ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεχωρίζει το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ

ξεχωρίζει-το-ντέρμπι-ολυμπιακού-παο-479994

Το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει σήμερα από το πρόγραμμα της 11ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει με απουσίες, αλλά θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογικής κλίμακας.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ, ο οποίος τις τελευταίες αγωνιστικές έχει βρει το ρυθμό του, θα παίξει για το θετικό αποτέλεσμα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά τους Τοροσίδη, Ιμπαγάσα και Ραούλ Μπράβο, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (19:30, ΝΕΤ) θα στερηθεί οριστικά και τις υπηρεσίες του Ολοφ Μπέλμπεργκ προσθέτοντας ακόμα έναν πονοκέφαλο στον Ισπανό τεχνικό, που καλείται πλέον να προχωρήσει σε αλχημείες για να καλύψει τα αμυντικά κενά.

Τη θέση του Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας θα καλύψει ένας εκ των Μοντέστο ή Ουρτάδο (αν ο Μοντέστο παίζει στα δεξιά αντί του Τοροσίδη), εκείνη του Τοροσίδη ένας εκ των Μοντέστο – Γκαλίτσιου, ενώ αριστερός μπακ θα παίξει ο Χολέμπας. Αν ο Ουρτάδο οπισθοχωρήσει στην άμυνα, παρτενέρ του Ντουντού στα χαφ θα είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Από εκεί και πέρα, παίζεται ακόμα μία θέση, με τον Ρόμενταλ –λόγω εμπειρίας– να βρίσκεται πιο κοντά στο αρχικό σχήμα από ό,τι ο Φετφατζίδης.

Με τους Αντελίνο Βιεϊρίνια και Πάμπλο Γκαρσία στην αποστολή ταξιδεψε στην Αθήνα, ο ΠΑΟΚ.

Στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας δεν υφίστανται οι τραυματίες Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Λίνο, Σαβίνι και με επιλογή οι Παπάζογλου, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Γιακουμής.

Οι "εκλεκτοί" του Μάκη Χάβου είναι οι: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Γεωργίου, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κριστιάνο, Ελ Ζαρ, Φιλομένο, Γκαρσία, Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Ζουέλα.

Πέρσι ήταν η χρονιά του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αφού ο Δικέφαλος του Βορρά έσπασε την «κατάρα» της Τούμπας, όπου είχε να νικήσει τον ΠΑΟΚ από το 1997(!), ενώ έκανε και δύο συνεχόμενες νίκες στο Καραϊσκάκη(μαζί με τα παιχνίδια των πλέι οφ).

Ο Ολυμπιακός είχε τρεις συνεχόμενες νίκες, το 2006 έως το 2009 (2-1, 2-0, 2-0). Πέρσι ο ΠΑΟΚ νίκησε στο παιχνίδι του 2ου γύρου 1-0 με γκολ του Εντίνιο και με το ίδιο σκορ στα πλέι οφ και «δράστη» τον Βλάνταν Ίβιτς.

Δύσκολη αποστολή θα έχει σήμερα η ΑΕΚ, η οποία θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην Καβάλα κόντρα στην τοπική ομάδα. Τα δύο περσινά ματς της Καβάλας με την ΑΕΚ αποτελούν το δείγμα γραφής απο το πρόσφατο παρελθόν στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων.. Στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι του «Ανθή Καραγιάννη» οι «Αργοναύτες» επικράτησαν 2-1, ενώ στο ΟΑΚΑ οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν εύκολα με 3-0.

Συνοπτικά τα σημερινά παιχνίδια για την 11η ημέρα της Σούπερ Λίγκα έχουν ως εξής:

15:00 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Ατρόμητος-Εργοτέλης NOVA

17:15 ΚΛ.ΒΙΚΕΛΙΔΗ Αρης-Κέρκυρα NOVA

17:15 ΑΛΚΑΖΑΡ Λάρισα-Πανιώνιος NOVA

19:30 ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ NET

19:30 Δ. ΚΑΒΑΛΑΣ Καβάλα-ΑΕΚ NOVA

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου