ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός και Νίκη στην τελική ευθεία

ολυμπιακός-και-νίκη-στην-τελική-ευθεί-71451

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τρία παιχνίδια έμειναν και το ένα είναι εντός έδρας, για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών, πριν τα play-out για παραμονή… ενώ οι άνδρες της Νίκης στη Γ΄ Εθνική, μετά από πέντε σερί νίκες και μια ήττα, κρατούν την τρίτη θέση (που υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει ένα εισιτήριο ανόδου) και θα αργήσουν να παίξουν, αφού ακολουθεί ρεπό και διακοπή και μετά υπάρχει ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός θα προσπαθήσει για μια ακόμη νίκη σε ματς με τον Αθηναϊκό στον Βόλο, με το πρόγραμμα για τη βολιώτικη ομάδα έως το τέλος του πρωταθλήματος να είναι ως εξής:

20η Αγωνιστική – 1/4/2018: Πανιώνιος – Ολυμπιακός Βόλου

21η Αγωνιστική – 22/4/2018: Ολυμπιακός Βόλου – Αθηναϊκός

22η Αγωνιστική – 29/4/2018: Πρωτέας Βούλας – Ολυμπιακός Βόλου

Στη φάση των play-out θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 8-9-10-11 (η 12η υποβιβάζεται απευθείας) και αγωνίζονται μεταξύ τους ως εξής: 8-11 και 9-10. Νικήτρια στη φάση αυτή αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει τις 3 νίκες επί της αντιπάλου στους μεταξύ τους αγώνες, μεταφέροντας τις νίκες και τις ήττες της κανονικής περιόδου… Ο πρώτος αγώνας γίνεται στην έδρα της ομάδας που είχε καλύτερη θέση στην κανονική διάρκεια, όπως και ο τρίτος αν χρειαστεί…

Ετσι όπως είναι σήμερα, τα κορίτσια του Ολυμπιακού στα πλέι άουτ θα παίξουν με τις Εσπερίδες, έχοντας μια νίκη και μια ήττα, και θέλουν να αποφύγουν τον Πρωτέα που έχει κερδίσει στον Βόλο…

Η Νίκη

Η τελευταία ήττα στα Τρίκαλα από τους Ικάρους, μετά από 5 σερί νίκες, δεν αλλάζει τον στόχο για την ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, που έχοντας εδραιωθεί στην τρίτη θέση θέλει και μπορεί να βρεθεί ακόμη πιο ψηλά, με ηρεμία και «ανάσες», καθώς ακολουθεί ρεπό και διακοπή, και μετά υπάρχει ντέρμπι.

Η Νίκη Βόλου δεν έχει άλλο παιχνίδι μπροστά της μέχρι το Πάσχα, καθώς στην 21η αγωνιστική (1/4) έχει το ρεπό της και το επόμενό παιχνίδι της θα είναι κόντρα στον πρωτοπόρο Φίλιππο Βέροιας στον Βόλο στις 22 Απριλίου! Κι αμέσως μετά θα πάει στην Κέρκυρα για το ματς με τον δεύτερο Φαίακα.

Η Νίκη έχει κερδίσει 79-67 στον Βόλο τον Φαίακα, ενώ έχει χάσει στη Βέροια από το Φίλιππο (91-67), και από τον Ζέφυρο (77-63), και στην 21η αγωνιστική (1/4) που η Νίκη κάνει το ρεπό της, ο Φίλιππος υποδέχεται τους Ικάρους και ο Φαίακας τον Εύαθλο.

Με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μετά το Πάσχα (22η αγωνιστική – 22/4), η Νίκη θα υποδεχθεί στη Νέα Ιωνία τον Φίλιππο και ο Φαίακας θα παίξει στα Τρίκαλα με τους Ικάρους, ενώ ντέρμπι έχει και η επόμενη αγωνιστική (23η – 29/4) για τη Νίκη, που θα παίξει στην Κέρκυρα με τον Φαίακα την ώρα που ο Φίλιππος θα κάνει το ρεπό του, και στην 24η αγωνιστική (6/5) υπάρχει η «σύγκρουση» Φιλίππου-Φαίακα, και η Νίκη θα παίξει στη Ν. Ιωνία με τη Νικόπολη Πρέβεζας.

Προτελευταία αγωνιστική (25η) υπάρχει το ρεπό για την ομάδα της Κέρκυρας, η Νίκη θα παίξει στα Γρεβενά με τον Πρωτέα και ο Φίλιππος στη Νικόπολη Πρέβεζας, ενώ στο φινάλε (26η– 20/5) όλοι αγωνίζονται εντός έδρας (Φίλιππος-Πρωτέας, Φαίακας-Νικόπολη και Νίκη-Ιωνικός Ιωνίας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου