας τους… Ετσι δεν έχουν κανένα απολύτως περιθώριο. Ξέρουν ότι παίζουν για ένα μόνο αποτέλεσμα, γνωρίζουν ότι πρέπει να διατηρήσουν το αήττητο και το απόλυτο στο Παντελής Μαγουλάς έτσι ώστε να συνεχίσει να αποτελεί έδρα φόβητρο για κάθε ομάδα που έρχεται να αγωνιστεί στη Νέα Ιωνία και παράλληλα αντιμετωπίζουν την σημερινή αναμέτρηση, παρά την δυναμικότητα του αντιπάλου, ως τελικό.
Η Καλλονή που βρίσκεται στην κορυφή ταξιδεύει αύριο στα Γιαννιτσά, έχοντας δύσκολη αποστολή. Και βρίσκεται στην πρώτη θέση, με τους βαθμούς που πήρε στον Βόλο από τη Νίκη… Εδωσε δικαιώματα μέχρι σήμερα η ομάδα της Νέας Ιωνίας. Σήμερα έχει την ευκαιρία να αποκαταστήσει την φήμη της και την δυναμική της όχι κερδίζοντας το παιχνίδι, αλλά πιάνοντας κορυφή… Χρειάζεται βέβαια και η βοήθεια της Αναγέννησης Γιαννιτσών αύριο για να παραμείνει εκεί.
 
 
 
 
Γλυκό όπως…
Με σαλάτα μαρούλι άνοιξε το χθεσινό γεύμα στο τραπέζι του Αχιλλέα Μπέου προς το ποδοσφαιρικό τμήμα ενώ ακολούθησε ριζότο και μπριζόλες. Οι ποδοσφαιριστές μάλιστα είχαν την άδεια από τον Σάκη Τσιώλη να πιούν ένα ποτήρι κρασί ή μία μπύρα με τις στιγμές χαλάρωσης πριν από το σημαντικό ματς με την Καβάλα να είναι απαραίτητες. Ας ελπίσουμε πάντως το αποτέλεσμα με την Καβάλα να είναι γλυκό… όπως και το χθεσινό τιραμισού…

Ζ.Ε.Ι.

 
Παρακολουθείται…
Ο Αστέρας Τρίπολης έχει δείξει ενδιαφέρον για το νεαρό Κυπτίου, που αγωνίζεται στο Διμήνι, ενώ ανήκει στους Νέους Αθλητές Νίκης. Η ομάδα της Σούπερ Λίγκα παρακολουθεί την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή και δεν αποκλείεται να κινηθεί και για την απόκτηση του, κάνοντας μια επένδυση για το μέλλον.
Αγ. Θαν.
 
Πρέπει να το καταλάβουν
Κάποιοι στη Νέα Ιωνία πρέπει να καταλάβουν ότι για να προχωρήσει η ομάδα μπροστά χρειάζεται να υπάρχει ενότητα. Δεν είναι οι εδώ του Βόλου και ο ένας της Αθήνας. Κι ας σταματήσουν όπου βρουν ευκαιρία να εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους. Το ότι προσφέρεις στην ομάδα δεν σου δίνει και το ακαταλόγιστο για να λες ότι θες… Με δύο μέτωπα, μέλλον δεν υπάρχει.
Αγ. Θαν.
 
Μετ’ εμποδίων
Δεν του έφταναν οι απουσίες του Νίκου Λάππα, αναγκάστηκε και την προετοιμασία της ομάδας του Εθνικού Φιλιππιάδας για το σημερινό ματς να την κάνει μετ’ εμποδίων λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν όλες αυτές τις μέρες στην πόλη της Φιλιππιάδας. Μάλιστα ο Εθνικός θα αγωνιστεί σήμερα στο Παντελής Μαγουλάς χωρίς να έχει κάνει ούτε μια προπόνηση σε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα… Προπονήθηκε μέχρι και στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.
Αγ. Θαν.
 
Πρόβα ενόψει Εθνικού
Πρόβα ενόψει του σημερινού αγώνα με τον Εθνικό Φιλιππιάδας έκαναν οι οργανωμένοι φίλοι της Νίκης Βόλου που βρέθηκαν στο Παντελής Μαγουλάς και με την προσπάθεια τους ενίσχυσαν τους Νέους Αθλητές την περασμένη Τετάρτη αφού άναψαν πυρσούς και τραγούδησαν συνθήματα τα οποία θέλουν να επαναλάβουν σήμερα.
Ζ.Ε.Ι.
 
Σιγή
Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί σήμερα στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων για τον χαμό του ποδοσφαιριστή της Χλόης Γιώργου Λίταινα .Το ιδιο θα συμβεί και στον αγώνα της Νίκης σήμερα και του Ολυμπιακού και Ρήγα αύριο ..
Β.Ζ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τώρα που τα ονόματα βγήκαν στην… επιφάνεια ποια είναι η επόμενη κίνηση;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου