ΜΠΑΣΚΕΤ

Ευρωμπάσκετ στον Βόλο!

ευρωμπάσκετ-στον-βόλο-69011

Ένα ακόμα σημαντικό τουρνουά μπάσκετ θα φιλοξενηθεί του χρόνου σε ελληνικό έδαφος. Το Κεντρικό Γραφείο της FIBA Europe συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας και αποφάσισε να αναθέσει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων (U-18) στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στον Βόλο. Στην πόλη που είχε φιλοξενήσει την ίδια ακριβώς διοργάνωση και το 2015, οπότε η Εθνική μας ομάδα με τους Παπαγιάννη, Χαραλαμπόπουλο κλπ. είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο!

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (U-20) του 2019 θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα πάντα με όσα αποφασίστηκαν στο Ρέικιαβικ, ενώ το Ευρωμπάσκετ U-20 της Β’ Κατηγορίας θα φιλοξενήσει η πολωνική πόλη Ράντομ (κι αν η Πολωνία έχει στο μεταξύ προβιβαστεί στην Α’ κατηγορία, η διοργάνωση θα πάει στο Ματοσίνιος της Πορτογαλίας).

Στην ίδια συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε στην Ισλανδία για να τιμηθεί η μνήμη του εκλιπόντος προέδρου της FIBA Europe Όλαφουρ Ράφνσον, το Κεντρικό Γραφείο επαναβεβαίωσε την επιτυχία των “παραθύρων” για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και παρέσχε ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο σύστημα διεξαγωγής των αγώνων των Εθνικών ομάδων. Παράλληλα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, “απέρριψε ομόφωνα την τελευταία πρόταση της Ευρωλίγκας, θεωρώντας ότι με αυτή επιχειρείται ζημία στα συμφέροντα των ευρωπαϊκών φορέων του μπάσκετ (ομοσπονδίες, λίγκες, σωματεία, αθλητές) και εκφράζοντας την ανησυχία της για τις πρακτικές της Ευρωλίγκας”.

Τέλος, τα μέλη του Κεντρικού Γραφείου της FIBA Europe επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στο Basketball Champions League. Μελέτησαν μάλιστα στατιστικά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν τη διαρκή ανάπτυξη της διοργάνωσης, ειδικά στον ψηφιακό κόσμο, όπου η ανταπόκριση των φιλάθλων έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Πηγή: basketa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου