ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-480643

Αντρες σε… Εθνική Γυναικών!

Σκάνδαλο με παίκτριες που αποδεικνύονται… άντρες, ξέσπασε στο αφρικανικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε από την γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Νιγηρίας, η αντίστοιχη της Γουινέας χρησιμοποίησε δύο… άνδρες στους αγώνες της, στο πρωτάθλημα.
Ολα βγήκαν στη… φόρα αμέσως μετά τον τελικό του Παναφρικανικού πρωταθλήματος ανάμεσα στη Νιγηρία και τη Γουινέα. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι οι αδελφές Σιμπόρε, Σαλιμάτα και Μπιλινγκουίζα είναι… άντρες, κάτι μάλιστα που είναι γνωστό από το 2008, όταν και η Νιγηρία είχε ζητήσει να ερευνηθεί.
 
«Πρέπει η Αφρικανική Ομοσπονδία να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα. Την ερχόμενη χρονιά, η Γουινέα θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο Κύπελλο και τα βλέμματα όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα εκεί και θα γίνει σκάνδαλο», δήλωσε σχετικά η προπονήτρια της Νιγηρίας Ευχάρια Ούτσε.
 
Και συμπλήρωσε: «Αγόρι παίζει σε παιχνίδι… κοριτσιών. Δεν το κάνουμε θέμα επειδή χάσαμε αλλά επειδή είναι γεγονός. Μια νίκη σε παιχνίδι μπορούμε να την διαχειριστούμε. Κάτι τέτοιο, όχι».
 
Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποια απόφαση και επιφυλάσσεται «να εξετάσει το θέμα με μεγάλη προσοχή λόγω της ιδιαιτερότητάς του», όπως δήλωσε αξιωματούχος.
 
 
 
 
 
 
 

Εως και την αποχή τους από το πρωτάθλημα της FootballLeague 2 σκέφτονται οι ομάδες που αγωνίζονται στην εν λόγω κατηγορία, λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και επειδή δεν υπάρχει βοήθεια και στήριξη από πουθενά.

 
 
Οι διοικούντες των ΠΑΕ και ΤΑΠ ζητούν άμεση βοήθεια από τον ΟΠΑΠ καθώς σε αντίθετη περίπτωση απειλούν με παύση των πρωταθλημάτων. Το νούμερο ένα πρόβλημα που απασχολεί τις ομάδες της Γ’ Εθνικής είναι η κάλυψη των ποσών για διαμονή και μετακινήσεις, ένα ζήτημα για το οποίο είχαν πάρει υποσχέσεις στην αρχή της σεζόν αλλά ακόμα δεν έχουν δει λύση στην πράξη.
Μέσα στις επόμενες ημέρες δρομολογείται συνάντηση με τους ανθρώπους του ΟΠΑΠ και τον πρόεδρο της Ενωσης Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής, Σπύρο Καλογιάννη, ώστε να συζητηθεί το θέμα και να βρεθεί λύση. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν γίνει, τότε θα κληθούν οι εκπρόσωποι των ομάδων που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της τελευταίας τη τάξει εθνικής κατηγορίας να αποφασίσουν για την τύχη της διοργάνωσης.
Τα έσοδα για τις ομάδες της τρίτης κατηγορίας είναι μηδαμινά εκτός συγκεκριμένων εξαιρέσεων, με αποτέλεσμα οι διοικήσεις να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα. Εν καιρώ οικονομικής κρίσης είναι γενικότερα πολύ δύσκολο να βρεθούν χορηγίες και τοπικοί σπόνσορες που θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν την προσπάθεια της κάθε ομάδας.
Το πρόβλημα αυτό έχει γίνει εντονότερο τη φετινή σεζόν, κάτι που διαφαίνεται βέβαια ξεκάθαρα και στη Νίκη Βόλου. Ο Γιδόπουλος κάνει καθημερινά παράπονα ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που να στηρίξουν εμμέσως την ομάδα στις οικονομικές απαιτήσεις της κατηγορίας, την ώρα που τα έξοδα τρέχουν και οι μήνες περνούν και κάθε φορά θα πρέπει να ανταποκρίνεται η Εταιρία σε μισθούς, δόσεις, ενοίκια, παλιές οφειλές, μετακινήσεις, διαμονές και διαδικαστικά – λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ. Υπάρχουν βέβαια άτομα που από το υστέρημά τους αυτή τη στιγμή και χωρίς οργάνωση και ρόλους βάζουν από την «τσέπη» τους για τρέχοντα έξοδα που προκύπτουν.
Το πρόβλημα όμως αυτό δεν αφορά μόνο στην κυανόλευκη ομάδα, αλλά γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την Football League 2. Γι’ αυτό οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου επιμένουν πως όποια ομάδα αντέξει οικονομικά μέχρι το τέλος θα είναι από αυτές που θα διεκδικήσουν την άνοδο… Παίζει βέβαια ρόλο το ρόστερ και η επένδυση που έχει γίνει, αλλά από κει και πέρα χρειάζεται να μην προκύψουν και προβλήματα στη μέση της περιόδου που θα εμποδίζουν την σωστή λειτουργία. Προβλήματα που για πολλές ΠΑΕ είναι ήδη προβλεπόμενο ότι θα προκύψουν, αν δεν βρεθούν άμεσα οικονομικοί πόροι.
Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής λοιπόν δεν είναι μόνο πρωτάθλημα των δυνατών και ιστορικών ομάδων, αλλά και των οικονομικά ισχυρών που θα αντέξουν μέχρι το τέλος. Αν η Νίκη φιλοδοξεί να είναι μέσα σε αυτές τις ομάδες, τότε θα πρέπει να βρει ανθρώπους να στηρίξουν την προσπάθειά της. Γι’ αυτό το λόγο ο σχηματισμός νέας διοίκησης θεωρείται ένα μείζον θέμα που επιζητά άμεσα λύση και δεν χωρά άλλη αναβλητικότητα…
 
 
 
 
 
 
Να το χαρούμε
“Είναι μερικές φορές που κι εγώ από τον πάγκο χαίρομαι να βλέπω την ομάδα. Όταν δεν θα έχουμε και βαθμολογική πίεση τότε όλοι θα χαιρόμαστε περισσότερο” είπε ο Σάκης Τσιώλης, που περιμένει πώς και πώς την πιο γρήγορη εξασφάλιση!!!
Β.Ζ
 
Μεταγραφές
Πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται για τη μεταγραφική ενίσχυση το Γενάρη και αρκετά από αυτά τα ονόματα “έπεσαν” και χθες στις συζητήσεις -εκτός συνέντευξης Τύπου -με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό… Το σίγουρο είναι τι θα υπάρξει ενίσχυση που θα εξαρτηθεί και από την βαθμολογική θέση… Όσο για τα ονόματα, υπομονή!!!
Β.Ζ
 
Αλλαξαν οι μισές
Βρισκόμαστε περί τα μέσα του Νοεμβρίου, το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει εδώ και δυόμιση μήνες, αλλά οκτώ ομάδες, οι μισές δηλαδή της Σούπερ Λίγκα έχουν προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή. Αυτό που διαφαίνεται ξεκάθαρα στο φετινό πρωτάθλημα είναι ότι οι μικρομεσαίες ομάδες έχουν κάνει την «ζημιά» στις μεγαλύτερες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι έξι που έχουν αλλάξει προπονητή βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι στις άλλες μισές που λόγω της καλής του πορείας συνεχίζει με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο του.
Αγ. Θαν.
 
Δεν τους κάνει
Μπορεί για τον Σαμ Σαϊντί η κοινή πεποίθηση που βγαίνει προς τα έξω στη Νέα Ιωνία να είναι ότι αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να βοηθήσει, όμως δεν φαίνεται να ενστερνίζεται την άποψη αυτή και η τεχνική ηγεσία. Oχι στο ότι δεν μπορεί να προσφέρει, αλλά ότι δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά. Ο Γιδόπουλος πάντως έχει εκφραστεί με καλά λόγια για τον Λιβεριανό ποδοσφαιριστή, ενώ στο προπονητικό τιμ δεν φαίνεται να έχουν εντυπωσιαστεί και υπάρχει διάσταση απόψεων.
 Αγ. Θαν.
 
Στην Πάτρα
Στην Πάτρα θα μείνει η Νίκη και την Κυριακή θα ταξιδέψει από την πρωτεύουσα της Αχαΐας για τη Ναύπακτο. Οι άνθρωποι της ομάδας δεν βρήκαν ξενοδοχείο στο Νόμο Αιτωλοακαρνανίας, ωστόσο οι δυο πόλεις είναι πολύ κοντά και δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Αγ. Θαν.
 
Πρώτη
Πολύ καλή παρουσία είχε στην προχθεσινή του πρεμιέρα του με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων ο εκ Σούρπης Τάσος Λαγός που έδειξε πως πέρασε με τον καλύτεροι τρόπο από την Νέων στη μεγαλύτερη Εθνική…
Β.Ζ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Η διαμαρτυρία είναι για το πριν ή για το μετά;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου