ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ευκαιρία να φανεί η βαθμολογική άνοδος»

ευκαιρία-να-φανεί-η-βαθμολογική-άνοδ-478366

Αισιόδοξος για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου, τη γρήγορη εξασφάλιση, αλλά και για το γεγονός πως αν το παιχνίδι με την Καβάλα είναι νικηφόρο, η βαθμολογική άνοδος θα φανεί, εμφανίστηκε ο προπονητής των ερυθρολεύκων Σάκης Τσιώλης στη χθεσινή συνέντευξή του στο ξενοδοχείο “Valis” στην Αγριά. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τον αγώνα που πέρασε και γι’ αυτόν που έρχεται και αφού έπλεξε το εγκώμιο της ομάδας της Καβάλας τον χαρακτήρισε δύσκολο.
Η συνέντευξη Τύπου του Σάκη Τσιώλη άρχισε με το τι επικρατεί στην ομάδα και τα προβλήματά της: «Βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση, πλην του Γιακούποβιτς που εκτίει την ποινή του, να μην αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα. Ακόμη κι ο Φραντζιπάνε έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και βρίσκεται στη διάθεσή μας.
Η προετοιμασία για τον αγώνα με την Καβάλα ολοκληρώνεται με την αυριανή προπόνηση το μεσημέρι της Παρασκευής στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Νιώθουμε όλοι δυνατοί, ενωμένοι και προχωράμε με πίστη και αισιοδοξία για το αποτέλεσμα, ενώ σε αυτό συμβάλλει και το δείπνο του προέδρου (σήμερα) προς τους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Όλα αυτά συνηγορούν στο πολύ καλό, άριστο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα”.
Για το παιχνίδι που πέρασε με τον Αστέρα Τρίπολης ανέφερε: Ήταν ένας αγώνας που διαφορετικά σχεδιάζεις και τελείως διαφορετικά εξελίσσεται. Ένας αγώνας-εφιάλτης, ιδιαίτερα στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου απέναντι σε μία πολύ καλή και ποιοτική ομάδα με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, όπως είναι ο Αστέρας. Παρ’ όλα αυτά εμείς κατορθώσαμε να ισοφαρίσουμε, να γυρίσουμε το αποτέλεσμα και αν μία ομάδα έπρεπε να πάρει τη νίκη, αυτή κατά τη γνώμη μου, ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ακόμη κι όταν δεν έχουμε αριθμητική ισορροπία μπορούμε να διαχειριζόμαστε το αποτέλεσμα και αυτό είναι άλλη μία απόδειξη της καλής ψυχολογίας της ομάδας και φυσικά της καλής απόδοσής της.
Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παίρνουμε αποτελέσματα και κυρίως να κατακτήσουμε βαθμούς για να μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς άγχος στη συνέχεια”.
Σε ερώτηση για τα πολλά λάθη στο πρώτο 30λεπτο του ματς με την Τρίπολη εξήγησε:
«Θα εστιάσω σε τρεις λόγους. Πρώτον παίξαμε τη Δευτέρα στις Σέρρες και
μετά το Σάββατο, έχοντας να προετοιμαστούμε για το ματς με τον Αστέρα
την Τετάρτη και την Πέμπτη, ουσιαστικά μόνο δύο ημέρες. Δεύτερον,
εκτός από την ομαδική ξεκούραση, την αποθεραπεία που κάνουμε, οι
παίκτες θα πρέπει να έχουν και προσωπική ξεκούραση. Τρίτον και ίσως
σημαντικότερο, οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται ψυχολογική και πνευματική
ξεκούραση. Δεν θα πρέπει να είναι όλη την ώρα έξω στον κόσμο. Είχαν
ενέργεια στο β’ ημίχρονο με τον Αστέρα, αλλά στο ξεκίνημα δεν ήταν
φρέσκοι, δεν ήταν γρήγοροι. Άρα θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερο
στην πνευματική ξεκούραση».
Για το ματς με την Καβαλα τόνισε: ”Το παιχνίδι της Κυριακής αποτελεί για την ομάδα μας, μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να νιώσουμε ότι είμαστε στην… Ευρώπη. Έχω την πεποίθηση ότι θα πετύχουμε τη νίκη και τη Δευτέρα το πρωί θα βρισκόμαστε σε θέση, ατενίζοντας ως… κοντινό όνειρο την Ευρώπη. Η προσπάθεια, η οργάνωση, ο κόσμος, η διοίκηση και κυρίως οι ποδοσφαιριστές αξίζουν εξάλλου να βρίσκονται σε αυτή τη θέση.
Είμαι ακόμη βέβαιος πως ο κυριακάτικος αγώνας θα αποτελέσει ένα παιχνίδι που θα χαρεί όλος ο φίλαθλος κόσμος, διότι οι δύο ομάδες, Βόλος και Καβάλα, είναι φύσει επιθετικές, γρήγορες, τεχνικές ομάδες και πιστεύω ότι θα γίνει ένα παιχνίδι ανοικτό, χωρίς σκοπιμότητες.
Η Καβάλα αποτελεί για τον Ολυμπιακό Βόλου μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε μία επίσης φύσει επιθετική ομάδα. Φυσικά υπάρχουν δυνατά και αδύνατα σημεία στην Καβάλα. Σαφώς στα δυνατά σημεία βρίσκονται οι 4 επιθετικοί και οι δύο ανασταλτικοί παίκτες της, που πιστεύω ότι είναι από τους δυνατούς της κατηγορίας. Θέλω όμως να πιστεύω ότι είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να πετύχουμε τη νίκη στον αγώνα της Κυριακής».
 
 
Για τις κάρτες της ομάδας στα εντός έδρας ματς ανέφερε: «Νομίζω ότι οφείλονται κυρίως στο πολύ άγχος, στο στρες που έχει, μία νεοφώτιστη στην κατηγορία, ομάδα ώστε να πάρει αποτέλεσμα. Αν είχαμε τους βαθμούς που δικαιούμαστε να έχουμε, πιστεύω ότι θα λειτουργούσαμε πιο άνετα και πιο σοφά. Είμαι βέβαιος ότι με την πάροδο του χρόνου και με την εμπειρία θα βελτιωθούμε και σε αυτόν τον τομέα. Εξάλλου και η στάση του προέδρου που δεν επέβαλε πρόστιμα στους ποδοσφαιριστές, αποδεικνύει πως κατανοεί το πάθος τους για αποτέλεσμα».
 
Τέλος στο αν θα είναι ρίσκο η συμμετοχή του Αργεντινού Φραντζιπάνε, τόνισε πως ήρθε για να κάνει τη διαφορά,. “Είναι ένας παίκτης για τον οποίον δαπανήθηκαν πολλά λεφτά και έγινε θέμα με τη μεταγραφή του. Θα πάρει την ευκαιρία του στο ματς με την Καβάλα ώστε η διοίκηση να
τον δει, να δικαιολογήσει το μπάτζετ που ξόδεψε για τον Πάολο και να τον αξιολογήσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου