ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Βιονικός” ο Λεάντρο Αλβαρεζ

βιονικός-ο-λεάντρο-αλβαρεζ-478781

Ασταμάτητος είναι φέτος ο αρχηγός του Ολυμπιακού Λεάντρο Άλβαρεζ που καταρρίπτει συνεχόμενα ρεκόρ, αφού ο Αργεντίνος είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές της τωρινής ομάδας στο Βόλο ως ο πιο παλιός παίκτης της, ενώ στο φετινό πρωτάθλημα παίζει αδιάκοπα.

Ο Λεάντρο Μιγκέλ Άλβαρεζ που θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου μέχρι το καλοκαίρι του 2012, αφού πριν ένα μήνα επέκτεινε το συμβόλαιό του, έχει παίξει και στα έντεκα φετινά παιχνίδια των «ερυθρόλευκων», ενώ την πρώτη του χρονιά στο Βόλο 2008-2009 είχε αγωνισθεί σε 29 και πέτυχε 1 γκολ (19/10/08 στο 0-1 με το Διαγόρα στη Ρόδο), ενώ και πέρσι έπαιξε 30 ματς και είχε κι ένα ακόμη γκολ (27/9/09 Βόλος -Ηλιούπολη 3-2) και έτσι έφθασε τις 70 συμμετοχές στο Βόλο με τα ερυθρόλευκα

Στις 11 φετινές του συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα ο αμυντικός χαφ χαρακτηρίζεται “βιονικός” αφού δεν έχει χάσει λεπτό παίζοντας 990′, ενώ σε 11 ματς αλλά λιγότερα λεπτά έχουν παίξει ο Στ. Ρόκας (832′), Ι. Ζαραδούκας (839′ ) και ο Μάριο Μπρέσκα (485′).

Ο 29χρονος Άλβαρεζ γεννήθηκε (4/6/1981)στο ιστορικό κέντρο του Μπουένος Άιρες. Στην πλατεία 25ης Μαΐου, όπου διαδραματίστηκαν οι πιο ιστορικές στιγμές της στην πατρίδα του, όπου έχει κατακτήσει πρωτάθλημα αγωνιζόμενος με την Σαν Λορέντζο όταν ήταν συμπαίκτης με τον Σεμπάστιαν Σάχα της ΑΕΚ.

Ο Αργεντίνος στο παρελθόν έχει παίξει και στα αριστερά και σαν κεντρικός αμυντικός με απόλυτη επιτυχία, όμως με τον Τσιώλη από πέρυσι βρήκε την θέση του, έχοντας σταθεροποιηθεί στα χαφ όπου έχει έναν καταλυτικό και ηγετικό ρόλο.

Πριν την Ελλάδα στην Αργεντινή έχει παίξει ακόμη στην Τίρο Φενεράλ την Ταγέρες, αλλά και στην Κύπρο με την Α.Ε.Λεμεσού.

Όσον αφορά στις φετινές συμμετοχές στον Ολυμπιακό, είναι χαρακτηριστικό ότι με συμμετοχή σε 10 ματς ακολουθούν οι επίσης Αργεντίνοι Μόνχε, Ουμπίντες και Μαρτίν, αλλά και ο Ελβετός γκολκίπερ Γιακούποβιτς.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου