ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στόχος η πιο γρήγορη εξασφάλιση

στόχος-η-πιο-γρήγορη-εξασφάλιση-480699

Ο στόχος μας είναι η όσο πιο γρήγορη εξασφάλιση ώστε η ομάδα να παίξει ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο, ενώ και τώρα στατιστικά πάμε καλά και μπορούμε και καλύτερα, ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού Σάκης Τσιώλης στη χθεσινή του συνέντευξη στο Valis στην Αγριά, κάνοντας και αναφορές στην αγωνιστική κατάσταση της ομάδας στο περασμένο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και φυσικά στον αυριανό αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης…
«Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση, σιγά σιγά αποκτούμε μεγάλη αυτοπεποίθηση καθώς υπάρχει σειρά καλών εμφανίσεων. Ίσως στατιστικά ο Ολυμπιακός Π. και ο Παναθηναϊκός και μετά ο Ολυμπιακός Βόλου είναι οι ομάδες με τόσα πολλά τελειώματα φάσεων όσον αφορά στη δημιουργία παιχνιδιού. Στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, είχαμε δώδεκα έναντι έξι των αντιπάλων τελειώματα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς από τη στιγμή που ήμασταν φιλοξενούμενοι. Για το παιχνίδι αυτό λυπήθηκα περισσότερο για τους ποδοσφαιριστές που κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια, δικαιούμασταν τη νίκη και το αποτέλεσμα ήταν πολύ άδικο με τον τρόπο που ήρθε. Ο στόχος μου στην προσπάθειά μας είναι να εξασφαλίσουμε γρήγορα τους βαθμούς που θέλουμε, ώστε ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο για να μας ενισχύει, να χαίρεται το ποδόσφαιρο χωρίς ιδιαίτερο άγχος για τη βαθμολογία. Εφόσον πιάσουμε το όριο των βαθμών που έχουμε θέσει, ο Ολυμπιακός Βόλου που είναι μια φύσει επιθετική ομάδα θα μπορεί να παίζει και καλύτερο ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο να ευχαριστιέται ο κόσμος μας, να μην υπάρχει αγωνία αλλά να είναι μια γιορτή. Δικαιούμασταν να έχουν τρεις-τέσσερις βαθμούς ακόμα, παρ’ όλα αυτά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, μέσα στους στόχους μας”.
Ο Τσιώλης στάθηκε και σε ένα άλλο λόγω για την πιο γρήγορη εξασφάλιση: “Ο ιδιοκτήτης, και μεγαλομέτοχος θα ήθελε κι αυτός να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή ώστε να προγραμματίζει καλύτερα, να δικαιωθεί για τις επιλογές του για το ρόστερ και το τεχνικό τιμ. Είμαστε στο σωστό δρόμο και μπορούμε με προσπάθεια να φθάσουμε στη βαθμολογία που θέλουμε ώστε στο β’ γύρο να απολαύσουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Αυτό που λέω στους ποδοσφαιριστές είναι να χαρούν τη Σούπερ Λίγκα, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε τους πόντους που πρέπει”.
Για το ματς της περασμένος Δευτέρας είχε κι άλλες αναφορές όπως: “Για το ματς στις Σέρρες, θα πω ότι ορισμένες φορές καθόμουν στον πάγκο και χαιρόμουν την ομάδα. Η στατιστική λέει την αλήθεια, δώδεκα φάσεις εμείς, έξι οι γηπεδούχοι και μάλιστα οι πέντε κραυγαλέες για την ομάδα μας”.
Ο Σακης Τσιώλης για το αυριανό ματς είχε ένα καλό λόγω και για τον Ροτζέριο: ”Θα ήθελα ο κόσμος να έρθει το Σάββατο στον αγώνα με τον Αστέρα, που είναι σημαντικός βαθμολογικά, παίζουμε με έναν πολύ καλό αντίπαλο και με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ότι υπάρχει ένα παιδί στην Τρίπολη όπως ο Ροτζέριο που πρόσφερε πάρα πολλά στον Ολυμπιακό. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να τον χειροκροτήσουν και είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο θα γίνει γιατί ο κόσμος του Βόλου εκτιμάει και ξέρει να αναγνωρίζει αυτούς που προσέφεραν όπως ο Ροτζέριο.”
Για τον Αστέρα τόνισε: ”Πράγματι, είναι η ομάδα με καλή συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας. Ο Αστέρας όταν καλείται να δημιουργήσει και να φτιάξει παιχνίδι έχει πολλά προβλήματα κι αυτό το βλέπουμε στο γήπεδό του. Έχει έμπειρους και καλούς ποιοτικά ποδοσφαιριστές που ξέρουν να κρατούν τις θέσεις τους και είναι δύσκολο να τους πάρεις την μπάλα όταν τους δώσεις χώρο. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλέψαμε με τα παιδιά αυτές τις ημέρες, γιατί γνωρίζουμε ποιος είναι ο Αστέρας. Είναι ένα ματς που χρειάζεται πολύ ηρεμία και ψυχραιμία, υπομονή και σε καμία στιγμή δεν θα πρέπει να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας”.
 
Για το αν η ομάδα θέλει μεταγραφική ενίσχυση ανέφερε: “Τονίζω ότι η βαθμολογική συγκομιδή που θα έχουμε μέχρι τη μεταγραφική περίοδο, θα είναι αυτή που θα φέρει τον ιδιοκτήτη να κάνει κάποιες κινήσεις ενίσχυσης πιο ήρεμε. Ο κ. Μπέος είναι φιλόδοξος, έχει οράματα και θέλω να πάρουμε γρήγορα τους βαθμούς, ώστε να μπορεί και ο μεγαλομέτοχος να σχεδιάσει ανάλογα. Έχουμε κάνει κάποια συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα αλλά επαναλαμβάνω ότι τα παιχνίδια που έρχονται είναι σημαντικά βαθμολογικά για να κάνει ο πρόεδρος τις κινήσεις του.
Ο καλός παίκτης όπου κι αν αγωνίζεται είναι πολύτιμος, είτε στην άμυνα, είτε στο κέντρο, είτε στην επίθεση εκεί που χρειαζόμαστε ακόμα μία λύση”.
Για τον παροπλισμό του Καμπάνταη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ισχύει κάτι παρόμοιο για τον Πλιάγκα, ο Σάκης Τσιώλης τόνισε: “Για τον Καμπάνταη είναι θέμα της συνεργασίας που έχει ο ποδοσφαιριστής με τη διοίκηση. Δεν υφίσταται θέμα με το αγωνιστικό κομμάτι. Για να μπορώ να τον υπολογίζω θα πρέπει να ανάψει το πράσινο φως η διοίκηση”.
Τέλος για το αυριανό ματς ο Καρδιτσιώτης τεχνικός του Ολυμπιακού άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να παραμείνει το ίδιο σύστημα με μια ή δυο αλλαγές στην 11άδα.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου