ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν έχει να φοβάται τίποτα στο ΕΑΚ

δεν-έχει-να-φοβάται-τίποτα-στο-εακ-85887

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου επέστρεψε στο ΕΑΚ, επέστρεψε και στις νίκες με 3 – 0 επί του Αμβρυσσέα, δείχνοντας ότι δεν έχει να φοβάται τίποτα μετά το καθοριστικό βήμα οριστικής παραμονής, κι ότι θέλει συνέχεια στο γήπεδο που του «ταιριάζει»…

Νίκη με 3 – 0 ο Ολυμπιακός είχε να κάνει από 18/10/17, και ήταν πάλι στο ΕΑΚ όταν κέρδισε τον Ρήγα, μάλιστα με τον ίδιο διαιτητή, ενώ προχθές με τα δυο γκολ του Λεωνίδα Χρήστου ο Ολυμπιακός πρώτη φορά φέτος κερδίζει 2 – 0 από ημίχρονο, ενώ αυτό πέρσι το πέτυχε τρεις φορές: με Τυληκράτη Αμβρακία και Εθνικό Φιλιππιάδας.

Ο Ολυμπιακός ως το τέλος του πρωταθλήματος θα δώσει άλλα δυο ματς εντός έδραςμε Οπούντιο και Γ.Σ. Αλμυρού, και στα υπέρ των ερυθρόλευκων είναι ότι ο κόσμος είναι πλέον πιο κοντά του…

Ο Ολυμπιακός, έχοντας 33 βαθμούς σήμερα, με 2 νίκες έδρας φτάνει τους 39, και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, παρά μόνο αν ο ΑΟ Σελλάνων κάνει άλλες 3 νίκες και φτάσει τους 40, την ώρα που ο Ρήγας με 3 στα 3 μπορεί να φτάσει τους 37 βαθμούς (δεν γίνεται να κάνουν 4 στα 4 και οι δυο, αφού παίζουν μεταξύ τους την Κυριακή στο Βελεστίνο).

Με την προχθεσινή νίκη του Ολυμπιακού, πλέον το ανώτατο όριο που θα μπορέσει να φτάσει ο Αμβρυσσέας είναι οι 37 βαθμοί κι αυτό γιατί η ομάδα του Διστόμου που είναι τώρα στους 31 ,έχει ρεπό, παίζει στον Αλμυρό και θα υποδεχθεί το Βελούχι.

Η Θήβα που είναι κι αυτή στους 33, με άλλη μια νίκη έδρας πάει στους 36, αλλά έχει κι άλλα 2 ματς εκτός, εκ των οποίων ένα στο Νεοχώρι κι ένα στο Βελεστίνο, ενώ ο Αστέρας Ιτέας που έμεινε στους 35 βαθμούς αν υποθετικά χάσει και στη Θήβα, μπορεί να εξασφαλιστεί με νίκη στην έδρα του επί των Φαρσάλων και θα έχει στο τέλος στην Ιτέα και τη Νίκη

Θετικό είναι ακόμη ότι ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΑΟ Σελλάνων, υπερέχει… έχοντας δυο νίκες όπως και με τον Ρήγα… ενώ στις 3 τελευταίες κρίσιμες αγωνιστικές, για την παραμονή ιδιαίτερη σημασία έχουν τα ματς:

24η αγωνιστική (18/3)

Ολυμπιακός Βόλου – Οπούντιος Μαρτίνου

Ρήγας Φεραίος – ΑΟ Σελλάνων

Διγενής Νεοχωρίου – ΑΟ Θήβα

Ρεπό: Αμβρυσσέας Διστόμου

25η αγωνιστική (24/3)

Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου

Οπούντιος Μαρτίνου – ΑΟ Σελλάνων

Αχιλλέας Φαρσάλων – Ρήγας Φεραίος

ΓΣ Αλμυρού – Αμβρυσσέας Διστόμου

ΑΟ Θήβα – Αστέρας Ιτέας

26η αγωνιστική(1/4)

ΑΟ Σελλάνων – Αχιλλέας Φαρσάλων

Ολυμπιακός Βόλου – ΓΣ Αλμυρού

Ρήγας Φεραίος – ΑΟ Θήβα

Αμβρυσσέας Διστόμου – Βελούχι

Πάντως τώρα ο Ολυμπιακός, με θετική σκέψη καλείται να κερδίσει και τα 2 εναπομείναντα ματς έδρας με Οπούντιο Μαρτίνου και Γ.Σ. Αλμυρού…

Προχθές ο προπονητής του Ολυμπιακού Λάκης Μπακάλης τόνισε κι αυτός πως το ΕΑΚ Βόλου είναι η έδρα των «ερυθρόλευκων»… «Εδώ είναι το σπίτι του Ολυμπιακού Βόλου. Φάνηκε από τον κόσμο, που ήταν ζεστός και κοντά μας, ενώ είναι ένα γήπεδο που εκφράζει και τους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα βρίσκει άλλους ρυθμούς, είναι παθιασμένη, ενώ είναι καλός και ο αγωνιστικός χώρος».

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια του ίδιου και τον συμπαικτών του έμεινε και ο Λεωνίδας Χρήστου… «Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτή τη νίκη στον κ. Ιάσονα Χατζή, που μας στηρίζει όλο αυτό τον καιρό, αλλά και κυρίως στον κόσμο της ομάδας που σήμερα έδειξε πόσο μεγάλος είναι και ήταν κοντά μας και στα ενενήντα λεπτά. Έπαιξα πρώτη φορά στο ΕΑΚ, που είναι πραγματική έδρα. Ο αντίπαλος νιώθει την πίεση από το πρώτο λεπτό μέχρι το ενενηκοστό. Από εκεί και πέρα, βγάλαμε πάθος. Το συζητήσαμε με τα παιδιά όλη την εβδομάδα, γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου δεν πρέπει να βρίσκεται σίγουρα σε αυτή τη θέση και πιστεύω ότι τα πήγαμε πολύ καλά σήμερα».

Επεισόδιο σε βάρος του Μ. Καπουρνιώτη στο Φάρος – Ολυμπιακός

Επεισόδιο σημειώθηκε αμέσως μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου του παιχνιδιού του Ολυμπιακού Βόλου με τον Φάρο Κερατσινίου για την Α1 Εθνική κατηγορία μπάσκετ των γυναικών.

Συγκεκριμένα, φίλαθλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε απειλητικά προς τον Μιχάλη Καπουρνιώτη. Όπως αναγράφτηκε στο φύλλο αγώνος, ήταν ο αθλητής του Ιωνικού Νικαίας, Φώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος είχε προκαλέσει ανάλογο περιστατικό στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αθηναϊκό. Ο προπονητής της βολιώτικης ομάδας ανέβασε πίεση και έμεινε κατά τη διάρκεια όλου του β’ ημιχρόνου στο ιατρείο του γηπέδου μαζί με την ιατρό κ. Κοσμίδου. Στο β’ μέρος χρέη προπονητή είχε ο Μάριος Μπορίνος.

Η Διοικούσα Επιτροπή μπάσκετ του βολιώτικου συλλόγου με δήλωσή της τόνισε: «Η νίκη του Φάρου ήταν πολύ δίκαιη, εμείς δεν καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όμως ως μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, αισθανόμαστε αηδιασμένοι από όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ και σκεφτόμαστε ακόμη και την αποχώρηση από την ομάδα. Δεν έχει να κάνει με την αγωνιστική παρουσία μας, αλλά με την αντιμετώπιση που υπάρχει από τους φορείς του αθλήματος, την Αστυνομία κι όλους τους εντεταλμένους να προστατεύουν τις αθλήτριες. Όταν ένας «αθλητής» βρίσκεται στην ανάγκη να επιτεθεί σε έναν παράγοντα του αγώνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν συλλαμβάνεται, δεν αξίζει να ασχολούμαστε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου