ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκούραση πριν τον… Γολγοθά

ξεκούραση-πριν-τον-γολγοθά-71394

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ώρα για… ξεκούραση για τα κορίτσια του ΑΣ Βόλος 2004, καθώς δε θα υπάρξει αγωνιστική δράση σήμερα Κυριακή 25 Μαρτίου, για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Το σύνολο του Χρήστου Κολημήτρα, μετά την εντός έδρας ήττα στο στάδιο ΕΑΚ του Βόλου «Τ. Συνετόπουλος» από την ΑΕΛ, με 3-1 για την 16η αγωνιστική, το περασμένο Σάββατο 12 Μαρτίου έχει μόνο μαθηματικές πιθανότητες για την παραμονή στην κατηγορία, στις έξι αγωνιστικές που απομένουν έως τη λήξη της φετινής σεζόν.

Οι Βολιώτισσες, ωστόσο, δεν πτοούνται, θέλοντας να ολοκληρώσουν μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά με όσο το δυνατόν καλύτερη συγκομιδή, έως τις 20 Μαΐου, οπότε και το φετινό πρωτάθλημα θα αποτελέσει παρελθόν.

Ο ΑΣ Βόλος 2004 στα εναπομείναντα παιχνίδια θα αγωνιστεί κατά σειρά εκτός με Ατρόμητο Αθηνών (1Απριλίου), εντός με Μεσολόγγι 2008 (22 Απριλίου), ενώ έπειτα θα αρχίσει ο μίνι.. Γολγοθάς, αφού οι Βολιώτισσες θα αναμετρηθούν με τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας αρχικά τον Άρη εκτός έδρας (29 Απριλίου), τις Αμαζόνες Δράμας εκτός (6 Μαΐου), τις Ελπίδες Καρδίτσας εντός (13 Μαΐου) και τον ΠΑΟΚ εκτός (20 Μαΐου), οπότε και η παρουσία τους στο φετινό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται.

Ζητούμενο για την ομάδα του Βόλου, είναι οι παίκτριες, να χαρούν όλα τα παιχνίδια και να πάρουν σημαντικές εμπειρίες, αφού θα αναμετρηθούν με τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, παίζοντας και το ρόλο του ρυθμιστή της τελικής κατάταξης.

Όσον αφορά την υπόθεση – παραμονή, ρεαλιστικά είναι πολύ δύσκολο η ομάδα να μείνει στην Α’ Εθνική, καθώς με τα φετινά δεδομένα, όπου τέσσερις ομάδες υποβιβάζονται στη Β΄ Εθνική, οι Βολιώτισσες… δεν προλαβαίνουν το τρένο, όντας στην 10η θέση με 10 βαθμούς και έχοντας διαφορά από την 8η προνομιούχο θέση, 10 πόντους.

Εκτός από τους θεωρητικά πιο «εύκολους» 6 πόντους, στα παιχνίδια, με Ατρόμητο και Μεσολόγγι που η ομάδα του Βόλου πρέπει να κατακτήσει, κόντρα στα μεγαθήρια, που ανταγωνίζονται για τον τίτλο, τα πράγματα είναι δύσκολα, πόσο μάλλον εφόσον οι συγκεκριμένες ομάδες θα διεκδικήσουν ως το τέλος την 1η θέση και δεν έχουν περιθώρια για απώλειες.

Το βάρος στις Ακαδημίες

Παρά τη φετινή μεταβατική χρονιά, η ομάδα του ΑΣ Βόλος 2004 δίνει αποδεδειγμένα το βάρος στην ανάπτυξη των Ακαδημιών. Άλλωστε, όλη τη χρονιά, μικρότερες ηλικιακά παίκτριες της Βολιώτικης ομάδας, προερχόμενες από την ακαδημία του συλλόγου, χρησιμοποιήθηκαν σε πολλά παιχνίδια Α’ Εθνικής, ώστε να πάρουν εμπειρίες και να εγκλιματιστούν με το δύσκολο πρωτάθλημα.

3η ημερίδα γυναικείου ποδοσφαίρου

Παράλληλα, η διοίκηση του συλλόγου πραγματοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, πολύπλευρες εκδηλώσεις, με στόχο την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου και τη διάδοση του αθλήματος σε μικρότερα κορίτσια, που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο.

Ήδη, για την επόμενη Δευτέρα 2 Απριλίου, ο ΑΣ Βόλος 2004 πραγματοποιεί σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου, την 3η ημερίδα γυναικείου ποδοσφαίρου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2μ.μ. έως και τις 7μ.μ. στο στάδιο ΕΑΚ του Βόλου. Η Ημερίδα, που απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας από 8-15 ετών, θα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων, προπονήσεις, παιχνίδια, ομιλίες από ειδικούς και φιλικό αγώνα. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6947802890.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου