ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-479140

Στα «σκαριά» η Μεσογειακή Λίγκα του μπάσκετ!

Τα πρώτα σχέδια για την Μεσογειακή Λίγκα στο μπάσκετ, που αποτελεί ιδέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι πληροφορίες λένε ότι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος σε αυτό και ομάδες από το Κατάρ.
Βέβαια το Κατάρ δεν έχει καμία σχέση με την Μεσόγειο, αλλά και τι με αυτό; Το γεγονός ότι διαθέτει αρκετά χρήματα για να βρεθούν οι χορηγοί και οι υποστηρικτές όλης αυτής της ιδέας το… φέρνει πιο κοντά στις Μεσογειακές χώρες! Ετσι σύμφωνα με όσα διαρρέουν είναι από τις υποψήφιες χώρες για να μετέχει στη νέα Μεσογειακή Λίγκα έτσι όπως την οραματίζονται οι άνθρωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας!
Το «όραμα» αυτό το επεξεργάζεται η ΕΟΚ και έχουν ξεκινήσει ήδη να γίνονται οι πρώτες συζητήσεις και διερευνητικές επαφές με χώρες όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, η Κύπρος, η Βουλγαρία, όπως και το Κατάρ, καθώς σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς τους Σεΐχηδες τους έχουμε όλοι ανάγκη…. Σύμφωνα με πληροφορίες επαφές θα γίνουν και με άλλες χώρες, ενώ τονίζεται ότι το σχέδιο θα αρχίζει να εφαρμόζεται από το ερχόμενο καλοκαίρι.
Από την Ελλάδα, υπάρχουν σκέψεις να πάρουν μέρος τέσσερις ομάδες. Προφανώς, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και άλλοι δυο, που θα συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις. Υποτίθεται βέβαια ότι οι ομάδες θα φύγουν από την κανονική περίοδο του ελληνικού πρωταθλήματος (και θα επιστρέψουν στα πλέι-οφ) για να παίξουν σε αυτή τη λίγκα. Θα έχουν μεγαλύτερο συναγωνισμό παίζοντας με κυπριακές, βουλγάρικες και ισραηλινές ομάδες; Και θα τους υποχρεώνουν να ταξιδεύουν μέχρι τη Ντόχα, όπου το ταξίδι κρατάει (με στάση στο Άμπου Ντάμπι) 7 ώρες και 15 λεπτά; Το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο φαίνεται πως έχει μερικά σημεία που θέλουν περισσότερη προσοχή. Από την σκέψη βέβαια μέχρι την πραγματοποίησή του υπάρχει μεγάλη διαφορά…
 
 
 
 
 
 
 
 
«Λουκέτο από την 12η αγωνιστική στην Football League 2». Εύκολο να το πει κάποιος ανεπίσημα και άτυπα και δύσκολο να γίνει στην πράξη… Οπως δύσκολο είναι να πραγματοποιηθούν τα αιτήματα που σχεδιάζουν να ζητήσουν οι ομάδες του Βορείου Ομίλου για να πάρουν πίσω τις απειλές τους για απεργία.
 

Το οικονομικό «χτυπά» ξανά την τρίτη εθνική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι φυσικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το έχουμε ξαναγράψει. Τα έσοδα των ομάδων που αγωνίζονται στην εν λόγω κατηγορία, είναι αντιστρόφως ανάλογα με τα έξοδά τους. Και πού να μην υπήρχε και φέτος η λιτή οικονομική πολιτική των ομάδων που έχει αναγκάσει τις περισσότερες από αυτές να έχουν ελάχιστα συμβόλαια και να στηρίζονται περισσότερο σε παίκτες με μισθούς… Κι όμως ακόμα το πρόβλημα υφίσταται.

Είχαμε αναφερθεί και την προηγούμενη εβδομάδα σε αυτή εδώ την στήλη στις σκέψεις των ανθρώπων της Football League 2 να προχωρήσουν σε επαφές για την λύση των προβλημάτων τους. Ένα από αυτό είναι ότι δεν καλύπτονται οι μετακινήσεις και ότι δεν υπάρχουν έσοδα που να δικαιολογούν ουσιαστικά την ύπαρξη τους. Η σκέψη βέβαια αυτή αφορούσε το σύνολο των ομάδων του Νοτίου και του Βορείου Ομίλου. Οι «Βόρειοι» όμως ως «αντάρτες» της κατηγορίας πλέον, πήραν από μόνοι τους αποφάσεις. Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης κατέληξαν στην απόφαση να προχωρήσουν σε απεργία. Ομως στην πράξη κάτι τέτοιο δεν γίνεται να ισχύσει προς το παρόν.
Για να πραγματοποιηθεί απεργία θα πρέπει να παρθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση της διοργανώτριας Αρχής. Από την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, η ΕΠΑΕ θα στείλει τα φύλλα αγώνος για την διεξαγωγή των παιχνιδιών της τρίτης κατηγορίας της 12ης αγωνιστικής και οι ομάδες που δεν θα κατεβαίνουν στα ματς και θα απεργούν θα μηδενίζονται… Οι ομάδες του Βορείου Ομίλου για να κάνουν πράξη λοιπόν την απειλή τους θα πρέπει να έχουν με το μέρος τους τη διοργανώτρια αρχή κάτι που μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει.
Από κει και πέρα μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται συζητήσεις που θα φέρουν εξελίξεις. Η επιτροπή των «Βορείων» στην οποία βρίσκεται και ο Γιδόπουλος (χωρίς να έχει παραστεί στην συνάντηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη, αλλά δέχτηκε τον ρόλο που του ανατέθηκε), θα έχει συναντήσεις με ανθρώπους του ΟΠΑΠ για την εξεύρεση λύσης. Οι ομάδες του Βορείου Ομίλου ζητούν να μπουν στο στοίχημα οι αγώνες της τρίτης εθνικής κατηγορίας και παράλληλα θα απαιτήσουν 175.000 ευρώ έκαστος το χρόνο για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα έξοδα της σεζόν. Μέχρι στιγμής το ποσό της χορηγίας που αποφάσισε να δώσει ο ΟΠΑΠ είναι τα 45.000 ευρώ συν το ΦΠΑ. Φυσικά και αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για έναν μήνα για μία ΠΑΕ…
Αναμένονται αρκετά επεισόδια ακόμα στην κόντρα που έχει ξεσπάσει. Αν δεν βρεθεί λύση πάντως, μερικές ομάδες σκέφτονται ακόμα και την αποχώρησή τους από το πρωτάθλημα… Ηδη σε κάποιες από πολύ νωρίς ξεκίνησαν οι αποχές των παικτών και τα προβλήματα.
 
 
 
 
 
Διίστανται οι απόψεις
Διίστανται οι απόψεις για την αποβολή του Γιακούποβιτς… Τα περισσότερα ΜΜΕ έριξαν ευθύνες στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο που εξέθεσε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά υπήρχαν και εκείνοι που υποστήριξαν πως ο Γιακούποβιτς θα μπορούσε να αντιδράσει διαφορετικά. Οπως και να ‘χει ο 26χρονος τερματοφύλακας δεν θέλησε να ρισκάρει ένα διώξιμο με το πόδι και εκείνη την στιγμή αποφάσισε να πιάσει την μπάλα με τα χέρια ώστε να αποφευχθεί ένα δεύτερο γκολ εις βάρος της ομάδας του. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός τελικά δεν δέχθηκε γκολ και είχε την ευκαιρία στην συνέχεια να ισοφαρίσει και να «τσιμπήσει» τον βαθμό… Ο καθένας τα βλέπει από την πλευρά του.
Αγ. Θαν.
 
Κάτι ξέχασαν…
Η αστυνομία δήλωσε κώλυμα να ανταποκριθεί μέσα σε ένα απόγευμα σε δυο αγώνες φοβούμενη επεισόδια. Το παιχνίδι της Νίκης με τον Εθνικό Φιλιππιάδας ορίστηκε μια ημέρα νωρίτερα… Υπάρχει όμως και ακόμα ένα ματς. Αυτό της ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου που θα γίνει στα 100 μέτρα απόσταση από το Πανθεσσαλικό την Κυριακή. Η Νίκη στην Γ’ Εθνική μπάσκετ είναι αήττητη μέχρι σήμερα και «βλέπει» άνοδο. Το γεγονός αυτό κάνει πολύ κόσμο να την παρακολουθεί και φυσικά το παρών θα δώσουν και γύρω στους 100 οργανωμένους φιλάθλους της ομάδας. Το ματς είναι στις 18.00 και η έλευση των φιλάθλων υπολογίζεται την ώρα που θα κατεβαίνουν από το Πανθεσσαλικό αυτοί του Ολυμπιακού… Εκτός αν πρώτα εξασφαλιστεί η απομάκρυνση των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου.
Αγ. Θαν.
 
«Κατάσκοπος»
Καλά διαβασμένη παρατάχθηκε η Νίκη στη Ναύπακτο. Αυτό είχε να κάνει με το γεγονός ότι το τεχνικό τιμ ήξερε τι θα αντιμετωπίζει. Ο Χρόνης Σαπουνάς ανέλαβε το έργο της κατασκοπείας των αντιπάλων και η δουλειά του απέδωσε καρπούς και βοήθησε την ομάδα να πάρει το δεύτερο διπλό της στο πρωτάθλημα της Football League 2.
Αγ. Θαν.
 
Δύο αγώνες μέσα σε τρεις μέρες
Δύο αγώνες μέσα σε τρεις ημέρες θα δοθούν στο Παντελής Μαγουλάς. Σήμερα εκεί παίζουν οι Νέοι Αθλητές Νίκης και το Σάββατο θα αγωνιστεί εκεί η Νίκη για την τρίτη εθνική. Μήπως πρέπει να προσεχτεί λίγο περισσότερο το τερέν για να μην έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με το παρελθόν;
Αγ. Θαν.
 
Κρίσιμο
Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η σημερινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με την ΦΕΑ για την Α1 Εθνική Κατηγορία μπάσκετ Γυναικών. Τα κορίτσια της ομάδας περιμένουν κόσμο στο ΕΑΚ. Αν η ατμόσφαιρα είναι ανάλογη με αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ, τότε δύσκολα η ΦΕΑ θα μπορέσει να περάσει από τη Νέα Δημητριάδα.
Β.Ζ.
 
Θαμώνες
Υπάρχουν πάντως κάποιοι αθλητικοί τύποι, που είτε για να γιορτάσουν, είτε είναι στεναχωρημένοι από κάποιο άτυχο αποτέλεσμα βρίσκονται πάντα σε κάθε περίσταση στο ίδιο μαγαζί. Εχουν γίνει θαμώνες πλέον και όταν δεν πηγαίνουν καμιά φορά, οι ιδιοκτήτες ανησυχούν…
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά μήπως «έπεσε» καρφωτή για τον Μαρέντζι;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου