ΜΠΑΣΚΕΤ

Να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες για παραμονή

να-δώσει-συνέχεια-στις-επιτυχίες-για-π-97088

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες και να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα παραμονής θέλει η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, με τα κορίτσια να αγωνίζονται σήμερα στις 12 στο ΕΑΚ του Βόλου στη Νέα Δημητριάδα με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών.

Στο προηγούμενο παιχνίδι την περασμένη Κυριακή στο ΕΑΚ κόντρα στις Εσπερίδες Καλλιθέας, τα κορίτσια του Ολυμπιακού έδειξαν πάθος και έφτασαν να κερδίσουν στην παράταση ένα καθοριστικό ματς, παίρνοντας ένα αποτέλεσμα (72-71) που μπορεί να «μετρήσει» στα πλέι άουτ, και σήμερα πάλι με τη βοήθεια και του κόσμου, η ομάδα θέλει να δώσει αξία σε αυτή την επιτυχία με άλλη μια νίκη.

Ο σημερινός αντίπαλος ΠΑΟΚ έχει 4 νίκες παραπάνω από τον Ολυμπιακό, έχοντας κερδίσει στην έδρα του τη βολιώτικη ομάδα 83-70, αλλά και εντός και εκτός Παναθλητικό, ΠΑΟ, Πρωτέα, και επίσης στη Θεσσαλονίκη τον Αθηναϊκό, ενώ την περασμένη Κυριακή δυσκόλεψε τον αήττητο ΟΣΦΠ χάνοντας στον πόντο 63-64 με τις Μάλαρντ, Λιούις, Αλμπάνεζ να πετυχαίνουν 47 πόντους!

Ο Ολυμπιακός έχει ως τώρα δυο νίκες επί του ΠΑΟ και επίσης κέρδισε Παναθλητικό και Εσπερίδες, που μπορεί να βρει απέναντί του στα πλέι άουτ.

Στη φάση των play-out θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 8-9-10-11 (η 12η υποβιβάζεται απευθείας) και αγωνίζονται μεταξύ τους ως εξής: 8-11 και 9-10. Νικήτρια στη φάση αυτή αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει τις 3 νίκες επί της αντιπάλου στους μεταξύ τους αγώνες, μεταφέροντας τις νίκες και τις ήττες της κανονικής περιόδου… Ο πρώτος αγώνας γίνεται στην έδρα της ομάδας που είχε καλύτερη θέση στην κανονική διάρκεια, όπως και ο τρίτος αν χρειαστεί…

Για τον σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού Β. με τον ΠΑΟΚ για την 17η αγωνιστική της Α1 γυναικών μπάσκετ, η Δ.Ε. του συλλόγου σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 12.00 στο ΕΑΚ Βόλου θα διεξαχθεί ο αγώνας του Ολυμπιακού Βόλου με τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Γυναικών. Η ομάδα μας μετά τη νίκη με τις Εσπερίδες Καλλιθέας θέλει να πετύχει ακόμη μια νίκη που θα τη φέρει πιο κοντά στον στόχο της παραμονής.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει αξιοζήλευτη πορεία στο πρωτάθλημα, και στον αγώνα του Α΄ Γύρου είχε επιβληθεί της ομάδας μας με σκορ 83-70.

Στη προσπάθεια που θα καταβάλουν αθλήτριες, προπονητές και Διοικούσα Επιτροπή, θέλουμε τη συμπαράσταση των φίλων μας, όπως και στον αγώνα με τις Εσπερίδες όπου βοήθησαν σημαντικά ώστε να καταφέρουμε αρχικά να επανέλθουμε από το -10, να ισοφαρίσουμε στον κανονικό αγώνα και να κερδίσουμε στην παράταση. Είμαστε βέβαιοι ότι ακόμη περισσότεροι φίλαθλοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, ο κόσμος μας είναι η κινητήριος δύναμη, το χειροκρότημά του και οι ιαχές του είναι αυτά που δίνουν δύναμη σε όλους όσοι είμαστε δίπλα της για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Όλες οι παίκτριες θα είναι στη διάθεση του προπονητή μας και του συνεργάτη του, ελπίζουμε να έχουμε κοντά μας και την Αναστασία Γαλιατσάτου που έλειψε λόγω γρίπης από τον αγώνα με τις Εσπερίδες, τα κορίτσια γνωρίζουν την κρισιμότητα του κάθε αγώνα από εδώ και πέρα και θα αγωνιστούν για το αποτέλεσμα που θα μας δώσει δικαίωμα στο όνειρο της κατάκτησης του στόχου μας.

Στον αγώνα θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση 5 ευρώ και 3 ευρώ για γυναίκες, φοιτητές και μαθητές άνω των 15 ετών ενώ θα ισχύσουν τα εισιτήρια διάρκειας. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας GOLD θα εισέρχονται από την ίδια είσοδο, αλλά θα ακολουθούν τις υποδείξεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου να εισέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο, γι’ αυτούς, χώρο.

Στον αγώνα, όπως και σε όλους τους αγώνες, τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών, έχουν κληθεί τα παιδιά των ακαδημιών, που δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στην κερκίδα».

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι θέλει και ότι μπορεί να πετύχει τον στόχο της παραμονής, και εκτός από το σημερινό ματς με τον ΠΑΟΚ όπου μπορεί την υπέρβαση, το πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό έως το τέλος του πρωταθλήματος είναι:

18η Αγωνιστική – 11/3/2018: Φάρος Κερατσινίου – Ολυμπιακός Βόλου

19η Αγωνιστική – 18/3/2018: Ολυμπιακός Βόλου – Δάφνη Αγ. Δημητρίου

20η Αγωνιστική – 1/4/2018: Πανιώνιος – Ολυμπιακός Βόλου

21η Αγωνιστική – 22/4/2018: Ολυμπιακός Βόλου – Αθηναϊκός

22η Αγωνιστική – 29/4/2018: Πρωτέας Βούλας – Ολυμπιακός Βόλου

Και σήμερα πάντως η βολιώτικη ομάδα θέλει και μπορεί τη νίκη, και στη διάθεση του Μ. Καπουρνιώτη είναι οι: Εύη Κυριατζίδου, Άννα Ταντουρόφσκα, Ραφαέλα Σουλτάνη, Κιάρα Αντριους, Σέρι Ουίλιαμς, Νίκη Ζέρβα, Ελένη Ζήτη, Ευγενία Κωτούλα, Ευτυχία Δεληγιάννη, Λαμπρινή Αγαγιώτου, Αναστασία Γαλιατσάτου, ενώ θετικό είναι ότι στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής μπάσκετ γυναικών, με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου έχουν συμμετοχή και οι νεαρές Νένα Παγκαλίδου, Σταματία Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Τότση, Ιωάννα Αρτεμισίου και Χαρά Ντελή.

Οι διαιτητές και οι κομισάριοι της σημερινής 17ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών, είναι:

ΕΑΚ Βόλου 12:00 Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ Ταρενίδης Κ.-Μελανίδης (Μόρφης Στ.)

ΔΑΚ Λευκάδας 13:00 Νίκη Λευκάδας-Δάφνη Αγίου Δημητρίου Ρίζος-Μαγκαφάς (Μυζίκος)

Εσπέρου 13:00 Εσπερίδες Καλλιθέας-Πρωτέας Βούλας Φασόλης-Πλιάκας (Ηπιώτης)

Επταπύργιου 14:00 Παναθλητικός Συκεών-Αθηναϊκός Κατωτικίδης-Παπανικολάου (Φωτιάδη

ΔΑΚ Γλυφάδας 14:30 Ολυμπιακός Π.-Φάρος Κερατσινίου Ζακεστίδης-Κάρδαρης (Μπεσκάκη)

Στο κλιμάκιο της Εθνικής νεανίδων η Ι. Αρτεμισίου

Την Τρίτη 6 Μαρτίου και ώρα 15:30 θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρας Β’ φιλικό παιχνίδι του κλιμακίου Βορρά της Εθνικής νεανίδων με την ομάδα νεανίδων του ΠΑΟΚ. Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ελένη Καφαντάρη, ανάμεσα στις κλήσεις αθλητριών, κάλεσε και την καλαθοσφαιρίστρια του Ολυμπιακού Βόλου, την ταλαντούχα 16χρονη Ιωάννα Αρτεμισίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου