ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με νίκη… μένουν στη Γ΄ Εθνική Ρήγας και Αμβρυσσέας

με-νίκη-μένουν-στη-γ΄-εθνική-ρήγας-κα-69075

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής ξεκαθάρισαν, κατά κάποιο τρόπο, το θολό τοπίο στην υπόθεση «παραμονή στην κατηγορία», και περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τα πιθανά σενάρια για τις εμπλεκόμενες ομάδες.

Ο Ρήγας στο φινάλε θα υποδεχτεί τη Θήβα θέλοντας μόνο νίκη, και κρατώντας την τύχη στα χέρια του, ενώ εκεί που έμοιαζε υποβιβασμένος βρέθηκε σε θέση ισχύος ο Αμβρυσσέας Διστόμου, που την Κυριακή θα υποδεχτεί το Βελούχι και με νίκη σώζεται!

Το σκηνικό άλλαξαν η εντός έδρας ήττα της Θήβας από τον Αστέρα Ιτέας με 0-2 (85’, 90’ Αντωνόπουλος), αλλά και η ισοπαλία του Α.Ο. Σελλάνων στο Μαρτίνο 2-2 (30′, 38′ Πρέντι – 35′ πέν. Κοντός, 65′ Τζάνης) που έφεραν σε δυσχερή θέση τις δύο ομάδες.

Τώρα η ομάδα του ΑΟ Σελλάνων. ακόμη και με νίκη επί του Αχιλλέα Φαρσάλων την τελευταία αγωνιστική φτάνει τους 35 βαθμούς, ενώ η Θήβα, έμεινε στους 33 βαθμούς.

Ετσι ο Αμβρυσσέας ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 25ης αγωνιστικής, καθώς μέχρι και πριν την 24η αγωνιστική ήταν η ομάδα με τις μικρότερες πιθανότητες να παραμείνει στην κατηγορία. Η νίκη του στον Αλμυρό, σε συνδυασμό με την ήττα της Θήβας και την ισοπαλία των Σελλάνων στο Μαρτίνο, τον μετέτρεψαν σε ακλόνητο φαβορί για την παραμονή, καθώς θέλει τους τρεις βαθμούς στην έδρα του με το Βελούχι ώστε να εξασφαλίσει μία θέση στη Γ’ Εθνική και τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ-ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ 0-1: Σκόρερ: 55’ Βαφειάδης

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Γκατζούλης (69’Μπιρμπίλης), Μπαρούτας (34’Αράπης), Χολέβας, Στουρνάρας, Σαββίδης, Αλεξανδρής, Κιπτίου, Σκοπελίτης (74’ Πραττής), Κοντοβάς, Φλίγκος (70’ Κρανάς)

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ: Ντέντσεφ, Μαργαρίτης (46’ Κυπραίος), Καλαγκάνης, Γιαλαμίδης (15’ λ. τρ. Βαφειάδης), Μεταλλινός, Τέλλος, Βλάχος, Βαγγέλη (70’ Πουλάκος), Κωστούλας, Σούκιας (58’ Σχίζας), Μανιδάκης

Με άλλους τρεις βαθμούς ο Αμβρυσσέας θα φτάσει τους 37, στους οποίους δεν μπορεί να φτάσει ο Α.Ο Σελλάνων αλλά ούτε και η Θήβα. Στους 37 μπορεί να φτάσει μόνο ο Ρήγας, αλλά αυτό σημαίνει πως θα έχει κερδίσει τη Θήβα, και έτσι την κατηγορία θα έχουν αποχαιρετήσει ο Α.Ο. Θήβα και ο Α.Ο. Σελλάνων.

Ο Ρήγας πέτυχε 6 νίκες σε 7 αγώνες κερδίζοντας Αλμυρό 2-1, στο Βελούχι 2-3, τον Διγενή1-0, στο Μαρτίνο 1-2, τον Α.Ο. Σελλάνων 1-0 και στα Φάρσαλα 0-1.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ – ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 0-1: Σκόρερ: 61’ Τζοβάρας

Αχιλλέας Φαρσάλων: Χάμος, Μάρκου, Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου (68’ Αναγνώστης), Νεμπεγλέρας, Κατσανάκης, Τλούπας, Αραπίτσας (54’ Κομισόπουλος), Καραγκούνης (61’ Δρόσος), Βούλγαρης

Ρήγας Φεραίος: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Νασιακόπουλος (71’ Παπακώστας), Χατζησταμάτης, Τζοβάρας (84’ Παπαγεωργίου), Τσιώλης (90’ Σούγκαρης), Τσελεπής (90’ Ράπτης)

Τώρα θέλει άλλη μια νίκη για να πανηγυρίσει έναν άθλο παραμονής… Ο Α.Ο Σελλάνων, ελπίζει μόνο σε ισοπαλία στο παιχνίδι Ρήγας – Θήβα, και να κερδίσει ο ίδιος τον Αχιλλέα Φαρσάλων στην έδρα του (ευνοείται στην ισοβαθμία με τον Ρήγα).

Πάντως ο Ρήγας Φεραίος κρατά την τύχη στα χέρια του, με νίκη στον τελικό των τελικών με τη Θήβα στο Βελεστίνο. Ο Ρήγας σώζεται και με ισοπαλία, με την προϋπόθεση όμως να μην κερδίσει ο Α.Ο. Σελλάνων τον Αχιλλέα Φαρσάλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου